NullHull Skrevet 4. november 2005 #1 Del Skrevet 4. november 2005 Er det noen her som pleier å spise noe annet enn den tradisjonelle riskremen eller multekrem, til dessert på juleaften? I år skal jeg feire jul hos mamma og jeg får lov å bidra med dessert, og da vil jeg benytte sjangsen til å lage noe annerledes. Riskrem er nå godt, men kan bli litt vel kraftig etter en stor julemiddag, og multekrem har jeg aldri fått smaken på. Krem er godt, javisst, men multer? Finnes da bær som smaker mye bedre enn multer? Oppskrytt!! (synes nå jeg da ). Så, hva spiser dere som er litt "annerledes"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 4. november 2005 #2 Del Skrevet 4. november 2005 Vi har enten sitronfromasj eller karamellpudding. Begge deler hjemmelagd, selvsagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 4. november 2005 #3 Del Skrevet 4. november 2005 Er vel ikke så annerledes, men vi spiser karamellpudding med krem til. Et år hadde vi også sjokolademousse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 4. november 2005 #4 Del Skrevet 4. november 2005 Fruktsalat har vi i julen innimellom. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 4. november 2005 #5 Del Skrevet 4. november 2005 Vår tradisjon er hjemmelaget fruktsalat med vaniljesaus og krem. Nydelig etter all den kraftige maten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. november 2005 #6 Del Skrevet 4. november 2005 Vi har hjemmelaget karamellpudding, fyrstekake, forskjellige gode iskremer, riskrem og vanlige julekaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 4. november 2005 #7 Del Skrevet 4. november 2005 Vi har hjemmelaget karamellpudding. Hver eneste år. jeg prøvde meg med en vri et år, og kommer ikke til å gjenta forsøket. Det var fullstendig mislykket, for å si det mildt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rufus Skrevet 4. november 2005 #8 Del Skrevet 4. november 2005 Hjemme hos oss har vi enten is med tilbehør(frukt, peanøtter, non-stopp, sjokolade-/karamellsaus e.l.)..eller pappas romfromasj - med en godt "desj" rom i ..det siste klart best, spør du meg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleMy Skrevet 4. november 2005 #9 Del Skrevet 4. november 2005 Jeg har alltid hatt lyst på hjemmelaget fruktsalat - event med bananlikør, vaniljesaus eller fløtekrem til - men resten av familien vil ikke..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sixx Skrevet 4. november 2005 #10 Del Skrevet 4. november 2005 Vi spiser hjemmelaget karamellpudding. Ikke at det er noe godt tips til deg som etterlyser en lett dessert, men godt er det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Holly Hobbie Skrevet 4. november 2005 #11 Del Skrevet 4. november 2005 Sherryfromasj er jo en god, gammeldags dessert som kan vaere god i julen. Eller hva med en isbombe? Kan se veldig festlig ut og smaker jo godt ogsaa! La en type is tine litt, og legg i en stor bolle. Pass paa at isen dekker sidene. Sett i fryseren igjen. Ta ut og legg neste type is oppi. Sett i fryseren igjen. Rett foer servering hvelves bollen paa et pent fat. Pynt med med du har for haanden (enten moerk/lys sjokolade-figurer, baer, frukt eller sukkertraader) og server evt. en coulis til. Eller bak myke brownies og server is eller krem til. Eller lag marengs og putt fruktsalat og krem/is paa toppen/ved siden. Mulighetene er mange! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
iviking Skrevet 4. november 2005 #12 Del Skrevet 4. november 2005 hva med cremè brulè, vi pleier å ha hestesko is, eller annen is, blir for mye med mye dessert etter stor julemiddag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 4. november 2005 #13 Del Skrevet 4. november 2005 Aldri i verden om noen av oss har plass til dessert på julaften. Vi har ikke plass til en pepperkake engang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 4. november 2005 #14 Del Skrevet 4. november 2005 Vi har spist iskake noen ganger på julaften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mysti Skrevet 4. november 2005 #15 Del Skrevet 4. november 2005 Lag din egen iskrem hvis du har tid og lyst. Dersom du var på bærtur i høst kan du bruke bær derfra, eller du kan kjøpe nedfryste i butikken. Legg bærene (blåbær, bjørnebær, rips, bringebær, fritt valg) i en ildfast form, strø over litt sukker. Brekk hvit sjokolade i biter og legg over, eventuelt sammen med noen biter After Eight-sjokolade. Sett i stekeovn, ca 200 grader, og la stå til sjokoladen er smeltet. Serveres sammen med isen. Lettvint og kjempedigg!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 4. november 2005 #16 Del Skrevet 4. november 2005 Mandelkjernepudding og rød saus tror jeg jeg ville brukt til dessert som et alternativ til det vanlige. Eller karamellpudding. Hjemmelagd begge deler Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 4. november 2005 #17 Del Skrevet 4. november 2005 I dag skal jeg lage dessert her hjemme, fruktbiter som er dyppet i sjokolade og tredd på spyd............ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Milah Skrevet 4. november 2005 #18 Del Skrevet 4. november 2005 (endret) Vi pleier å ha, riskrem. Multe - altså ikke multekrem, men multebær vi har til is eller evt bær med fløte/melk på. Iskrem. Og blåbær, som burkes på samme måten som multen! Slik blir det når mange forskjellige samles, og alle foretrekker forskjellige ting.. Endret 4. november 2005 av Milah Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 4. november 2005 #19 Del Skrevet 4. november 2005 Vi bruker karamellpudding. Men fruktsalat som nevnt over her er jo en god ide om man vil ha noe lett. Så kan man evt ha på krem, revet sjokolade eller lign dersom man vil ha det litt søtere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svimle Skrevet 4. november 2005 #20 Del Skrevet 4. november 2005 (endret) Vi har en litt syrlig fruktsalat med krem til. Friskt og godt etter en tung middag. Ellers er panna cotta med pasjonsfrukt utrolig godt, og vil du ha noe mer eksotisk kan jeg anbefale ananas kokt i lake med chili, og med ANIS-creme fraiche til! namnam! Endret 4. november 2005 av BecomingBride Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå