Gå til innhold

Middagstråd - vegetar!


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Var på julebord i kveld. Hadde ringt hotellet på forhånd for å be om vegetarmat. Sa at sist jeg var der fikk jeg bare salat, og at jeg gjerne ville ha noe litt varmt denne gang. Særlig siden det koster 400 kr pr.person. Gjett hva de kom med? SALAT!!! Og en forbanna kjip en i tillegg. En haug med salatblader i midten, litt tynne skiver eple, fire skiver tomater med litt egg på og et par ringer paprika. Denne gang gjorde de iallefall noe med det når jeg klaga.. Ikke verst bare det :) Så da ble det omelett, poteter og salat. Helt ok. Det var iallefall varmt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skal dere spise på julaften? Her spiser vi nøttesteik (den med cheddar og cottage cheese), poteter, hjemmelaga, brun saus, gulrøtter, rosenkål, brokkoli, blomkål og waldorfsalat. Og selvfølgelig en god Barbera d'Alba i glasset. Gleder meg allerede!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går spiste jeg spelt-pannekaker med rismelk. NAM

Aner ikke hva jeg skal spise på julaften, tror jeg kommer til å lage linseburgere med avokado, salat og kanskje blomkålpurè :)

Endret av Pjukset
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag hadde vi wok med røkt tofu og nudler.

Julaften vet jeg ikke hva vi skal spise, men sannsynligvis blir det mange småretter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på julebord i kveld. Hadde ringt hotellet på forhånd for å be om vegetarmat. Sa at sist jeg var der fikk jeg bare salat, og at jeg gjerne ville ha noe litt varmt denne gang. Særlig siden det koster 400 kr pr.person. Gjett hva de kom med? SALAT!!! Og en forbanna kjip en i tillegg. En haug med salatblader i midten, litt tynne skiver eple, fire skiver tomater med litt egg på og et par ringer paprika. Denne gang gjorde de iallefall noe med det når jeg klaga.. Ikke verst bare det :) Så da ble det omelett, poteter og salat. Helt ok. Det var iallefall varmt :)

Grmf. Da hadde jeg blitt sur, altså. Bra de klarte å skrape sammen noe varmt likevel, da, men uansett... :kjefte:

I dag lager jeg kikertcurry - ris til, tenker jeg.

På julaften tenker jeg å lage nøttestek, som jeg spiser med "pinnekjøtt-tilbehøret" (poteter og kålrabistappe) siden resten av familien har pinnekjøtt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på julebord i kveld. Hadde ringt hotellet på forhånd for å be om vegetarmat. Sa at sist jeg var der fikk jeg bare salat, og at jeg gjerne ville ha noe litt varmt denne gang. Særlig siden det koster 400 kr pr.person. Gjett hva de kom med? SALAT!!! Og en forbanna kjip en i tillegg. En haug med salatblader i midten, litt tynne skiver eple, fire skiver tomater med litt egg på og et par ringer paprika. Denne gang gjorde de iallefall noe med det når jeg klaga.. Ikke verst bare det :) Så da ble det omelett, poteter og salat. Helt ok. Det var iallefall varmt :)

Fy søren, altså. Må si at jeg har lagt merke til at "fine" norske restauranter generelt er dritdårlige på vegetarmat. Det er for dårlig! Kanskje vi skal starte en underskriftskampanje mot kokkeskoler???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skal dere spise på julaften? Her spiser vi nøttesteik (den med cheddar og cottage cheese), poteter, hjemmelaga, brun saus, gulrøtter, rosenkål, brokkoli, blomkål og waldorfsalat. Og selvfølgelig en god Barbera d'Alba i glasset. Gleder meg allerede!

Er blitt ganske lei av nøttestek, men aldri prøvd en med cheddar og cottage cheese. Kan du poste oppskriften???

Jeg har de siste åra spist denne :tunge1: :

Peanøtt- og-eple stek (med sopp-løk-tranebær saus)

4 personer

300 g. usaltede peanøtter

1 stor revet gulerøtt

2 medium løk, hakkede

Halv teskje tørket timian

Halv teskje tørket salvie

1 stort (koke)eple, skrellet i skiver

Svart pepper

2 dessertskjeer soyasaus

2 egg

1 presset hvitløksfedd

1 tykk skive helkornsbrød, smuler

Vegetabilsk olje for steking

Salt

1. Legg nøttene i en bakeform og rist forsiktig i en kjølig ovn. Må ikke bli for brun. Kjøl ned og hakk.

2. Varm opp olje i en stor panne, tilsett hvitløk og løk, og kok over lav varme i 5 minutter

3. Tilsett gulrot, urter og pepper og kok i 5 minutter til.

4. Tilsett eple og soyasaus, tildekk og la det koke på lav varme i 10 min.

5. Fjern pannen fra varmen, pisk egg og tilsett i pannen med hakkede nøtter og brødsmuler.

6. Bland godt og sjekk krydderet

7. Plasser blandingen i en oljet form og bak den udekket i 45 minutter på 180 grader celsius

8. La det kjøle seg litt før det tas ut av formen. Pynt med epleskiver og litt persille.

Sopp-løk-og-tranebær saus

1 løk, oppskåret

1 spiseskje vegetabilsk olje

500 gram sopp

1 spiseskje mel

0,5 liter grønnsakskraft

1 dessertskje tranebærsaus

Salt og pepper

Brun 1 oppskåret løk i litt olje. Tilsett soppen, kok i 2 minutter. Tilsett mel og rør godt. Tilsett grønnsakskraften mens du rører godt. Kok til sausen tykner. Tilsett tranebærsausen og smak til med krydder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Simbelmynë
Hva skal dere spise på julaften? Her spiser vi nøttesteik (den med cheddar og cottage cheese), poteter, hjemmelaga, brun saus, gulrøtter, rosenkål, brokkoli, blomkål og waldorfsalat. Og selvfølgelig en god Barbera d'Alba i glasset. Gleder meg allerede!

Jeg tror jeg skal lage meg noen slike. Også bruker jeg bare det samme tilbehøret som de andre (som regel kokte poteter og grønnsaker). I fjor var jeg så heldig at jeg var på en helt vegetarisk (vegansk) julefeiring, men i år blir jeg den eneste som spiser vegetarmat. Pleier å miste litt matlysta da, selv om det jeg spiser er digg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Grmf. Da hadde jeg blitt sur, altså. Bra de klarte å skrape sammen noe varmt likevel, da, men uansett... :kjefte:

Synes egentlig det er totalt elendig! Er sinnsykt lei idiotiske kokker som mener vi er en plage. Virker som de gjør det med vilje :roll:

Fy søren, altså. Må si at jeg har lagt merke til at "fine" norske restauranter generelt er dritdårlige på vegetarmat. Det er for dårlig! Kanskje vi skal starte en underskriftskampanje mot kokkeskoler???

Det skulle vi!!

Er blitt ganske lei av nøttestek, men aldri prøvd en med cheddar og cottage cheese. Kan du poste oppskriften???

Den er utrolig god og saftig! Anbefales!

NØTTESTEIK:

1 SS SMØR/ OLJE

1 STOR FINHAKKET LØK

2 SS SETERRØMME

200 GR COTTAGE CHEESE

4 DL GROVHAKKEDE MANDLER/ NØTTER (KAN SPE MED BRØDSMULER OM DU HAR FOR LITE. JEG BRUKER EN BLANDING AV HASSELNØTT, VALNØTT OG PARANØTT.)

1 SS SITRONSAFT

150 GR REVET CHEDDAR

2-3 FINHAKKET STANGSELLERIGREINER

3 LETTPISKEDE EGG

1 SS BULJONGPULVER

SALT ETTER SMAK (OBS! DET ER SALT I BULJONGPULVERET OG)

PEPPER

STEKES I BRØDFORM MED BAKEPAPIR I.

175*C I CA 50-60 MIN.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Orzopastasalat med stekt paprika, chili, rødløk, feta og hvitløk servert med ovnsbakte gresskarspalter.

Hva er orzopasta og gresskarspalter? :skravle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...