Frk. Stella Skrevet 21. september 2006 #241 Del Skrevet 21. september 2006 Forøvrig lagde jeg søndagsengel-pai tirsdag - kjempegodt! Jeg hadde ikke maizena-bunn i hus så jeg brukte den paibunn-oppskriften jeg pleier å bruke til middagspai. Serverte med grønn salat og vinagrette. Og jammen er det ikke pai igjen til lunsj idag også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 21. september 2006 #242 Del Skrevet 21. september 2006 Nå står min søndagsengel-pai i ovnen. (for et fint navn egentlig ) Hadde ikke purre så jeg tok en god slump med gressløk istedetfor, og så hadde jeg noen champingnoner som måtte brukes opp så jeg stekte dem i panna og puttet dem i paien. Gleder meg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 21. september 2006 #243 Del Skrevet 21. september 2006 Vi hadde pai til middag i dag! Har bare laget pai med creme fraiche, så veldig greit å få en hverdagspai med melk istedet. Den falt i smak hos både meg mannen og Ida! Jeg er ikke så begeistret for soltørket tomat så tok en vanlig tomat istedet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 21. september 2006 #244 Del Skrevet 21. september 2006 Så bra at dere likte den! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 24. september 2006 Forfatter #245 Del Skrevet 24. september 2006 Jeg gleder meg til å lage pai :-) Tenkte jeg skulle legge inn oppskriften på grovbrød med en gang. Mors hjemmebakte grovbrød (blir fire brød) 1 kg hvetemel 1/2 kg grovbaksmel 1/2 kg kornblanding (kan også bruke sånn ferdigpakke "firkornbrød") 1 1/2 dl solsikkekjerner 3 dl havregryn 1 pk tørrgjær 1 ss salt og 1 ss sukker 1/2 l kefir vann margarin Kok opp 5 dl vann ha i litt margarin, når smøret har smelta har du i litt kaldt vann og kefir. Du kan spe med mer lunka vann etterhvert om det trengs. Bland det tørre, spe med veske til deigen er passe. Arbeid deigen til den slipper bollen. La deigen heve i 2 - 2 1/2 time Form brød og ha i former. Etterhev i 30 - 45 minutter Stekes på 200 grader i 1 time. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 24. september 2006 #246 Del Skrevet 24. september 2006 Gleder meg til å bake skikkelig gode grovbrød Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 24. september 2006 #247 Del Skrevet 24. september 2006 Har laget paien til Søndagsengel i går. Fyllet ble kjempegodt, men jeg klarte ikke å få til vellykket bunn. Jeg har prøvd å lage pai mange ganger men ender alltid opp med samme bløte vonde bunnen. Nå brukte jeg bunnen fra Maizena og selv ikke da klarte jeg dette. Må nok bare godta at pai ikke er min greie, det blir liksom så tragisk å måtte skrape av fyllet hver gang og bare spise det... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 24. september 2006 #248 Del Skrevet 24. september 2006 Har laget paien til Søndagsengel i går. Fyllet ble kjempegodt, men jeg klarte ikke å få til vellykket bunn. Jeg har prøvd å lage pai mange ganger men ender alltid opp med samme bløte vonde bunnen. Nå brukte jeg bunnen fra Maizena og selv ikke da klarte jeg dette. Må nok bare godta at pai ikke er min greie, det blir liksom så tragisk å måtte skrape av fyllet hver gang og bare spise det... ← Noen paibunner skal forstekes før man har fyll i, kanskje du ikke har gjort det? Men det skal jo ikke være nødvendig med maizenabunnen, da... Jeg har også hatt problemer med paibunn noen ganger. Ikke at den blir bløt, men at den blir ødelagt når jeg kjevler den ut. Da har jeg bare delt den i biter og trykket den fast i formen. Blir litt lappeteppe, men det synes jo ikke når fyllet kommer oppå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 24. september 2006 #249 Del Skrevet 24. september 2006 Jeg forstekte, jeg, men det er akkurat som om fyllet blir for bløtt og det går ut over hvordan bunnen blir. Men samme det, jeg gir opp pailaging! Har hatt for mange mislykkede forsøk. Det er mye bedre å bare vente til jeg får servert det borte et sted, da setter jeg jo også mye mer pris på det, for jeg er veldig glad i pai! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ninen Skrevet 25. september 2006 #250 Del Skrevet 25. september 2006 Kan jeg også være med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk. Stella Skrevet 25. september 2006 #251 Del Skrevet 25. september 2006 Blir brødbaking i kveld!!! Er på leting etter den perfekte grovrød-oppskriften så dette blir spennende!!! (og brunosten står klar til prøvesmaking av lunkne, nystekte brød... ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 25. september 2006 #252 Del Skrevet 25. september 2006 Blir brødbaking i kveld!!! Er på leting etter den perfekte grovrød-oppskriften så dette blir spennende!!! (og brunosten står klar til prøvesmaking av lunkne, nystekte brød... ) ← Leverpostei er det beste jeg får på nybakte brød! Jeg er opptatt hver kveld denne uka unntatt i kveld, så tror jeg skal bake i kveld Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 25. september 2006 #253 Del Skrevet 25. september 2006 Kan jeg også være med? ← Ja, det kan du vel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 25. september 2006 #254 Del Skrevet 25. september 2006 Mine brød står til heving nå, så i kveld blir det ekstra god kveldsmat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 25. september 2006 #255 Del Skrevet 25. september 2006 Det ble 3 brød og et brett med rundstykker siden det bare er plass til 3 brød i slengen i ovnen min. Rundstykkene ble kjempegode, brødene har jeg akkurat tatt ut av ovnen og derfor ikke smakt på, men de ble paddeflate...HVER GANG!! Fatter ikke hva jeg gjør galt. De hevet fint, men de datt sammen når de skulle inn i ovnen. Så tror dette var mitt siste forsøk som brødbaker.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 25. september 2006 #256 Del Skrevet 25. september 2006 Jeg er også helt håpløs på baking så jeg tør ikke prøve en gang. Så snart det kommer matoppskrifter prøver jeg de, så jeg er fortsatt med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk. Stella Skrevet 26. september 2006 #257 Del Skrevet 26. september 2006 Brødene ble knallgode! Kjempegode på smak og de ble fine og "fluffy". *Note to self - når det skal stekes fire brød samtidig, legg dem side om side i langpanne, ikke i hver sin brødform!* Og jeg sier det enda en gang - livet før og etter Kenwood Major er like forskjellig som himmel og helvete! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
iingvild Skrevet 27. september 2006 #258 Del Skrevet 27. september 2006 Et lite tips til paideig: Jeg lager den i en bolle og knar den aldri med fingrene, har i et egg til slutt og "samler den" i et plastfolie. Så lar jeg den ligge en stund i kjøleskapet. Når jeg tar den ut legger jeg klumpen rett i paiformen og presser på oversiten av plastfolien. På denne måten slipper jeg en klissete paideig og kjevle. Pleier ikke være så nøye med deig langt opp på kantene, men har man nok deig, så går det bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk. Stella Skrevet 29. september 2006 #259 Del Skrevet 29. september 2006 Er vi bare to som har bakt brød? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 29. september 2006 #260 Del Skrevet 29. september 2006 Jeg har ikke fått bakt enda, men skal gjøre det altså Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå