Gå til innhold

Carnivore dietten - Noen som har prøvd den?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

41 minutter siden, AnonymBruker said:

Du burde lese the Vegetarian Myth slik at du kan lære om hvor feil dette er. ;) Forfatteren var veganer i ca 20 år og på sin søken om å være så bærekraftig som mulig, så miljøvennlig så mulig, forårsake minst mulig smerte og sist men ikke minst spise sunt, så fant hun ut at hun måtte slutte å være veganer og begynne å spise kjøtt igjen. 

Anonymkode: fbd4f...530

Hvorfor lese akkurat den boken? Vet du hvor mange forfattere som velger ut en mening og finner mange studier som støtter akkurat deres syn på ting? Spesielt når det gjelder mennesker som tjener på ideene sine skal man være skeptiske. Mennesker har kokt grønnsaker i minst 120 000 år, det gir ingen mening at vi ikke skulle tåle dem eller ikke nytte godt av dem. Du kan finne bøker om absolutt alle dietter der forfatteren legger frem studier som støtter meningen deres og som skal være fasiten på hva som er bra. Felles for dem alle er at de tjener penger på lettlurte eller desperate mennesker. Ved å for eksempel selge bøker, holde foredrag, kurs osv. 

Utenom det, så er det konsensus i vitenskapen om at kuer og sauer avlet til kjøtt er mye mer miljøfiendtlig enn alt av grønnsaksproduksjon. 

Anonymkode: 0ef6f...636

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

På 25.5.2019 den 10.07, AnonymBruker skrev:

Ook. Jeg velger å "bekymre meg for tarmfloraen min" jeg.. Har ikke hatt en antibiotikakur på 15-20 år, tror ikke det er vanlig å ta sånt hele tiden? Det høres jo ut som du tar en runde antibiotika anna hver uke.. 😂 

Det varierer veldig fra person til person hvor robust tarmfloraen er, så bare fordi det gikk fint for deg, så kan det fortsatt gå dårlig for noen andre. 

Anonymkode: 70e2f...970

Har aldri tatt antibiotika. Magen min har likevel aldri vært fin, før nå. 

Tarmfloraen er bare nå nylig begynt å forskes på. Det er oppdaget at tarmfloraen kan være årsaken til overvekt, intoleranse, allergier og IBS. Man starter ikke på carnivore dietten "for gøy". De fleste gjør det fordi de dårlige fra før. 

 

Anonymkode: 22746...311

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser det er flere med mageproblemer her som vil prøve det pga det. Jeg fikk  hjelp med IBS av sellerijuice, google det.

Anonymkode: 9eb96...406

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, AnonymBruker said:

Har aldri tatt antibiotika. Magen min har likevel aldri vært fin, før nå. 

Tarmfloraen er bare nå nylig begynt å forskes på. Det er oppdaget at tarmfloraen kan være årsaken til overvekt, intoleranse, allergier og IBS. Man starter ikke på carnivore dietten "for gøy". De fleste gjør det fordi de dårlige fra før. 

 

Anonymkode: 22746...311

Tror kanskje du skal gå tilbake til forrige side og lese hva du skrev. For om du sier tarmfloraen har en viktig rolle i magen, så er det omtrent det motsatte du skrev på forrige side og er det vi reagerte på, også den ab-en du siterer. Som sagt, et ensidig kosthold kan redusere mangfolet i bakteriefloraen og gjøre deg på sikt dårlig når du forsøker spise normal mat igjen. Det er sannsynligvis helsemessige fordeler med å ha en variert og sunn tarmflora. Å leve på ensidig kost en periode går nok greit, men ikke lurt å gå på dette i mange måneder og år. 

Anonymkode: 0ef6f...636

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎28‎.‎05‎.‎2019 den 12.44, AnonymBruker skrev:

Tror kanskje du skal gå tilbake til forrige side og lese hva du skrev. For om du sier tarmfloraen har en viktig rolle i magen, så er det omtrent det motsatte du skrev på forrige side og er det vi reagerte på, også den ab-en du siterer. Som sagt, et ensidig kosthold kan redusere mangfolet i bakteriefloraen og gjøre deg på sikt dårlig når du forsøker spise normal mat igjen. Det er sannsynligvis helsemessige fordeler med å ha en variert og sunn tarmflora. Å leve på ensidig kost en periode går nok greit, men ikke lurt å gå på dette i mange måneder og år. 

Anonymkode: 0ef6f...636

 

Det som er litt skummelt med dietter som denne carnivore-dietten, er at den på kort sikt kan gjøre at man føler seg veldig bra, fordi det er en elimineringsdiett, men på lang sikt gjør deg veldig syk. (Tilhengere av denne dietten uttaler til og med at mennesker ikke trenger C-vitamin :ler:)

Elimineringsdietter fungerer bra, fordi det er ekstremt normalt å ha matintoleranser man ikke er klar over. Hvis man kutter ut all mat, bortsett fra 1 ting, som feks kjøtt, vil man være ganske garantert å unngå tingene man er intolerant mot, og dermed føle seg bedre... Det man skal gjøre, på en sånn diett, er og sakte men sikkert introdusere mer og mer variert mat, som frukt, grønnsaker og korn, frem til man merker at kroppen begynner å reagere igjen. Da har man funnet maten man ikke tåler så godt, og man kan begynne spise et sunt og variert kosthold.

Dessverre er folk mer glad i å lese blogger og se youtube, enn å faktisk gjøre research, dermed får de bare med seg "jeg ble så friks av å kun spise kjøtt!!" og tror at det er bra i lengden, noe det beviselig ikke er, om man tar et dykk i faglitteraturen istendefor youtube og blogger.

 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan skal du få i deg nok vitamin c og kalsium på en slik diett? Høres ikke bra ut, verken for blodårene, generell helse (inkl. tannhelse) og ikke for miljøet.

Anonymkode: 8c0cc...d4d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

On 5/30/2019 at 11:09 AM, Yme said:

Det som er litt skummelt med dietter som denne carnivore-dietten, er at den på kort sikt kan gjøre at man føler seg veldig bra, fordi det er en elimineringsdiett, men på lang sikt gjør deg veldig syk. (Tilhengere av denne dietten uttaler til og med at mennesker ikke trenger C-vitamin :ler:)

Elimineringsdietter fungerer bra, fordi det er ekstremt normalt å ha matintoleranser man ikke er klar over. Hvis man kutter ut all mat, bortsett fra 1 ting, som feks kjøtt, vil man være ganske garantert å unngå tingene man er intolerant mot, og dermed føle seg bedre... Det man skal gjøre, på en sånn diett, er og sakte men sikkert introdusere mer og mer variert mat, som frukt, grønnsaker og korn, frem til man merker at kroppen begynner å reagere igjen. Da har man funnet maten man ikke tåler så godt, og man kan begynne spise et sunt og variert kosthold.

Dessverre er folk mer glad i å lese blogger og se youtube, enn å faktisk gjøre research, dermed får de bare med seg "jeg ble så friks av å kun spise kjøtt!!" og tror at det er bra i lengden, noe det beviselig ikke er, om man tar et dykk i faglitteraturen istendefor youtube og blogger.

 

:sjokkbla:

Og ellers enig i alt du skriver. F.ex. kutter man jo ut alle tilsetningsstoffer og ferdigmat/søppelmat, samt gluten og melkeprodukter som mange reagerer på, så det kan være noe av grunnen til at man føler seg bedre.

Anonymkode: 9eb96...406

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 27.5.2019 den 17.07, AnonymBruker skrev:

Hvorfor lese akkurat den boken? Vet du hvor mange forfattere som velger ut en mening og finner mange studier som støtter akkurat deres syn på ting? Spesielt når det gjelder mennesker som tjener på ideene sine skal man være skeptiske. Mennesker har kokt grønnsaker i minst 120 000 år, det gir ingen mening at vi ikke skulle tåle dem eller ikke nytte godt av dem. Du kan finne bøker om absolutt alle dietter der forfatteren legger frem studier som støtter meningen deres og som skal være fasiten på hva som er bra. Felles for dem alle er at de tjener penger på lettlurte eller desperate mennesker. Ved å for eksempel selge bøker, holde foredrag, kurs osv. 

Utenom det, så er det konsensus i vitenskapen om at kuer og sauer avlet til kjøtt er mye mer miljøfiendtlig enn alt av grønnsaksproduksjon. 

Anonymkode: 0ef6f...636

Fordi den er bra skrevet og fordi forfatteren var veganer i 20 år. Det skal mye til for å vende en som har vært helfrelst veganer i 20 år altså.

Jeg sier ikke at ingen mennesker tåler grønnsaker. Det er forskjell på hvor mye man tåler. Men så godt som alle blir bedre av å kutte dem ut (når man bare kommer over en eventuell oksalsyredumping).

Konsensus betyr ikke at noe er riktig. Konsensus er basert på mening, ikke på fakta. Det er ikke så lenge siden det var konsensus om at mettet fett var usunt. Eller at homofili var en synd.

 

 
 
 
På 30.5.2019 den 9.09, Yme skrev:

Det som er litt skummelt med dietter som denne carnivore-dietten, er at den på kort sikt kan gjøre at man føler seg veldig bra, fordi det er en elimineringsdiett, men på lang sikt gjør deg veldig syk. (Tilhengere av denne dietten uttaler til og med at mennesker ikke trenger C-vitamin :ler:)

Elimineringsdietter fungerer bra, fordi det er ekstremt normalt å ha matintoleranser man ikke er klar over. Hvis man kutter ut all mat, bortsett fra 1 ting, som feks kjøtt, vil man være ganske garantert å unngå tingene man er intolerant mot, og dermed føle seg bedre... Det man skal gjøre, på en sånn diett, er og sakte men sikkert introdusere mer og mer variert mat, som frukt, grønnsaker og korn, frem til man merker at kroppen begynner å reagere igjen. Da har man funnet maten man ikke tåler så godt, og man kan begynne spise et sunt og variert kosthold.

Dessverre er folk mer glad i å lese blogger og se youtube, enn å faktisk gjøre research, dermed får de bare med seg "jeg ble så friks av å kun spise kjøtt!!" og tror at det er bra i lengden, noe det beviselig ikke er, om man tar et dykk i faglitteraturen istendefor youtube og blogger.

Hvis noen har påstått det, så tar de feil. Men basert på hva du skriver, så er det mye mer sannsynlig at du har misforstått. Noe de fleste ikke vet er at kjøtt inneholder c-vitamin. Ikke mye, men nok for dem som bare spiser kjøtt. Og ferskt kjøtt ble brukt som kur mot skjørbuk (akutt c-vitamin-mangel).

Karbohydrater konkurrerer med c-vitamin og "vinner" den kampen. Jo mer karbohydrater du spiser, jo mer c-vitamin trenger du. Når du spiser null karbohydrater så trenger du veldig lite c-vitamin. Når man har student dyr som kan produsere sitt eget c-vitamin, så ser man at jo mer karbohydrater de spiser, jo mer c-vitamin produserer de. Til tross for at det de spiser inneholder c-vitamin.

Så langt har jeg ikke hørt om ett eneste tilfelle av skjørbuk på carnivore. Sjømenn fikk skjørbuk fordi de spiste masse kjeks.

Men hva er ditt belegg for å påstå at man blir syk av å spise kun kjøtt? En teori? Tenk alle de menneskene i stammer rundt om i verden som har spist ca 100% animalsk føde hele livet sitt uten å bli syke. For eksempel inuitter (før da de faktisk spiste tradisjonelt, nå spiser de fleste vestlig og har fått våre livsstilssykdommer) og masaiier. I tillegg til alle de tusener i den vestlige verden som har vært carnivore i flere år.

 

På 31.5.2019 den 20.35, AnonymBruker skrev:

Hvordan skal du få i deg nok vitamin c og kalsium på en slik diett? Høres ikke bra ut, verken for blodårene, generell helse (inkl. tannhelse) og ikke for miljøet.

Anonymkode: 8c0cc...d4d

Se ovenfor om c-vitamin. Kalsium er heller ikke noe problem. Noe som er viktig å vite er at korn, nøtter, bønner og frø inneholder fytinsyre som hemmer opptak av enkelte mineraler som for eksempel kalsium (kilde). Spiser man ikke fytinsyre, så trenger man altså mindre kalsium enn de som får i seg fytinsyre.

Og hvorfor skulle det være et problem for blodårene? Du tenker kanskje på åreforkalkning? Det var lenge en teori om at mettet fett forårsaket dette, men vi ser nå at den teorien var feil. Det er betennelsestilstander i kroppen som gjør det, ikke fett. Det ser ut til at karbohydrater er hovedsynderen her. For mye omega-6 i forhold til omega-3 (som vi ofte ser i fett fra planter) bidrar også med økt betennelse i kroppen. Omega-3 er betennelsesdempende og omega-6 er betennelsesfremmende. Animalsk fett har generelt mye bedre forhold mellom disse enn plantefett. Dette varier også etter hva dyret har spist. Gir du dyret korn for eksempel, så blir det dårligere forhold mellom omega-6 og omega-3.

Og hvorfor i all videste verden skulle det være et problem for tennene å kutte ut sukker? Og resten av helsa for den saks skyld. Rent kjøtt har aldri blitt bevist for å være helseskadelig. Prosessert rødt kjøtt derimot... Altså hamburgere, pølse, pizza, osv. 

For miljøet del så bør du velge gressfôret kjøtt. Ca 97% av Norges areal kan ikke brukes til å gro grønnsaker effektivt. Vi har mye ulendt terreng og mye morenejord. Men de fleste områdene kan brukes som beite. Beitedrift er bra for jorda av så utrolig mange grunner som er nok til å fylle en bok med temaet. Kort fortalt så bidrar beiting til at matjorda får næring, binder drivhusgasser, lange røtter gjør at jorda kan holde mye bedre på vann og at regnet ikke bare skyller bort næringsstoffene i elvene og dreper dyrelivet, til at vi kan produsere mat på områder som ikke egner seg til jordbruk, +++. De har til og med klart å få ørkenområder fruktbare igjen med beiting. Og hver gang du pløyer jorda, så slipper jorda mye drivhusgasser.

Jeg bor på landet i Sør-Norge og det er en grunn for at ALLE bøndene rundt meg driver med dyr og ikke dyrker grønnsaker. De få flate områdene er ikke egnet til åkerdrift fordi de er så fulle av stein.

Anonymkode: fbd4f...530

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, AnonymBruker said:

Fordi den er bra skrevet og fordi forfatteren var veganer i 20 år. Det skal mye til for å vende en som har vært helfrelst veganer i 20 år altså.

Jeg sier ikke at ingen mennesker tåler grønnsaker. Det er forskjell på hvor mye man tåler. Men så godt som alle blir bedre av å kutte dem ut (når man bare kommer over en eventuell oksalsyredumping).

Anonymkode: fbd4f...530

Bare fordi noen har vært kristen i 20 år, betyr ikke at de er en filosofi og meningen med livet ekspert om de hopper av religionen sin. Man blir ikke ekspert av å ha fulgt et kosthold i mange år. 

Vi har spist kokte grønnsaker i minst 120 000 år, det gir ingen mening at vi plustelig blir syke av dem. Man ser jo til og med at mennesker fra Okinawa har vært blant de menneskene i verden som ble eldst, og de spiste 60% søtpoteter i dietten sin og mindre enn 3% dyreprodukter og kjøtt. Hvordan er det mulig om mennesker ikke kan leve på mye planter i kostholdet sitt? 

3 hours ago, AnonymBruker said:

For miljøet del så bør du velge gressfôret kjøtt. Ca 97% av Norges areal kan ikke brukes til å gro grønnsaker effektivt. Vi har mye ulendt terreng og mye morenejord. Men de fleste områdene kan brukes som beite. Beitedrift er bra for jorda av så utrolig mange grunner som er nok til å fylle en bok med temaet. Kort fortalt så bidrar beiting til at matjorda får næring, binder drivhusgasser, lange røtter gjør at jorda kan holde mye bedre på vann og at regnet ikke bare skyller bort næringsstoffene i elvene og dreper dyrelivet, til at vi kan produsere mat på områder som ikke egner seg til jordbruk, +++. De har til og med klart å få ørkenområder fruktbare igjen med beiting. Og hver gang du pløyer jorda, så slipper jorda mye drivhusgasser.

Jeg bor på landet i Sør-Norge og det er en grunn for at ALLE bøndene rundt meg driver med dyr og ikke dyrker grønnsaker. De få flate områdene er ikke egnet til åkerdrift fordi de er så fulle av stein.

Anonymkode: fbd4f...530

Kilde på at de fleste flate områdene ikke er egnet til annet? Kilde på hvor mye grønnsaker vi kan dyrke i Norge? Det er veldig enkelt å si vi ikke kan dyrke mer grønt, fordi man har hørt andre si det. 

Som sagt, gressforet er fortsatt en miljøversting, og kloden vil ikke overleve på det kostholdet. Du må du drepe et par milliarder mennesker for å leve det luksuslivet. Vi sitter i en synkende båt og nordmenn i sin lille boble tenker at miljø ikke er et problem. Hvor tror du klimaflyktninger reiser når de ikke kan leve i sine områder grunnet 50 varmegrader, eller når de ikke får nok mat? 

Hvordan tenker du vi skal klare oss på gressforet kyr om vi får 5 nye år med tørke som vi fikk i fjor, eller verre tørke?

Linser gir nitrogen til jorda, og motkjemper ørkenspredning, for øvrig. Om disse kunne dyrkes i norge, så er det en relativt stødig matplante som tåler mye. 

Skal sies at vi tidligere har dyrket mye mer grønnsaker i Norge og det er plass til mer https://www.nationen.no/kronikk/mindre-kjott-mer-mat/

Anonymkode: 0ef6f...636

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, AnonymBruker said:

Men hva er ditt belegg for å påstå at man blir syk av å spise kun kjøtt? En teori? Tenk alle de menneskene i stammer rundt om i verden som har spist ca 100% animalsk føde hele livet sitt uten å bli syke. For eksempel inuitter (før da de faktisk spiste tradisjonelt, nå spiser de fleste vestlig og har fått våre livsstilssykdommer) og masaiier. I tillegg til alle de tusener i den vestlige verden som har vært carnivore i flere år.

Anonymkode: fbd4f...530

Så beleilig at det ikke finnes data fra den tiden du snakker om da. Det vi imidlertid har data om er hvor folk lever lengst i verden nå, og de spiser 95-100%% plantebasert: https://www.bluezones.com/recipes/food-guidelines/

Anonymkode: 9eb96...406

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, AnonymBruker skrev:

 


6 timer siden, AnonymBruker skrev:

 

 

 


Hvis noen har påstått det, så tar de feil. Men basert på hva du skriver, så er det mye mer sannsynlig at du har misforstått. Noe de fleste ikke vet er at kjøtt inneholder c-vitamin. Ikke mye, men nok for dem som bare spiser kjøtt. Og ferskt kjøtt ble brukt som kur mot skjørbuk (akutt c-vitamin-mangel)

 

 

 


  Vitamin C blir ødelagt av varme, så det lille av det du finner i helt ferskt kjøtt, er borte når kjøttet er spiseklart… Med mindre du spiser det rått, selvfølgelig, men det åpner jo for en hel haug med andre sykdommer og problemer. Man vil jo helst ikke utsettes for hjerneparasitter, og bakterier som spiser kroppen din fra innsiden.  

 

 

Sitat

 


Sitat

 

 

 


Karbohydrater konkurrerer med c-vitamin og "vinner" den kampen. Jo mer karbohydrater du spiser, jo mer c-vitamin trenger du. Når du spiser null karbohydrater så trenger du veldig lite c-vitamin. Når man har student dyr som kan produsere sitt eget c-vitamin, så ser man at jo mer karbohydrater de spiser, jo mer c-vitamin produserer de. Til tross for at det de spiser inneholder c-vitamin.

 

 

 


  Jeg greier ikke finne en eneste studie som støtter det du skriver her. Om det finnes, regner jeg med at du har lest dem, og vet hvor jeg kan finne dem. For det er vel ikke sånn at du bare har lest en bok, eller titta litt på blogger og artikler, og antar at det de sier stemmer? Dette er en "felle" ekstremt mange mennesker går i, i og med at det ikke nødvendigvis er lett å lære seg å lese studiene selv (noe man MÅ gjøre, om man ikke vil leve livet sitt på anekdoter fra mennesker som ikke egentlig kan noe om temaet de tar opp, som feks Dr.Jordan Peterson, som er en ganske kjent og oppegående fyr. Han er Carnivore, men han kan ikke en millimeter om ernæring)


Alle dyr som er kjøttetende (dvs. at dietten deres utelukkende er kjøtt) produserer sitt eget C-vitamin (på samme måte som at dyr som ikke er det, produserer sitt eget Taurine, noe vi gjør), og karbohydrater er ikke en spesielt normal del av deres kost. Om du introduserer noe kroppene deres ikke er vant med å håndtere, vil det selvfølgelig skje avvik.

Med mindre du kan vise meg menneskestudier som forteller at det fungerer sånn hos oss også, ser jeg ingen grunn til at det skal stemme, i og med at studien da er gjort i dyr med veldig store forskjeller sammenlignet med vår fysiologi.


Når det er sagt, kan det godt hende at man ser dette i mennesker også, og at akkurat dette vitaminet derfor ikke er noe problem... Men hva med Folat og fiber? Prøver å søke litt på dette også, men jeg finner ikke en eneste forklaring på hvorfor man ikke trenger disse, når man bare spiser kjøtt. Hva er grunnen til at vi ikke trenger fiber og folat? 


Og hvorfor er såpass mye av spyttet vårt dedikert til ensymer som omdanner stivelse til enkelt tilgjengelig karbohydrater?

 

Sitat

 


Sitat

 

 

 


Så langt har jeg ikke hørt om ett eneste tilfelle av skjørbuk på carnivore. Sjømenn fikk skjørbuk fordi de spiste masse kjeks.

 

 

Det at man ikke har hørt om noe, er vel ikke akkurat noe argument? :klo: Og skjørbuk er vel heller ikke den eneste negative effekten av for lave mengder vitamin-c? 🤷‍♀️   Og hvorfor har ikke alle som har et høyt inntak av rafinerte karbohydrater skjørbuk, om det var kjeksen til disse sjøfarerne som førte til mangel på vitamin-C? Jeg mener, store deler av kosten deres var jo kjøtt og fisk... Som da samtidig er kuren de brukte på denne mangelsykdommen... Øøøhm? 🙃  Dette gir selvfølgelig ikke mening, og det de brukte til å behandle, og til slutt unngå skjørbuk, var å ta med og drikke sitronjuice på lange turer, i midten av 1700-tallet en gang.

 

Sitat

 


Sitat

 

 

 


Men hva er ditt belegg for å påstå at man blir syk av å spise kun kjøtt? En teori? Tenk alle de menneskene i stammer rundt om i verden som har spist ca 100% animalsk føde hele livet sitt uten å bli syke. For eksempel inuitter (før da de faktisk spiste tradisjonelt, nå spiser de fleste vestlig og har fått våre livsstilssykdommer) og masaiier. I tillegg til alle de tusener i den vestlige verden som har vært carnivore i flere år.

 

 

 


Man har mange eksempler på folkeslag som lever, eller levde, på visse måter, med visse dietter, og antagelser om at dette derfor er bra... fra mennesker som ikke faktasjekker... Her har du et sammendrag av studiene på inuitter og deres helse i konteksten du nevner.

 

Dette er noe man ser i andre sammenhenger også, som feks inntak av Jod, når man diskuterer med veganere. Dette er et viktig mineral man omtrent kun finner i dyreliv fra havet. Men folk har da overlevd i midten av kontinenter til evig tid, uten tilgang til mat fra havet? Jepp, de har det. De mangler Jod, og har derfor ganske relevante helsemessige problemer pga dette. De lever hele livet sitt, får barn, og fører slekta videre, men de har like vell helseplager som følge av mangelsykdommer. Jeg vil si at det feks finnes veldig mye mer enn "mange tusener" som lever livet ut, midt i Afrika, uten tilgang på Jod, generasjon etter generasjon, enn det er vestlige mennesker som har overlevd på carnivore-dietten i noen år. At mange gjør det, er ikke nødvendigvis et argument på at det er bra.

 

Da håper jeg du greier å finne noen relevante studier, så jeg kan lære noe nytt, om jeg faktisk tar feil her. Gjerne reviews eller meta-studier, da enkeltstudier kan svekkes av investorer med pengeinteresse, som feks når sukkerindustrien betaler for studier på helseeffekten av sukker, eller når eggindustrien betaler for forskning på kolesterol.

 

 

Endret av Yme
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider


Beklager det rare formatet i innlegget mitt. Jeg veit ikke hvorfor de får så store mellomrom, og får ikke redigert det bort.


Lenke til kommentar
Del på andre sider



1 time siden, AnonymBruker skrev:




Så beleilig at det ikke finnes data fra den tiden du snakker om da. Det vi imidlertid har data om er hvor folk lever lengst i verden nå, og de spiser 95-100%% plantebasert: https://www.bluezones.com/recipes/food-guidelines/ Anonymkode: 9eb96...406






  Inuittene har vi data på, og de er ikke friske i det hele tatt. De ligger veldig dårlig an når det kommer til hjerte og kar-sykdom... Men folk flest kan jo ikke lese studier selv, så de hører på andre og tar det som blir sagt for god fisk, fordi anekdoter tydeligvis er verdens beste kilde 🤷‍♀️ (Å lære å lese studier, burde ligge i pensum fra ungdomskolen og oppover. Det er ekstremt viktig, om man skal kunne vite hvilke påstander som stemmer, og hvilke som bare er vås)


Endret av Yme
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mange er blitt friske fra denne dietten så litt rart at rødt kjøtt skal være så usunt for oss, og at vi trenger fiber? Hvordan har de blitt friske av å kun spise rødt kjøtt og salt da? Og hvorfor føler de seg bedre enn noengang?

Endret av Bose
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke råd. Skulle gjerne prøvd. Elsker kjøtt

Anonymkode: 5ffa2...edd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke lest igjennom alt her nå, men dette er da bare en annen versjon av psmf og proteindiett? 

Anonymkode: cb10f...585

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

20 minutter siden, Bose said:

Mange er blitt friske fra denne dietten så litt rart at rødt kjøtt skal være så usunt for oss, og at vi trenger fiber? Hvordan har de blitt friske av å kun spise rødt kjøtt og salt da? Og hvorfor føler de seg bedre enn noengang?

Nå vet vi ikke om særlig mange som har gått på dietten i mer enn 1 år, så hvor friske de er gjenstår å se. Det kan føles digg å røyke i øyeblikket, men på sikt gir det høyere sjanse for kreft. Det finnes ulike typer mat vi kan tåle helt fint, men som gjør oss syke på sikt. Det er ingen som dør av 1 øl heller, og 1 øl føles bra å drikke, men alikevel øker faren for diverse krefttyper og andre skader om man drikker for mye. 

De som føler seg bedre er ofte de som har hatt mageproblemer. Å spise kun kjøtt er en elimineringsdiett der man fjerner nesten alt man spiser. Det sier seg selv at man da også fjerner de matvarene man reagerer på (som man ofte ikke vet hvilke er). Du kan nok føle deg bedre om du kun spiser riskaker i 4 uker også (med mindre du reagerer på ris). Det er fordi man fjerner det kroppen har reagert på, ikke fordi riskaker er magiske

Skal sies at du finner mennesker innenfor alle kosthold, lavkarbo, høykarbo, grete roede, vegetarianere osv som alle mener de fikk fantastiske liv etter det nye kostholdet. Det er derfor man skal være veldig forsiktig med å stole på anekdoter. Spesielt med carnivore er dette en diett man har minimal forskning på og hvilke eventuelle skader man har etter 5, 10 eller 50 år er ukjent. 

Det vi vet er at veldig høyt inntak av proteiner fra animalia gir lavere levetid og høyere risiko for hjerte- og karsykdommer. 

De med mageproblemer kan ha problemer med grønnsaker og fiber, de aller fleste vil få tilbake toleransen for fiber om de blir friske i magen. De som lever på FODMAP i flere år og ikke kan gå uten, har egentlig ikke blitt friske. De bare håndterer sykdommen ved å unngå enkelte matvarer. 

Anonymkode: 0ef6f...636

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...