Hut Skrevet 10. juni 2021 #44141 Del Skrevet 10. juni 2021 pøbelsara skrev (Akkurat nå): Det synes IKKE jeg. Den var jo helt flat! Jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke laget ny. Dette er - som jeg også sa for litt siden - jobben hennes. Og så lurer jeg på hvorfor du sammenlikner at du får oppskrifter av venninnene dine og at CBE pulserer en oppskrift i sin kommersielle blogg? Hvorfor er det ikke sammenlignbart? Få oppskrifter fra venner og familie? Hvorfor svarte du ikke på spørsmålet jeg stilte deg om hvor du tror Trond Moi fikk sin inspirasjon fra? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44142 Del Skrevet 10. juni 2021 Hallepalle2 skrev (2 minutter siden): Ok, det er selvsagt helt greit, og svært lite overraskende. Jeg er enig i at de som regel er knallgode på matbilder, men her syns jeg at motivet selv ødela for opplevelsen. Men liker man flatt focattia så er jo det greit. Men spørsmålet om hvordan du kan sammenligne deg selv og dine venninner med en kommersiell blogg svarer du ikke på? Hvorfor kan ikke en blogger få en oppskrift fra venner eller familie? Vi snakker om en foccacia som det er tusenvis av lignende oppskrifter på der ute. Mener du CBE skal lete etter en oppskrift for å finne en som skal krediteres for oppskrift på foccacia som det finnes tusenvis av? 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44143 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (1 minutt siden): Hvorfor er det ikke sammenlignbart? Få oppskrifter fra venner og familie? Hvorfor svarte du ikke på spørsmålet jeg stilte deg om hvor du tror Trond Moi fikk sin inspirasjon fra? Jeg svarte på det litt høyere opp her. En kommersiell kanal, en bedrift som selger reklameplass og tjener penger på klikk, følgere og formidling, er noe helt annet enn at du om så skriver ned hele kokeboka i skapet ditt og sender det til en venninne, selv om det ikke er greit. Det er ikke greit at det poserer som ditt, men det at den offentlige personen CBE poster og lager oppskrifter hun ikke viser kilde til, er faktisk ille. Hun vet dette, etter mange år i gamet. Hvem bryr seg om Trond Moi fikk inspirasjon til denne oppskriften i en drøm eller fra en person, det er ikke han som har brukt en oppskrift han ikke viste kilden til. 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44144 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (2 minutter siden): Hvorfor er det ikke sammenlignbart? Få oppskrifter fra venner og familie? Hvorfor svarte du ikke på spørsmålet jeg stilte deg om hvor du tror Trond Moi fikk sin inspirasjon fra? Trond Moi er utdannet kokk, så han har nok lært hvordan man komponerer ulike oppskrifter, tenker jeg. Og, a, det er sammenliknbart at man får oppskrifter fra venner og familie. Men det stopper der. jeg er ikke influenser, og jeg antar at du heller ikke er det. jeg kan dessuten fint finne på å spørre venninnen min hvor hun har oppskriften fra når hun serverer noe godt. Venninnene mine pleier å svare på det - noen er gode til å finne på retter helt selv, andre har favorittmatbloggere eller bakebloggere de gjerne går til for å finne oppskrifter. Men når man driver som stor influenser på 12 eller 13 året, kan man vel også grunnleggende kutyme og vanlig høflighet når man lar seg inspirere/tar en ide videre/rapper noe fra en annen influenser eller en annen kilde. Nei det er ikke påbudt, men det er likefullt både vanlig folkeskikk og kutyme. 29 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44145 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (7 minutter siden): Hvorfor kan ikke en blogger få en oppskrift fra venner eller familie? Vi snakker om en foccacia som det er tusenvis av lignende oppskrifter på der ute. Mener du CBE skal lete etter en oppskrift for å finne en som skal krediteres for oppskrift på foccacia som det finnes tusenvis av? Du må gjerne finne frem andre oppskrifter som også likner, siden du mener det er tusenvis. jeg mener forresten bare at CBE bør kreditere den som skal krediteres, og regner med at søsteren hennes sikkert vet hvor hun har oppskriften fra. Men nå gidder jeg ikke skrive mer om dette. Jeg forundrer meg over at du forsvarer absolutt ALT som kritiseres, og lurer på om du kan forklare hvorfor? 33 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 10. juni 2021 #44146 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (Akkurat nå): Hvorfor kan ikke en blogger få en oppskrift fra venner eller familie? Vi snakker om en foccacia som det er tusenvis av lignende oppskrifter på der ute. Mener du CBE skal lete etter en oppskrift for å finne en som skal krediteres for oppskrift på foccacia som det finnes tusenvis av? Forskjellen ligger jo selvsagt i det å publisere i sine kommersielle SoMe-kanaler, og dermed høste klikk og indirekte få inntjening på noe som er en profesjonell kokebokforfatter sitt arbeid. Nei, det er ikke ulovlig fordi oppskrifter ikke har verkshøyde og ikke trenger å krediteres. Men alle som har god folkeskikk gjør det når de kan likevel - som en gest, og anerkjennelse av andres arbeid. Når målene i de to oppskriftene er så identiske er jo opphavsmannen svært sannsynlig Trond Moi. Og forsøket ditt på å ramse opp andre mulige kilder kan jeg ikke ta helt alvorlig, så jeg oppfatter det som et forsøk på latterliggjøring (ellers: google og sjekk mål selv, så vil du se). CBE har dessuten en lang historie med å copy-paste andres oppskrifter uten å kreditere, blant annet var det en sak med Veganmisjonens vegisterkaker i fjor, og før det Lise von Kroghs banancookies, som utløste en hel liten krig i kommentarfeltet til CBE. Det er slett ikke den viktigste tingen i verden, og en tematikk som absolutt kan diskuteres. (Men min personlige erfaring er nå at de som ikke synes det er så farlig er de som tar æren for andres oppskrifter selv - ikke de som lager dem). 31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44147 Del Skrevet 10. juni 2021 Stjernekikkeren skrev (2 minutter siden): Jeg svarte på det litt høyere opp her. En kommersiell kanal, en bedrift som selger reklameplass og tjener penger på klikk, følgere og formidling, er noe helt annet enn at du om så skriver ned hele kokeboka i skapet ditt og sender det til en venninne, selv om det ikke er greit. Det er ikke greit at det poserer som ditt, men det at den offentlige personen CBE poster og lager oppskrifter hun ikke viser kilde til, er faktisk ille. Hun vet dette, etter mange år i gamet. Hvem bryr seg om Trond Moi fikk inspirasjon til denne oppskriften i en drøm eller fra en person, det er ikke han som har brukt en oppskrift han ikke viste kilden til. Jeg henviser til mine tidligere svar på nettopp det samme. pøbelsara skrev (1 minutt siden): Trond Moi er utdannet kokk, så han har nok lært hvordan man komponerer ulike oppskrifter, tenker jeg. Og, a, det er sammenliknbart at man får oppskrifter fra venner og familie. Men det stopper der. jeg er ikke influenser, og jeg antar at du heller ikke er det. jeg kan dessuten fint finne på å spørre venninnen min hvor hun har oppskriften fra når hun serverer noe godt. Venninnene mine pleier å svare på det - noen er gode til å finne på retter helt selv, andre har favorittmatbloggere eller bakebloggere de gjerne går til for å finne oppskrifter. Men når man driver som stor influenser på 12 eller 13 året, kan man vel også grunnleggende kutyme og vanlig høflighet når man lar seg inspirere/tar en ide videre/rapper noe fra en annen influenser eller en annen kilde. Nei det er ikke påbudt, men det er likefullt både vanlig folkeskikk og kutyme. Det er der vi er uenige. Jeg ser ikke på det som hverken folkeskikk eller kutyme å lete etter en å kreditere en oppskrift selv om du er en influencer når du har fått oppskriften på noe som er så vanlig å lage som foccacia som det finnes tusenvis av oppskrifter på. Trond Moi er kokk ja, men er ikke han også inspirert av andre kokker? Som sagt ikke verken han eller matprat som fant opp oppskriften på foccacia. Synes forøvrig dette er et typisk eksempel på hvor dum kritikken av CBE er her inne. Et typisk eksempel på å ta henne for bagateller. Denne gangen for en oppskrift på foccacia som hun ikke engang påstår er hennes. Jaja, sånn går no dagan. 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44148 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (1 minutt siden): Jeg henviser til mine tidligere svar på nettopp det samme. Det er der vi er uenige. Jeg ser ikke på det som hverken folkeskikk eller kutyme å lete etter en å kreditere en oppskrift selv om du er en influencer når du har fått oppskriften på noe som er så vanlig å lage som foccacia som det finnes tusenvis av oppskrifter på. Trond Moi er kokk ja, men er ikke han også inspirert av andre kokker? Som sagt ikke verken han eller matprat som fant opp oppskriften på foccacia. Synes forøvrig dette er et typisk eksempel på hvor dum kritikken av CBE er her inne. Et typisk eksempel på å ta henne for bagateller. Denne gangen for en oppskrift på foccacia som hun ikke engang påstår er hennes. Jaja, sånn går no dagan. Kanskje vi skal holde oss til det vi vet, og ikke blande inn Trond Moi og hvor han eventuelt finner inspirasjon? Kom igjen nå, etter mer enn et tiår i gamet vet vi alle, inkludert CBE, at det er dårlig gjort å høste klikk og tjene penger på andres arbeid uten å en gang forsøke å finne kilden. 21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Havnefogden Skrevet 10. juni 2021 #44149 Del Skrevet 10. juni 2021 Jeg sjekket fire steder på nettet, og oppskriftene der var en del forskjellige fra CBE og Trond Moi sin. Så da vet vi det. Og kan legge den ballen død, for såvidt. Det er for sent å forvente at hun skal kreditere ham. Men kanskje har hun lært noe til en annen gang? (Neppe...) 25 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44150 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Hut skrev (8 minutter siden): Jeg henviser til mine tidligere svar på nettopp det samme. Det er der vi er uenige. Jeg ser ikke på det som hverken folkeskikk eller kutyme å lete etter en å kreditere en oppskrift selv om du er en influencer når du har fått oppskriften på noe som er så vanlig å lage som foccacia som det finnes tusenvis av oppskrifter på. Trond Moi er kokk ja, men er ikke han også inspirert av andre kokker? Som sagt ikke verken han eller matprat som fant opp oppskriften på foccacia. Synes forøvrig dette er et typisk eksempel på hvor dum kritikken av CBE er her inne. Et typisk eksempel på å ta henne for bagateller. Denne gangen for en oppskrift på foccacia som hun ikke engang påstår er hennes. Jaja, sånn går no dagan. Jeg synes ikke det å copy-paste andres oppskrifter er bagateller. Og jeg lurer på hvorfor du forsvarer alt som publiseres og er oppriktig interessert i hvorfor du mener dette er bagateller? Les @Aricias innlegg. CBE bruker andres oppskrifter til å skape trafikk og generere inntekter til egen virksomhet. Det handler jo nettopp om frekkhet, manglende folkeskikk og å ikke forholde seg til det som er kotyme. Om hvordan man driver en redelig virksomhet. HVorfor mener du det er bagateller? Endret 10. juni 2021 av pøbelsara 25 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44151 Del Skrevet 10. juni 2021 Stjernekikkeren skrev (4 minutter siden): Kanskje vi skal holde oss til det vi vet, og ikke blande inn Trond Moi og hvor han eventuelt finner inspirasjon? Kom igjen nå, etter mer enn et tiår i gamet vet vi alle, inkludert CBE, at det er dårlig gjort å høste klikk og tjene penger på andres arbeid uten å en gang forsøke å finne kilden. Ja, la oss holde oss til det vi vet. Det er massevis av foccaciaoppskrifter der ute. Hun fikk oppskriften fra sin søster. Hvem vet hvor søsteren fikk inspirasjonen fra. Det kan være svært mange. 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44152 Del Skrevet 10. juni 2021 (endret) Hut skrev (6 minutter siden): Ja, la oss holde oss til det vi vet. Det er massevis av foccaciaoppskrifter der ute. Hun fikk oppskriften fra sin søster. Hvem vet hvor søsteren fikk inspirasjonen fra. Det kan være svært mange. Jeg oppfordrer deg til å finne andre oppskrifter som likner på Trond Moi pg Caroline sine. Endret 10. juni 2021 av pøbelsara 20 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lin11 Skrevet 10. juni 2021 #44153 Del Skrevet 10. juni 2021 Havnefogden skrev (2 minutter siden): Jeg sjekket fire steder på nettet, og oppskriftene der var en del forskjellige fra CBE og Trond Moi sin. Så da vet vi det. Og kan legge den ballen død, for såvidt. Det er for sent å forvente at hun skal kreditere ham. Men kanskje har hun lært noe til en annen gang? (Neppe...) Nei, her har bedriften lagt skylda på andre (igjen). Hvor stakkarslig er det å ikke kreditere andres oppskrifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44154 Del Skrevet 10. juni 2021 pøbelsara skrev (4 minutter siden): Jeg oppfordrer deg til å finne andre oppskrifter som likner på trond Mai pg Caroline sine. Var det ikke du som ikke gadd å skrive mer om dette nettopp? Da oppfordrer jeg deg til å dokumentere hva som skiller deres oppskrifter fra andre foccaciaoppskrifter. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44155 Del Skrevet 10. juni 2021 Lin11 skrev (8 minutter siden): Nei, her har bedriften lagt skylda på andre (igjen). Hvor stakkarslig er det å ikke kreditere andres oppskrifter. Lagt skylden på hvem? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Felis Skrevet 10. juni 2021 #44156 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (2 minutter siden): Var det ikke du som ikke gadd å skrive mer om dette nettopp? Da oppfordrer jeg deg til å dokumentere hva som skiller deres oppskrifter fra andre foccaciaoppskrifter. Du kødder nå, eller? 22 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. juni 2021 #44157 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (5 minutter siden): Var det ikke du som ikke gadd å skrive mer om dette nettopp? Da oppfordrer jeg deg til å dokumentere hva som skiller deres oppskrifter fra andre foccaciaoppskrifter. Herlighet. Du hevder at CBE sin oppskrift er lik tusenvis av andre - ergo får du dokumentere det. Hvorfor i all verden forsvarer du sånn ufin rapping av andre folks oppskrifter? 36 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44158 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (13 minutter siden): Var det ikke du som ikke gadd å skrive mer om dette nettopp? Da oppfordrer jeg deg til å dokumentere hva som skiller deres oppskrifter fra andre foccaciaoppskrifter. Det er jo du som sier det finnes tusenvis av oppskrifter og at de er like, så finn en 4-5 stykker som er like den CBE postet og den som Trond Moi har, det burde ikke ta deg lange tiden. En bruker her har jo sjekket, og da at de andre var ikke like den CBE postet og Trond sin. Så din tur, finn de like. 21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hut Skrevet 10. juni 2021 #44159 Del Skrevet 10. juni 2021 Stjernekikkeren skrev (5 minutter siden): Det er jo du som sier det finnes tusenvis av oppskrifter og at de er like, så finn en 4-5 stykker som er like den CBE postet og den som Trond Moi har, det burde ikke ta deg lange tiden. En bruker her har jo sjekket, og da at de andre var ikke like den CBE postet og Trond sin. Så din tur, finn de like. Jeg så at CBE oppskriften inneholdt vann, gjær, hvetemel, salt og olivenolje og sukker. Tror den jeg pleier å bake inneholder nøyaktig de samme ingrediensene gitt. Hvilke oppskrift på foccacia inneholder ikke disse ingrediensene? Jeez. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stjernekikkeren Skrevet 10. juni 2021 #44160 Del Skrevet 10. juni 2021 Hut skrev (2 minutter siden): Jeg så at CBE oppskriften inneholdt vann, gjær, hvetemel, salt og olivenolje og sukker. Tror den jeg pleier å bake inneholder nøyaktig de samme ingrediensene gitt. Hvilke oppskrift på foccacia inneholder ikke disse ingrediensene? Jeez. Vet ikke jeg, er ikke jeg som sier at alle er like. 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå