AnonymBruker Skrevet 6. februar #81 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Forstår virkelig ikke denne tidsgreia. Jeg trodde også det tok tid før, men når jeg har lært meg litt så tar det ikke særlig tid. F.eks dagens. Vaske, skrelle, dele potet, gulrot og purre: 2 min Forberede torsk i sølvfoliepakker m/smør og purre: 1,5 min Så koker det seg selv i 20 minutter. Mens jeg gjør alt annet. Steke bacon: 2 min (mens jeg også anretter maten Oppvask 1 min for å vaske stekepanne, gryte, tresleiv. Totalt har jeg brukt 6,5 minutt på middagen, til 2 personer. Om vi var 4 så kanskje doblest tiden. Anonymkode: 117f1...86d Nekter å tro at du brukte kun 2 minutter på å vaske, skrelle og kutte både potet, gulrot og purre (regner med det var mer enn en potet og en gulrot?). Bare purren tar lang tid å skylle/rense, alltid så mye jord/sand i. Steke bacon i 2 minutter? Det blir ikke sprøstekt på 2 minutter når jeg steker det. Og oppvask av flere panner og gryter på 1 minutt… Jaja🙄 Anonymkode: bfa81...97b 2 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #82 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Nekter å tro at du brukte kun 2 minutter på å vaske, skrelle og kutte både potet, gulrot og purre (regner med det var mer enn en potet og en gulrot?). Bare purren tar lang tid å skylle/rense, alltid så mye jord/sand i. Steke bacon i 2 minutter? Det blir ikke sprøstekt på 2 minutter når jeg steker det. Og oppvask av flere panner og gryter på 1 minutt… Jaja🙄 Anonymkode: bfa81...97b Potetene skreller jeg ikke, det tar evigheter, og skallet er sunt. Purren kan ta tid, men denne var liten og null sand. Jeg satt ikke og timet det, men hadde noe granula i ovnen og ja, det gikk vel ikke særlig mer enn 2 minutter, så vasket, skrellet og kuttet jeg potet, gulrot (store biter) og purre (finhakket). Så stek baconet ditt i 3-4-5 minutter da, regner uansett med at du ikke står og henger over baconet mens det steker, så det tar det uansett ikke mer tid. En stekepanne og en kokegryte på MER enn 1 minutt, hvordan får du det til? Anonymkode: 117f1...86d 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #83 Del Skrevet 6. februar Altså, jeg hadde granola i ovnen, så timeren var på, så jeg sjekket den ofte for det var like før det skulle ut. Derfor jeg nevnte det. Anonymkode: 117f1...86d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #84 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (På 1.2.2024 den 21.01): Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce Jeg lager pastaplater selv ja. Lager all pasta med mel/egg/vann. Anonymkode: dc210...8a4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Påfugl22 Skrevet 6. februar #85 Del Skrevet 6. februar Knirke skrev (På 2.2.2024 den 1.28): Jeg skulle gjerne vært uten Dolmio sin saus.. Synes den smaker søtt, og irriterer meg over glass-emballasjen. Men må lage lasagne til en med cøliaki, så hjemmelaget hvit saus utgår. Jeg dropper den hvite sausen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #86 Del Skrevet 6. februar Problemet med ferdigproduktene er at produsentene lyver til oss om hva «maten» inneholder! Før trodde jeg at Toro-poser bare inneholdt tørkede råvarer, men så begynte jeg å lese ingredienslistene. De kutter ned på dyre råvarer og så tilsetter de forskjellige stoffer for at vi ikke skal smake at råvarene mangler. Problemet med up gjelder for så vidt kjøtt også. Når både bacon og «ren» kyllingfilet kan inneholde så mye som 10% vann +masse andre ingredienser som er vanskelig å lese så er det noe alvorlig galt. Det handler kun om profitt og å tyne oss forbrukere for mest mulig penger. Salt og konserveringsmidler teller forresten ikke når vi snakker om up. Anonymkode: f2590...210 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jentamedtekopp Skrevet 6. februar #87 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (På 1.2.2024 den 21.01): Blomkålsuppe lager jeg fra bunnen, men tomatsuppe synes jeg ikke så mye om som hjemmelaget! Dere som lger lasagne selv, lager dere pastaen også da? Anonymkode: 700b4...8ce Ja. Eller mannen min gjør det, jeg synes akkurat pasta er no herk å lage. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #88 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Jeg lager pastaplater selv ja. Lager all pasta med mel/egg/vann. Anonymkode: dc210...8a4 Og du jobber fulltid med mange barn? Anonymkode: 700b4...8ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #89 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Og du jobber fulltid med mange barn? Anonymkode: 700b4...8ce Ikke meg du spør, men jeg lager også mat fra bunnen, herunder pasta (som er gjort på få minutter). Jeg har mann, familie, husdyr, eldre foreldre, krevende jobb, trener fire ganger i uka, hage og enebolig. Matlaging er ikke så krevende så lenge det er planlagt. Mange overkompliserer noe som er ganske enkelt. Se på det slik; du rekker å henge her inne. Da har du absolutt tid du kan prioritere til å lage bedre mat til familien din. Anonymkode: baec5...cfa 2 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 6. februar #90 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (1 time siden): Men i Norge, og EU, er eureykasyren sterkt regulert. Den kan finnes bare i mindre mengder enn 2%. Så forstår ikke helt at det at USA mente det var problematisk i 1956 med 30-60% er relevant. Anonymkode: 117f1...86d Jaha? Dette finnes jo i rapsolje i mye større mengder, det var derfor FDA forbød det for menneskelige konsumpsjon: https://www.cfs.gov.hk/english/multimedia/multimedia_pub/multimedia_pub_fsf_162_02.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #91 Del Skrevet 6. februar vintersolverv skrev (2 minutter siden): Jaha? Dette finnes jo i rapsolje i mye større mengder, det var derfor FDA forbød det for menneskelige konsumpsjon: https://www.cfs.gov.hk/english/multimedia/multimedia_pub/multimedia_pub_fsf_162_02.html Min feil, 2% gjelder rapsolje til innvortes bruk. Når det gjelder matlagingrapsolje er grensen 5%. FDA er ikke i Norge, dette er i USA, og som jeg har sagt MANGE ganger nå, denne rapsoljen selger vi ikke i Norge. USA har en helt horribel matindustri, det er mye feil med matindustrien også i Norge, men vi har også en del restriksjoner og begrensninger på hvilke stoffer og mengder de kan opptre i. Når man diskuterer norsk mat er det viktige å finne norske kilder, det er unødvendig, både for deg, og den jevne forbruker å bruke mye energi på å sette seg inn i hvor horribel rapsoljen er i USA all den tid den aldri ville blitt solgt i markedet, her er det norske regler og regler fra EU som gjelder. https://www.regjeringen.no/no/sub/eos-notatbasen/notatene/2014/juli/grenseverdier-erukasyre/id2433825/ https://eur-lex.europa.eu/EN/legal-content/summary/edible-oils-and-fats-level-of-erucic-acid.html Anonymkode: 117f1...86d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 6. februar #92 Del Skrevet 6. februar (endret) AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Min feil, 2% gjelder rapsolje til innvortes bruk. Når det gjelder matlagingrapsolje er grensen 5%. FDA er ikke i Norge, dette er i USA, og som jeg har sagt MANGE ganger nå, denne rapsoljen selger vi ikke i Norge. USA har en helt horribel matindustri, det er mye feil med matindustrien også i Norge, men vi har også en del restriksjoner og begrensninger på hvilke stoffer og mengder de kan opptre i. Når man diskuterer norsk mat er det viktige å finne norske kilder, det er unødvendig, både for deg, og den jevne forbruker å bruke mye energi på å sette seg inn i hvor horribel rapsoljen er i USA all den tid den aldri ville blitt solgt i markedet, her er det norske regler og regler fra EU som gjelder. https://www.regjeringen.no/no/sub/eos-notatbasen/notatene/2014/juli/grenseverdier-erukasyre/id2433825/ https://eur-lex.europa.eu/EN/legal-content/summary/edible-oils-and-fats-level-of-erucic-acid.html Anonymkode: 117f1...86d Europeisk rapsolje har inneholdt akkurat like mye erukasyre som den har gjort i USA, planten har det helt naturlig, de har ikke lagt til noe mer i USA. Og da må de jo ha avlet frem en annen plante i Europa også som man bruker istedenfor de gamle sortene? For det er den måten de reduserer denne syren på. Så planten er opprinnelig giftig, og man må altså avle på den for å få den mindre giftig. Og genmanipulere den, som senere har blitt tillatt i USA. Når jeg googler "norsk rapsolje erukasyre" så finner jeg ingen informasjon om hvor mye den som dyrkes i Norge har, det hopper de norske produsentene glatt over, og ingen artikler har tallet heller. Det jeg finner om mengden av erukasyre i raps er at "tidligere inneholdt rapsolje mye erukasyre", men ingenting om hva den inneholder nå. Fra den nyeste artikkelen din fra 2014: I forbindelse med arbeidet med grenseverdiene for erukasyre har EU-kommisjonen også sett at analysemetodikken for erukasyre i vegetabilske oljer og fett, som er regulert i et eldre direktiv (80/891/EØF), gir anvisning på en metode som ikke lenger er i bruk og som gir feil resultater. Kommisjonen arbeider derfor med en egen forordning der bl.a. ytelseskriterier ved analyse for erukasyre tas inn. Denne forordningen er ennå ikke vedtatt i EU. Endret 6. februar av vintersolverv Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solsolsol Skrevet 6. februar #93 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (1 time siden): Og du jobber fulltid med mange barn? Anonymkode: 700b4...8ce Vi har inntil nylig hatt fem barn hjemme, to fulle jobber, hvorav en med mye reising og overtid, trenerverv og småbruk med masse dyr 😅 Måten er liksom det minste problemet i verden. Handler en gang i uka, klarer ikke se at det tar så mye kortere tid å putte poteter i handlekurven enn fries fra frysedisken. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #94 Del Skrevet 6. februar vintersolverv skrev (5 minutter siden): Europeisk rapsolje har inneholdt akkurat like mye erukasyre som den har gjort i USA, planten har det helt naturlig, de har ikke lagt til noe mer i USA. Og da må de jo ha avlet frem en annen plante i Europa også som man bruker istedenfor de gamle sortene? For det er den måten de reduserer denne syren på. Så planten er opprinnelig giftig, og man må altså avle på den for å få den mindre giftig. Og genmanipulere den, som senere har blitt tillatt i USA. Når jeg googler "norsk rapsolje erukasyre" så finner jeg ingen informasjon om hvor mye den som dyrkes i Norge har, det hopper de norske produsentene glatt over, og ingen artikler har tallet heller. Det jeg finner om mengden av erukasyre i raps er at "tidligere inneholdt rapsolje mye erukasyre", men ingenting om hva den inneholder nå. Fra den nyeste artikkelen din fra 2014: I forbindelse med arbeidet med grenseverdiene for erukasyre har EU-kommisjonen også sett at analysemetodikken for erukasyre i vegetabilske oljer og fett, som er regulert i et eldre direktiv (80/891/EØF), gir anvisning på en metode som ikke lenger er i bruk og som gir feil resultater. Kommisjonen arbeider derfor med en egen forordning der bl.a. ytelseskriterier ved analyse for erukasyre tas inn. Denne forordningen er ennå ikke vedtatt i EU. Dette stemmer ikke. Norge dyrker ikke raps, som jeg vet. Som sagt, og linket til kilde, rapsoljen du får i butikken i Norge har maksimalt 5% erukasyre. Villraps har høye mengder erukasyre, denne er skadelig og brukes ikke til mennesker eller dyr. Jeg regner med at også i USA, men i alle fall den rapsen som finnes i norske rapsoljer baseres på kultivarer med mindre enn 2-5% erukasyre. Synes det er noe spesielt å argumentere mot meg når du har fått en lenke som viser til at det ikke er lovlig med større mengde enn 5 %. Hva er grunnen til at du ikke tror på dette egentlig? Anonymkode: 117f1...86d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vintersolverv Skrevet 6. februar #95 Del Skrevet 6. februar AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Dette stemmer ikke. Norge dyrker ikke raps, som jeg vet. Som sagt, og linket til kilde, rapsoljen du får i butikken i Norge har maksimalt 5% erukasyre. Villraps har høye mengder erukasyre, denne er skadelig og brukes ikke til mennesker eller dyr. Jeg regner med at også i USA, men i alle fall den rapsen som finnes i norske rapsoljer baseres på kultivarer med mindre enn 2-5% erukasyre. Synes det er noe spesielt å argumentere mot meg når du har fått en lenke som viser til at det ikke er lovlig med større mengde enn 5 %. Hva er grunnen til at du ikke tror på dette egentlig? Anonymkode: 117f1...86d Norge dyrker ikke raps? Hvor bor du, midt i Oslo og har aldri vært utenfor? Det er MASSE raps i Norge, alle de gule jordene er raps, visste du ikke det? Og det jeg siterte over er grunnen til at jeg ikke tror på grensenivåene. Det står at de ikke brukte noen pålitelig metode for å bestemme hvor mye av denne syren som er i raps, i 2014. Så hvordan tester de nå? Har de funnet en bedre testmetode? Og hvorfor publiserer ikke norske rapsoljeprodusenter nivået av erukasyre på deres nettsider? De unngår jo temaet totalt. https://www.okoraps.no/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. februar #96 Del Skrevet 6. februar vintersolverv skrev (11 minutter siden): Norge dyrker ikke raps? Hvor bor du, midt i Oslo og har aldri vært utenfor? Det er MASSE raps i Norge, alle de gule jordene er raps, visste du ikke det? Og det jeg siterte over er grunnen til at jeg ikke tror på grensenivåene. Det står at de ikke brukte noen pålitelig metode for å bestemme hvor mye av denne syren som er i raps, i 2014. Så hvordan tester de nå? Har de funnet en bedre testmetode? Og hvorfor publiserer ikke norske rapsoljeprodusenter nivået av erukasyre på deres nettsider? De unngår jo temaet totalt. https://www.okoraps.no/ Nei, det visste jeg ikke. Min kjennskap til raps er teoretisk ikke praktisk. Jeg bor ikke i områder der det dyrkes. Oki, jeg forstår. Anonymkode: 117f1...86d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar #97 Del Skrevet 7. februar Hold dere til olivenolje folkens 🥳 Anonymkode: 6a46d...087 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar #98 Del Skrevet 7. februar On 2/1/2024 at 8:48 PM, AnonymBruker said: .........I dag kjenner man på er press på å lage alt bra bunnen............ Anonymkode: 700b4...8ce Gjør man? Jeg kjenner ikke på noe sånt press. Hvem presser? Er det en liten gruppe nek som presser hverandre? Anonymkode: 824f0...7e8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar #99 Del Skrevet 7. februar AnonymBruker skrev (15 timer siden): Toro er genialt for folk som ikke kan lage mat fra bunnen. Anonymkode: b8587...a53 Og ikke har noen interesse for det. Jeg synes ikke det er verdt å bruke tid på å verken lære meg eller lage så mye hjemmelaget mat. Jeg bor aleine og jeg prioriterer å gjøre andre ting i livet fremfor å lage hjemmelaget mat både fordi jeg ikke har kunnskap og fordi jeg ikke har noen interesse av å lære meg det heller. Og det synes jeg er helt greit i mitt liv når jeg ikke har noen mangelsykdommer, helsen og vekten er bra. Det er ikke noe kritikk til de som lager all mat fra bunn av men bare at andre ikke har den samme interesse for dette og det er helt greit det også. Anonymkode: ec24e...c89 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heisann12345 Skrevet 7. februar #100 Del Skrevet 7. februar AnonymBruker skrev (På 6.2.2024 den 9.32): Ja jeg var tidligere enig med deg og jeg tyr noen ganger til enklere løsninger jeg også. Selv om jeg vet bedre. Greia er at etter at man har gjort mer dypdykk i dette og søkt informasjon så finner man ut at man er "ført bak lyset" av matindustrien. Jeg har selvfølgelig vist i alle år at mat fra bunn selvfølgelig er best og tenkt at halvfabrikata ikke er så ille. Men når man får kunnskap og begynner å lese om tilsetningene og lærer mer så handler det i grunn kun om å gjøre informerte valg. Jeg ønsker ikke å bli lurt. Det er helt realt å kjøpe seg en pose med potetgull, man vet det ikke er sunt. Det er litt mer trist at man tror ferdigmat som er merket med nøkkelhull, fiber, mindre fett, mye protein ikke er så veldig mye bedre en posen med potetgull. Det var da jeg fikk aha opplevelsen. Så kjøper jeg selvfølgelig cheerios av og til, men jeg går ikke lenger å tror det er noe sunt. Da velger jeg havregryn med melk. Egg istedenfor propudding og light produkter med masse tilsetninger har jeg helt kuttet ut. Anonymkode: dfdff...270 Høres ut som en kult du er i. Må være veldig slitsomt å være så «obsessed» med noe. Om jeg vil finne ut at f.eks Pepsi Max er kremfremkallende finner jeg masse artikler om det. Hvis jeg vil finne at Pepsi Max ikke er kremfremkallende, så finner jeg det også. Høres mest ut som du har gjort et dypdykk i en del ting som ikke stemmer. Det er jo ikke sånn at jeg går rundt å tror at pose-tomatsuppe gir meg det samme som hjemmelaget. Men jeg tror heller ikke på noen måte at 2-3 middager i uka med halvfabrikat, noen yoghurter og en Pepsi ødelegger kroppen. Om du tror at du nå øker levealderen til fra 85-88, så fint for deg. For min del er det ikke mine siste leveår som er viktigst, det er nå jeg lever og skal trives. Og jeg lever flott på halvfabrikat og e-stoffer fra tid til annen. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå