Gjest Gjest_Silje_* Skrevet 28. november 2005 #1 Del Skrevet 28. november 2005 Jeg skal 'lage' jul iår, og da tenker jeg å forandre litt på tradisjonene, vi pleier å ha kalkun med poteter, rosenkål, rødkål og saus, med riskrem til dessert. Jeg synes kalkun er veldig godt, men verken kål eller riskrem er det helt store, derfor lurer jeg på om noen har forslag til forandringer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 28. november 2005 #2 Del Skrevet 28. november 2005 Waldorfsalat i stedet for rødkål? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 28. november 2005 #3 Del Skrevet 28. november 2005 Vi har kalkun til julemiddag, noen forslag til tilbehør: stuffing, fløtegratinerte poteter, søtpotetmos, waldorfsalat, gulrøtter, asparges, brokkoli, grønne bønner, erter..... Til dessert har vi hjemmelaget karamellpudding, fyrstekake, forskjellige gode iskremer med julekaker og riskrem. Har du lyst på noe litt lettere kan du jo lage en god fruktsalat (gjerne med en "dressing" av sukkerlake kokt med vaniljestang, nellikspiker, kanelstang og stjerneanis for en god og krydret smak). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 28. november 2005 #4 Del Skrevet 28. november 2005 Når det gjelder dessert, så kan du også sjekke denne tråden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. november 2005 #5 Del Skrevet 28. november 2005 Vi spiser julekalkunen på amerikansk vis (mamma er fra amerika): -Stuffing (viktig!) -Mashed potatoes/kokte poteter med lysbrun kalkunsaus. -Aspargesbønner -Søt potet -Rosenkål -Brokkoli -Gullerøtter -Små sølv løk -Hjemmelaget eplemost (brukes som tyttebærsyltetøy: utrolig godt til kalkun!) -Waldorfsalat -Vanlig grønn salat (familien min er champion-salatspisere) Til dessert er tradisjonen en "annanassnow" og en "bringebærsnow": dette er søt, kald oppfriskende, dog mektig (så man spiser en liten porsjon) dessert med hovedinngrediens bær og krem og gelatin som gjør desserten puddingstiv og lekkert formbar. Liten kommentar ang. dessert: i Norge har jeg inntrykk av at man ofte spiser så store dessertporsjoner! I min familie er desserten ment som det søte innslaget som avslutter et stort middagsmåltid: det søte komplementerer det salte i maten, og gjør godt for en mett mage, like før kaffen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hilde Skrevet 28. november 2005 #6 Del Skrevet 28. november 2005 Min engelske bestemor serverer kalkunen med stuffing, ovnsbakt pastinakk og det aller viktigste; baconruller. Baconskiver deles i to, og rulles sammen, stekes i ovn til de er "ferdige". Nam!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå