Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2005 #1 Del Skrevet 19. oktober 2005 Hvor lang tid tar det ca å koke poteter på "gamlemåten" altså i en vanlig kjele og ikke i en dampkjele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2005 #2 Del Skrevet 19. oktober 2005 Ca 30 min avhengig av størrelsen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. oktober 2005 #3 Del Skrevet 19. oktober 2005 22-23 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. oktober 2005 #4 Del Skrevet 19. oktober 2005 Jeg har klart å koke poteter!!! Det har jeg aldri klart før, bare i dampkjele. Sist jeg forsøkte i EN kjele tørrkokte de og jeg fikk dårlig karakter i heimkunnskap... OG, sist men desidert ikke minst; jeg har laget fiskoboller i hvit saus!!! Det hadde jeg heller aldri trodd jeg skulle klare, men ved å følge instruksjonene på boksen samt ringe mamma to ganger gikk det jo som en lek! Ah, jeg er så stolt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 19. oktober 2005 #5 Del Skrevet 19. oktober 2005 Flink du er Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. oktober 2005 #6 Del Skrevet 19. oktober 2005 Flink du er ← Du har mye kjøkkenglede å se fram til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Violetta Skrevet 19. oktober 2005 #7 Del Skrevet 19. oktober 2005 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Varg-Menja Skrevet 20. oktober 2005 #8 Del Skrevet 20. oktober 2005 20 til 30 minutter, kommer an på størrelsen. Bruk en pinne eller gaffel til å skjekke når de er ferdig, for å være sikker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. oktober 2005 #9 Del Skrevet 20. oktober 2005 Kommer litt an på hva slags type poteter det er også, tror jeg. Derfor står det faktisk anbefalt koketid på en del av posene, hvis du ikke kjøper i løsvekt, altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 20. oktober 2005 #10 Del Skrevet 20. oktober 2005 *klapper for pulver* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillesøster Skrevet 20. oktober 2005 #11 Del Skrevet 20. oktober 2005 Så flott for deg. Det er virkelig en fin ting å kunne koke poteter. Men koketiden avhenger av potetsorten og om hvor fersk den er. Men du kjenner deg frem på poteten. Nå kan du begynne å avanserer til røstipotet og fløtegratinert poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2005 #12 Del Skrevet 20. oktober 2005 Fløtegratinerte har jeg laget mange ganger... Røstipoteter er ikke sååååå godt... Men mors venninne lager Hasselback-poteter eller no, DE er gode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. oktober 2005 #13 Del Skrevet 20. oktober 2005 Hurra for deg Pulveret! Fiskeboller er en begynnelse - laget du sausen fra bunn av eller brukte du pose? Selv bruker jeg alltid pose, jeg får ikke bort grøtsmaken når jeg lager hvit saus selv, og det enda jeg har gått husmorskole i min tid Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2005 #14 Del Skrevet 20. oktober 2005 Hurra for deg Pulveret! Fiskeboller er en begynnelse - laget du sausen fra bunn av eller brukte du pose? Selv bruker jeg alltid pose, jeg får ikke bort grøtsmaken når jeg lager hvit saus selv, og det enda jeg har gått husmorskole i min tid ← Huff, "Pulver" høres ut som et kallenavn på søttitallet... Eller som han onkelen min vet hvem er, men den historien har jeg jo fortalt før her tror jeg. Lagde fra bunnen av, stod jo på boksen at jeg først skulle smelte smør, så ta litt mel, så kraft og melk og til slutt litt salt og noe andre greier jeg ikke hadde. Så ringte jeg mor da, før jeg begynte, og spurte om de siste greiene var så viktig, men det var det ikke sa hun. Men hun tipset meg om å ha alt klart, samt røre som faen. Hun var overbevist om at jeg kom til å svi det, særlig pga melken, jeg har aldri likt å lage ting med melk i... Så, når alt var blandet sammen ringte jeg en gang til, for den så så tynn ut. Men mor trøstet meg med at jo lengre tid det stod derpå platen, jo tykkere ble det - også så sannerlig! Hun sa også at det må koke minst fem minutter for å få vekk "melsmaken". Så det kokte litt mer enn fem min, så heiv jeg oppi fiskebollene, og så var jaggu potetene ferdige også, og gulrøttene hadde jeg raspet på begynnelsen mens potetene koke - og VIPS så var middagen klar. Så heiv jeg på karri og ketchup og så koste jeg meg gjennom tre posjoner. Hadde litt igjen, så i dag skar jeg potetene i terninger og heiv oppi gryta, og så hadde jeg "fiskebollegryterett" noe som var like godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2005 #15 Del Skrevet 20. oktober 2005 Hjelpe meg, hadde aldri trodd jeg skulle beskrive matlaging så detaljert for noen og samtidig merke at jeg ble ivrig mens jeg forklarte... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. oktober 2005 #16 Del Skrevet 20. oktober 2005 haha - så nå har du oppdaget en ny side ved deg selv! Fantastisk!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bellatrix Skrevet 20. oktober 2005 #17 Del Skrevet 20. oktober 2005 Matlaging er gøy. I hvert fall når man får til noe nytt. :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. oktober 2005 #18 Del Skrevet 20. oktober 2005 Man oppdager stadig nye sider av seg selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 20. oktober 2005 #19 Del Skrevet 20. oktober 2005 Men, ketshup på fiskebollene? what? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2005 #20 Del Skrevet 20. oktober 2005 Er du ikke vant til det? Vi har alltid hatt det vi Vet det høres helt sykt ut kanskje, men jeg er av de som ikke har ketchup på spaghetti og pizza da, for DET er jo å ødelegge i utgangspunktet god mat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå