Gå til innhold

Vektnedgang og brødmat


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Dere som går ned i vekt; spiser dere brødmat i hverdagen? Hvordan ser i så tilfelle en dag ut for dere? 

To brødskiver, litt smør og ost er jo fort nesten 500 kcal.

Hvordan får dere det inn i dagsbudsjettet på omlag 1500 kcal? 

Anonymkode: cae82...f43

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg spiser brød og knekkebrød hver dag. Ned 15 kg siden april. 

Anonymkode: 79152...702

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del er mye enklere å spise "det jeg vil" og holde vekten, når jeg dropper brødmat fullstendig. Brødmat og pålegg er som du påpeker ofte veldig kaloririkt, samt at man blir raskere sulten igjen da mange typer butikkbrød hovedsakelig inneholder hvetemel. 

Det sagt spiser min topp trente (og slanke) mann nesten et brød om dagen - med rekeost, makrell i tomat, majones, med mer. Så brød er jo selvfølgelig ikke nødvendig for vektnedgang. 

Anonymkode: 4ea2c...4e2

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

To brødskiver med ost = 500 kcal? 

Nå spiser jeg glutenfritt brød med litt høyere kaloriinnhold pr 100 g enn vanlig butikkjøpt grovbrød, men 2 skiver (60 g) med litt smør, kyllingpålegg og ost er for meg ca 300 kcal.                                           Altså et normalt måltid kalorimessig sett.

For meg ser en typisk dag slik ut:

Frokost: havregrøt,  eller to stk brødskiver som beskrevet over: 300 kcal

Lunsj: yoghurt med litt frukt eller grønnsaker ved siden av: 250 kcal

Middag: ca 200 g proteiner (kjøtt, fisk), litt ris/pasta/potet, masse grønnsaker: 500 kcal

Kveldsmat: 3 stk knekkebrød med leverpostei ca 200 kcal.

Da har jeg ca 300 kcal til fordeling til kaloriholdig drikke, som melk, juice, eller smoothie

Anonymkode: ce0f8...157

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg spiser brød og knekkebrød hver dag. Ned 15 kg siden april. 

Anonymkode: 79152...702

Hvor mange kcal ligger du på om dagen totalt?  

Anonymkode: cae82...f43

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lama_Drama

Jeg forsøker å bytte ut brød med knekkebrød, for som du sier er brød ekstremt lite mettende og velter hele kcal-lasset. Problemet mitt er at jeg ikke liker knekkebrød eller proteinrundstykker eller noe som helst slikt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne ikke spise brød før jeg begynte å bake surdeigsbrød. Av vanlig brød går jeg opp i vekt, pluss at jeg blir vanvittig oppblåst og får problemer med fordøyelsen. 

Anonymkode: 22e57...e5a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor mange kcal ligger du på om dagen totalt?  

Anonymkode: cae82...f43

1500 når jeg gikk ned. 2000 nå tror jeg. Er på stabilisering. Har coach som har laget matplan til meg. Så jeg kommer ikke til å dele innholdet i den. 

Anonymkode: 79152...702

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nope, men nå spiser jeg ikke brød uansett. Holder meg heller til knekkebrød da jeg lettere blir mett av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer helt an på brødtypen, størrelse og vekt. 

Jeg velger grovt brød, skjærer det opp på butikken (gir tynnere skiver), unngår smør, bruker philadelfia light som smør under kjøttpålegg. Spiser sjeldent vanlig gulost som pålegg (for mye kalorier), men grønnsaker, egg, kjøttpålegg, leverpostei, makrell. 

Kommer som regel ut på 300-350 kalorier på den måten + 1,5-2dl melk så gir det en god frokost som holder meg mett lenge. 

Kun brødskive med smør og ost gir ikke nok næring for min del, må ha mer proteiner og grønnsaker for volumet sin del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser brød, men ikke smør og ost. Bruker grønnsaker og hummus feks.

Anonymkode: 499cb...af5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til dem som mener at brød er lite mettende, det går an å bake selv og få skikkelig grovt klibrød som både metter og smaker godt.

Brødmåltider i en diett går helt fint. Det er mengden det kommer an på og pålegget.  ;) 

Anonymkode: f8688...5e9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frokost: Havregrøt med mandelmelk, proteinpulver, chiafrø, gresskarkjerner, peanøttsmør og blåbær: 450 kcal

Lunsj: 3 rugsprø med 1/4 avokado, 1 kokt egg, leverpostei eller makrell i tomat + en skyr og klementin og noe grønnsaker (ofte agurk, eller cherrytomater). 550 kcal

Mellommåltid: Proteinbar 200 kcal

Middag: Varierer, men ofte laks med grønnsaker (dampet brokkoli og rosenkål) og kyllingfilet med søtpotetfries og grønnsaker

Høres kanskje kjedelig ut, men jeg blir ikke så fort lei av mat. Hvis jeg blir det, varierer jeg litt med pålegg eller middag, men holder meg stort sett innenfor 1500 kcal :) 

Anonymkode: e2c4f...665

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Teller ikke kalorier, men 

Frokost: én skive eller ett knekkebrød uten smør med pålegg eller havregrøt fra 1 dl havregryn

Lunsj: Fire skiver, to med leverpostei og agurk, to med honning. (Ikke mye pålegg)

Middag: I underkant av 100 g proteiner (kjøtt, fisk...), fyll som ris, pasta eller potet og grønsaker. 

Kvelds: Av og til noe bakeverk fra frysen, av og til tre sjokoladebiter, av og til 50 g potetgull, eller noe tilsvarende. Dersom det har vært pannekaker eller komper eller noe til middag, hender det jeg og mannen deler en halv frossenpizza. 

Anonymkode: c589b...ab6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 minutt siden, Anonymus Notarius skrev:

Tipper disse er minst like kaloririke som brød. 

Alt av grovt, knekkebrød, rugbrød, proteinbrød, er normalt mer kaloririkt en klassisk butikkbrød. 

Forskjellen for mange er at man holder seg mett mye lengre. Og spiser mindre mengder, da det oppfattes mer mettende/tett. 

Grov pizzabunn eller grove lefser, for eksempel. Mer kaloririkt. Men mange velger det likevel da det fører til at man spiser mindre for å bli mett.

Anonymkode: 4ea2c...4e2

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, AnonymBruker skrev:

1500 når jeg gikk ned. 2000 nå tror jeg. Er på stabilisering. Har coach som har laget matplan til meg. Så jeg kommer ikke til å dele innholdet i den. 

Anonymkode: 79152...702

Skjønner.

Du kan selvsagt gå ned i vekt med brødmat; det er jo totalen det kommer an på uansett. Min erfaring er likevel at brødmat og pålegg kan være ganske så kaloritett (mer en mange kanskje tror), og derfor ikke helt verdt det for min del. Brødmat trigger også ganske greit sulten min da jeg synes det er så godt. Holder liksom ikke med én-to skive med sparsomt pålegg. I tillegg liker jeg å ha mest mulig kalorier i middagen. 

Derfor var jeg nysgjerrig på hvordan dere som har brødmat som en del av hverdagskosten deres får det til å fungere; om de begrenser inntaket / valg av pålegg / hvor mange brødmåltider etc 

 

😊

Anonymkode: cae82...f43

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest justloseit

For meg er det ikke noe problem. Jeg bruker å spise tre måltider à 500 kcal. 

Da er gjerne ett av dem 3 brødskiver med pålegg for ca. 500 kcal. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...