:-) anna Skrevet 26. juli 2005 Forfatter #161 Del Skrevet 26. juli 2005 Da har jeg også prøvd kyllinggryta. Var OK. Men litt for syrlig etter min smak. sjokoladebitkjeksene skal lages nå... Men du Texemor... nå murrer det i magen her...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glossy Skrevet 26. juli 2005 #162 Del Skrevet 26. juli 2005 hva med å komme med en oppskrift hver uke og ikke annenhver??? synes dette er spennende jeg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lindas Skrevet 26. juli 2005 #163 Del Skrevet 26. juli 2005 lov å bli med?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 27. juli 2005 #164 Del Skrevet 27. juli 2005 Oppskrift, ja......... Gi meg dagen å tenke på, så lover jeg å hoste opp noe snadder........ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ada Skrevet 27. juli 2005 #165 Del Skrevet 27. juli 2005 Oj...Matklubb - så spennende! Får jeg være med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 27. juli 2005 Forfatter #166 Del Skrevet 27. juli 2005 Da er sjokoladekjeksene laget og de var nydelige!!! Har bare prøvesmakt. De skal fortæres under venninnebesøk i dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
magolia Skrevet 27. juli 2005 #167 Del Skrevet 27. juli 2005 Kjempe gode cookies.... faaaaaaaaaaarlig gode Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 28. juli 2005 #168 Del Skrevet 28. juli 2005 (endret) Ukens oppskrift: Sosakjøtt: Oksekjøtt, enten ferdig gryteklart i terninger eller helt stykke som skjæres i terninger på ca tre fire cm x tre fire cm, uten ben. Du bør regne 400 gram pr person. Skjæres altså i terninger. Stekes hardt, altså brunes på sterk varme til alle terningsidene har fått kraftig stekeskorpe (skal være rå inni) med masse salt og pepper, og masse margarin. Sauttèpanne, eller jerngryte funker best til denne delen av jobben. Etterhvert som terningene er ferdigstekt (på utsiden) has de over i en diger gryte / kasserolle. Når alle er ferdig stekt gjøres følgende: Ha masse margarin og hvetemel over kjøttet. Jeg vil anslå 300- 400 gram margarin og vel så det til 2 kilo kjøtt, og rundt 400 - 500 gram hvetemel. Ha på masse salt og pepper (i forhold til hva dere liker) Ha i en liter vann, og la dette koke opp. Jeg pleier å jukse litt og ha oppi litt sukkerkulør, for jeg liker det ekstra mørkt. Etterhvert som du ser at det tykner skal du ha oppi mer vann, for dette blir sausen. HUsk å koke ut panna du har stekt kjøttet i, ved å helle to tre dl vann og la det koke opp. Hell det kokende vannet over kjøttet. Rør til blandingen er jevn, og nå kommer det vanskelige: Gryta skal nå stå og småkoke i fred i minimum tre timer. Alt du trenger å gjøre er å røre litt innimellom, slik at det ikke setter seg fast i bunnen. OG passe på at sausen ikke blir for tykk, du må etterfylle med vann. Etter to og en halv time er det passelig å sette på poteter til koking. Kokte grønnsaker, som fex broccoli, gulrot og blomkål passer veldig godt til dette. Tytesylte (tyttebærsyltetøy) og ertestuing er også veldig godt til. Når kjøttet er ferdig skal det "tråde seg" og nærmest smelte i munnen........ *nam* Dette er tradisjonell festmat på vestlandet, og er vanvittig godt! Dessert: Karamellpudding: 500 gram sukker karamelliseres i kjele. Glasèr en brødform som tar ca to liter med karamellen. Ellers trenger du: 125 gram sukker 1 liter kremfløte 6 eggeplommer 4 egg 1 vanlijestang Kok opp fløte, sukker og oppklippet vaniljestang. Pisk sammen eggene og plommene. Hell fløteblandingen opp i eggeblandingen svært forsiktig mens du rører hele tiden. Sil blandingen oppi brødformen, slik at vanlijesortprikkene ikke blir med. Stek puddingen i langpanne i vannbad i stekeovnen i nesten to timer på 125 grader. Vannet må ikke koke. Avkjøl, og la hvile. Skjær forsiktig rundt kanten og hvelv på et serveringsfat. Servèr med pirsket krem, ha gjerne en ss av karamellsausen rundt puddingen i kremen før du pisker. namnam!! Lykke til Endret 28. juli 2005 av Tex Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. juli 2005 #169 Del Skrevet 29. juli 2005 Jøss, her kom det full meny.. Kanskje dere skal gi ut en KG kokebok om et års tid el så? Spennende å følge med på i alle fall (hilsen liten pike som ikke føler hun har noe å bidra med og derfor bare er tilskuer.. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 1. august 2005 #170 Del Skrevet 1. august 2005 Ingen som falt for mine oppskrifter ser jeg....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 1. august 2005 Forfatter #171 Del Skrevet 1. august 2005 Joda... Karamellpuddingen har jeg jo laga før og den er kjempegod!!!!! Sosakjøt står på menyen til helga!! Skal heim til mor, og tenkte jeg skulle snike med meg oppskrifta i ermet, så kan jeg lage det til søndagsmiddag. Då gjeng det nøkk et imponert sus gjønå støvå tenkje ej...lage Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 1. august 2005 Forfatter #172 Del Skrevet 1. august 2005 Bare for å oppdatere Sånn ser lista ut nå... Velkommen til dere nye! - Trille - Magolia - Étoile - Glossy - Champagnepiken - Lindas - Ada Lovelace - :-)anna - søndagsengel - Valmue - Fisken- - Nella - Tex :smile: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 2. august 2005 #173 Del Skrevet 2. august 2005 Joda... Karamellpuddingen har jeg jo laga før og den er kjempegod!!!!! Sosakjøt står på menyen til helga!! Skal heim til mor, og tenkte jeg skulle snike med meg oppskrifta i ermet, så kan jeg lage det til søndagsmiddag. Då gjeng det nøkk et imponert sus gjønå støvå tenkje ej...lage ← Hiv gjerne en pakke fløte oppi gryta også, det hever som kjent smaken....... Ellers kan ej no førtelle dej at ej vel på ROMA!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 2. august 2005 Forfatter #174 Del Skrevet 2. august 2005 Ej mæ vel på Roma, men no skal ei oppover på torsdag å kjøm ikkje nej igjen før den fjortande.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 5. august 2005 #175 Del Skrevet 5. august 2005 Sosa kjøtt blir til helga ja Men skal vi ha en ny oppskrift i dag også tro? ?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 10. august 2005 #176 Del Skrevet 10. august 2005 Noen som har laget sosa kjøtt og karamellpudding? Jeg her visst vært litt treig av meg, men det SKAL prøves!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ingrid78 Skrevet 10. august 2005 #177 Del Skrevet 10. august 2005 Kan jeg og være med? Og hvordan vet jeg når det er min tur til å gi fra meg en oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 10. august 2005 #178 Del Skrevet 10. august 2005 du kan godt være med Søndagsengelen gir deg beskjed når det er din tur...... ikke sant, engel? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kafka Skrevet 10. august 2005 #179 Del Skrevet 10. august 2005 Om de som vil skriver seg på liste her så kan det være hver sin gang å komme med sin beste oppskrift. Også lager vi andre de ulike rettene hjemme hos oss selv og kommer med tilbakemeldinger Noen interesse... ← For et fantastisk forslag! Jeg har desverre ikke tiden på min side til noe slikt nå, men lysten er der så absolutt - så skulle man få komme inn i varmen ved en senere anledning, så gjerne det! Flott initiativ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
søndagsengel? Skrevet 10. august 2005 #180 Del Skrevet 10. august 2005 du kan godt være med Søndagsengelen gir deg beskjed når det er din tur...... ikke sant, engel? ← Jo'a Eller så følger du bare med på når det er din tur på lista (ikke sant, Tex? ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå