Jump to content
Sign in to follow this  
lillesnillelilla

Søndagsmiddag

Recommended Posts

KittyNose

Her i huset nytter det ikke å spørre ungene for da er det enten taco eller burger king :ler:

Søndagsmiddag for meg er nakkekoteletter med poteter, ertestuing og brun saus :sikle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Luna Llena

Mye god mat som er nevnt, slenger på ertesuppe, sosekjøtt, kålruletter og bollefrikase.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
17 minutter siden, KittyNose skrev:

 

Søndagsmiddag for meg er nakkekoteletter med poteter, ertestuing og brun saus :sikle:

 

10 minutter siden, Luna Llena skrev:

Mye god mat som er nevnt, slenger på ertesuppe, sosekjøtt, kålruletter og bollefrikase.

Ja.   Fabelaktig god mat.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Kålruletter med medisterdeig og hvit saus, ja.  Melne poteter og grønnsaker.   😀

Share this post


Link to post
Share on other sites
FruLuna

Raspeball!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
20 minutter siden, KittyNose skrev:

 

Søndagsmiddag for meg er nakkekoteletter med poteter, ertestuing og brun saus :sikle:

Freser du dem først og putrer så møre i sausen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker
27 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Veldig enig. Vokste jeg opp på. Og flesk og duppe. Oksesteik. Hvalkjøtt.  Fiskekaker. Grønnsakssuppe. Kjøttsuppe. +++++

Men det er jo hundre år siden....    

Hvalkjøtt og fiskekaker er ikke søndagsmiddag - det var hverdagsmat på 70-tallet. (Og hvalkjøttsesongen er vel over for i år, så ikke så aktuelt for TS).

Anonymkode: eca85...526

Share this post


Link to post
Share on other sites
KittyNose
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Freser du dem først og putrer så møre i sausen?

Jeg bruner de lett først og så koker jeg de møre i vann med løk, hvitløk og krydder. Deretter lager jeg saus med kjøttkraften, bruning, krydder, brunost, sennep og crème fraiche 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvalkjøtt og fiskekaker er ikke søndagsmiddag - det var hverdagsmat på 70-tallet. (Og hvalkjøttsesongen er vel over for i år, så ikke så aktuelt for TS).

Anonymkode: eca85...526

Oki....so excuse me all over the place.   DU vet selvsagt best.  Men det var søndagsmiddager på MITT 70-tall!

 

Og da gadd jeg ikke mer.   Kos dere med hva enn er deres søndagsmiddag.    😀

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
4 minutter siden, KittyNose skrev:

Jeg bruner de lett først og så koker jeg de møre i vann med løk, hvitløk og krydder. Deretter lager jeg saus med kjøttkraften, bruning, krydder, brunost, sennep og crème fraiche 🙂

Javel.   😀   Litt mer moderne enn mine.   😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
Million
4 timer siden, lillesnillelilla skrev:

Forslag til hva jeg kan lage til søndagsmiddag til meg og unga på 11 og 15? Er helt blank...

Hjemmelaget gul ertesuppe med svineknoke! Mettende og god middag. Inneholder foruten gule erter, gjerne også byggryn, sellerirot i terninger, gulrot i skiver, litt purre i ringer, løk. Nok vann i gryta til å dekke svineknoken.

Man må planlegge retten dagen før, ettersom de gule, tørre ertene må ligge i bløt i vann et døgn først. Bruker du byggryn også, skal de også bløtlegges dagen før.

Svineknoken skal koke med i to og en halv time. Så tar man den opp på en fjøl, og skjærer den opp i munnfull-passende biter, og legger bitene tilbake opp i gryta. Noen spiser svoren på knoken også, det gjør ikke jeg, så den går i søpla hos meg på dette stadiet. La koke en halvtime til og så server.

Edited by Million

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
28 minutter siden, Million skrev:

Hjemmelaget gul ertesuppe med svineknoke! Mettende og god middag. Inneholder foruten gule erter, gjerne også byggryn, sellerirot i terninger, gulrot i skiver, litt purre i ringer, løk. Nok vann i gryta til å dekke svineknoken.

Man må planlegge retten dagen før, ettersom de gule, tørre ertene må ligge i bløt i vann et døgn først. Bruker du byggryn også, skal de også bløtlegges dagen før.

Svineknoken skal koke med i to og en halv time. Så tar man den opp på en fjøl, og skjærer den opp i munnfull-passende biter, og legger bitene tilbake opp i gryta. Noen spiser svoren på knoken også, det gjør ikke jeg, så den går i søpla hos meg på dette stadiet. La koke en halvtime til og så server.

Er du min farmor?   :fnise:       Nettopp slik er det.     :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Million
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Er du min farmor?   :fnise:       Nettopp slik er det.     :spise:

Hehe :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Kålruletter, fårikål, lammefrikasse, kjøttkaker i brunsaus, kveite middag f. Eks

Anonymkode: 1cd49...235

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
4 minutter siden, Million skrev:

Hehe :)

 

😉   Du beskrev tilberedning av den nydelige maten akkurat som min farmor lagde den.   😀

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Kålruletter, fårikål, lammefrikasse, kjøttkaker i brunsaus, kveite middag f. Eks

Anonymkode: 1cd49...235

Jepp. Kommer.     :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Hjemmelaget lasagne med hvitløksbaguetter og salat. Ev. Mozzarellabrød ved siden av.

Lapskaus, stek, kjøttkaker eller kalkun?

Anonymkode: 3a6b5...747

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Trist at god, gammeldags norsk husmannskost forsvinner. 

Anonymkode: a4600...8a8

Du får lage det du da, så forsvinner det ikke helt ;)   

Anonymkode: dd138...fd8

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Her blir det i alle fall får-i-kål og nye poteter denne helgen :) 

Anonymkode: b1b57...22d

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Kjøttkaker i brun saus om det er kålstuing ved siden av 😍

Stek av noe slag, med brun saus, poter og godt tilbehør. 

Lapskaus

Biff og fløtegratinerte poteter 

Jeg liker generelt potetmiddager på søndager 😁

Anonymkode: 08273...9ba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå brukerangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...