salsera Skrevet 6. august 2007 #641 Del Skrevet 6. august 2007 (endret) Enig i det. I forbindelse med høytider, feks jul, er det også spesielle artikler med vegetarisk julemiddag som tema. Det eneste jeg ikke liker med Good Food, er forøvrig at hverdagsoppskriftene i starten av hvert nummer er så preget av halvfabrikataløsninger (saus fra glass etc). Det irriterer meg med en del av de vegetaroppskriftene jeg har også. Det hadde jo vært ok om de skrev det som et alternativ for dem som liker slike løsninger, men jeg vil ha oppskrift på alt. Noe har da mannen (som var typisk ungkar i matveien) fått med seg i løpet av snart seks år med meg; i dag meldte han seg frivillig til å lage hasselbackpoteter til middagen (og de ble riktig gode), og nå har han akkurat servert fruktsalat med yoghurt, honning og valnøtter til kvelds. :rødme: Så koselig! Min samboer hadde bare varmet opp pizza før vi ble sammen (litt satt på spissen), men nå lager han pizza (yndlingsretten) og diverse andre ting selv, og begynner også så vidt å irritere seg over ferdige pizzadeigblandinger. Jeg måtte bare dele noe koselig med dere til slutt. En venn aav oss har vært på ferie, og hadde med seg en fantastisk gave hjem til oss, krydder og noen tørkede belger som man kan tygge. Dessverre visste han slett ikke hva han hadde tatt med, så jeg kommer nok til å bruke litt tid på etterforkning. Jeg har funnet ut at belgene er johannesbrød, aner dere hva man kan gjøre med den, bortsett fra å spise dem slik de er? Endret 6. august 2007 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. august 2007 Forfatter #642 Del Skrevet 6. august 2007 *antakelig litt for opphengt i detaljer* Ikke i det hele tatt, jeg skjønner akkurat hva du mener. Jeg måtte bare dele noe koselig med dere til slutt. En venn aav oss har vært på ferie, og hadde med seg en fantastisk gave hjem til oss, krydder og noen tørkede belger som man kan tygge. Dessverre visste han slett ikke hva han hadde tatt med, så jeg kommer nok til å bruke litt tid på etterforkning. Jeg har funnet ut at belgene er johannesbrød, aner dere hva man kan gjøre med den, bortsett fra å spise dem slik de er?For en hyggelig overraskelse! Men dessverre har jeg aldri vært borti johannesbrødbelger, så der er jeg nok til liten hjelp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irie Skrevet 6. august 2007 #643 Del Skrevet 6. august 2007 Dette sto på matogdrikke.info - "Johannesbrød Kommer fra østre delen av Middelhavsområdet. Frukten er en 15-25 cm lang belgfrukt, og beslektet med bønner, erter og tamarind. Den høstes etter at den er blitt brun, tørr og ganske hard. Inne i de lange og uregelmessige belgene er det mange frø eller kjerner. Smaken er søt." -men det hjalp kanskje ikke så mye Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irie Skrevet 6. august 2007 #644 Del Skrevet 6. august 2007 Wikipedia var litt mer informative, men jeg kjenner ikke til noen som har brukt/hatt sånt hjemme... Johannesbrødbelger-ting Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. august 2007 Forfatter #645 Del Skrevet 6. august 2007 Nå har jeg akkurat laget og spist kedgeree for første gang, det var nydelig, om jeg så må si det selv. Jeg endte opp med å bruke denne oppskriften i stedet for den jeg postet i mattråden - anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 6. august 2007 #646 Del Skrevet 6. august 2007 Nå har jeg akkurat laget og spist kedgeree for første gang, det var nydelig, om jeg så må si det selv. Jeg endte opp med å bruke denne oppskriften i stedet for den jeg postet i mattråden - anbefales! Nå ble jeg fristet. Jeg har egentlig planer om å lage omelette Arnold Bennett i morgen eller overmorgen, da butikken min har tilbud på røkt hyse denne uken. Men nå vet jeg sannelig ikke om det blir det eller kedgeree. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 7. august 2007 #647 Del Skrevet 7. august 2007 Takk for linkene, Irie. Det smaker ganske godt å tygge et lite stykke, men det hadde vært gøy å lage noe med det. Jeg har søkt litt, men finner bare oppskrifter med carob pulver, noe som visst ligner litt på sjokoladepulver. Jeg har enda et lite matspørsmål. I morgen skal vi ha denne linseretten til middag, og jeg hadde tenkt å gjøre det enkelt med bare ris og salat til. Men nå får vi besøk, og da skulle jeg gjerne hatt en grønnsaksrett i tillegg. Har dere noen forslag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 7. august 2007 #648 Del Skrevet 7. august 2007 Jeg har enda et lite matspørsmål. I morgen skal vi ha denne linseretten til middag, og jeg hadde tenkt å gjøre det enkelt med bare ris og salat til. Men nå får vi besøk, og da skulle jeg gjerne hatt en grønnsaksrett i tillegg. Har dere noen forslag? Hva med denne, naanbrød og (hjemmelaget) raita i tillegg til linse-retten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 7. august 2007 Forfatter #649 Del Skrevet 7. august 2007 Enig med Fakse i at raita og naan hadde vært godt til. Ellers er jeg veldig glad i Aloo gobi, om vi holder oss til et indisk tema. :icon_razz: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 7. august 2007 Forfatter #650 Del Skrevet 7. august 2007 I går fikk vi endelig tatt oss sammen til å bestille takkekort. Vi hadde jo egentlig ikke trodd at vi trengte noen, men vi fikk så mange gaver at vi måtte bestille over 30 stykker. Jeg var veldig fristet til å bestille med ferdig tekst, jeg hater virkelig å skrive kort av alle slag, men det er tross alt mye hyggeligere med håndskrevne kort (så får det heller bare være at både jeg og mannen skriver som kråker ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 7. august 2007 #651 Del Skrevet 7. august 2007 Den enkleste indiske grønnsaksretten jeg vet om, og som også er veldig god, er raita med masse tomat og agurk, litt matyoghurt, krydret med malt spisskummen, litt kajennepepper og mynte. Det tror jeg dessuten vil passe veldig godt til linseretten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 7. august 2007 #652 Del Skrevet 7. august 2007 Enig med Fakse i at raita og naan hadde vært godt til. Ellers er jeg veldig glad i Aloo gobi, om vi holder oss til et indisk tema. :icon_razz: Den der skal jeg teste ved neste indiske anledning. Vi pleier å lage en salat/salsa/chutney (?) av tomat, frisk koriander og lime eller sitron til indisk mat - ikke ulik den Fakse linker til. Og gjerne agurkraïta i tillegg, krydret slik bada beskriver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 7. august 2007 #653 Del Skrevet 7. august 2007 Tusen takk for gode forslag! Jeg hadde egentlig tenkt å lage en rett av grønne bønner til, men kvaliteten på de grønne bønnene i butikken var ikke noe å hoppe i taket for i dag. Koriander fikk jeg heller ikke tak i, men jeg håper jeg er heldigere i morgen. Jeg tror jeg går for den salaten Fakse linket til (om jeg får tak i koriander), raita og ris eller nan-brød, alt etter hva jeg rekker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 8. august 2007 #654 Del Skrevet 8. august 2007 Hei, jeg heter Nilma og er Good Food-holiker. Jeg har vurdert om jeg bør ta sjansen på et nytt abonnement. Hvor lang tid tar det før du får bladene i forhold til utgivelsesdatoen, da piaf? Vet ikke helt når utgivelsesdatoen er, jeg, men fikk septembernummeret av Good Food i dag. :kaffe: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. august 2007 Forfatter #655 Del Skrevet 8. august 2007 Det var kjapt! (Tror det gis ut første onsdag(?) i måneden.) Da jeg abonnerte tok det mye lengre tid, som regel rundt tre uker, tror jeg. Og det tar halvannen til to uker før det kommer i kiosken her. Må se litt på saken når vi kommer fra ferie, tror nesten jeg må gi abonnement en ny sjanse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 9. august 2007 #656 Del Skrevet 9. august 2007 Jeg kjøpte augustnummeret av Good Food i går. Jeg har ikke fått tid til å se så mye på det ennå, men jeg skal kose meg med det i kveld. Det er synd at jeg ikke får flasken med sider som følger med! Stedet vi var på i sommer lå forresten rett ved grensen til Somerset - sider-county nummer én! Vi kjørte forbi et utall små siderprodusenter, men stoppet ikke ved noen av dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. august 2007 Forfatter #657 Del Skrevet 9. august 2007 Håper Good Food lever opp til "hypen". Og ja, sider er gode greier, særlig hvis man får fatt i noe med mer sjel enn Strongbow og Magners (selv om det også er godt). Nå er det kun få dager til jeg kan sitte på en koselig pub og nippe til en pint - eller to. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 9. august 2007 #658 Del Skrevet 9. august 2007 Håper Good Food lever opp til "hypen". Og ja, sider er gode greier, særlig hvis man får fatt i noe med mer sjel enn Strongbow og Magners (selv om det også er godt). Nå er det kun få dager til jeg kan sitte på en koselig pub og nippe til en pint - eller to. Ikke misunnelig i det hele tatt nei :kaffe: Men det er deg vel undt altså Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. august 2007 Forfatter #659 Del Skrevet 9. august 2007 Ikke misunnelig i det hele tatt nei :kaffe:Så bra da! Og tusen takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irie Skrevet 9. august 2007 #660 Del Skrevet 9. august 2007 Håper Good Food lever opp til "hypen". Og ja, sider er gode greier, særlig hvis man får fatt i noe med mer sjel enn Strongbow og Magners (selv om det også er godt). Nå er det kun få dager til jeg kan sitte på en koselig pub og nippe til en pint - eller to. Jeg tenkte å slenge meg på GoodFood-dansen jeg også. Har brukt nettsidenene deres enn stund, og de er bra, men det er noe eget å få blad i posten Apetitt som jeg har nå er lekkert, men kanskje ikke særlig 'matnyttig' Men sånn cider - har du noen gode tips? Jeg er veldig glad i Strongbow, men kjenner ikke til så mange andre merker. Har du noen å anbefale, kanskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå