Gå til innhold

carolinebergeriksen.no


MissLucy

Anbefalte innlegg

Djerven skrev (1 time siden):

Til og med på den promovideoen har hun fullt fokus på å kun vise ene siden av ansiktet. «Le seg skakk ihjel og se vekk fra bestevenninna» 

Det er ikke så viktig å kommunisere med Guri i videoen, nei da. Nok et bevis på at det å vise venstresiden har blitt en besettelse, som bare ser utrolig rart ut for oss som ser på. Husker det også skjedde i et intervju på rød løper eller hva det var. Og det skjer konstant i alt hun gjør. Det kan virke som dum kritikk for dere som mener vi hakker på alt, og det kan selvsagt ikke sammenlignes med at hun f.eks utleverer barna. Likevel sier det en del om hvordan Caroline er, at hun hele tiden må fremstille seg "perfekt", etter en streng regi som hun ikke kan unnvike fra. Det er like manisk som den treningen hun aldri kan ta fri fra. 

Endret av Snødronninga
Endra et ord
  • Liker 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Katten89 skrev (3 timer siden):

Altsa!! Dette ser ut som en ukeblad-illustrasjon av tallerkenen til en med anoreksi🙈. Har aldri sett noen forsyne seg så lite på en buffet 😗
Dette gjør hun med vilje! Kan godt være hun faktisk spiser så lite, men alle skjønner jo hva hun vil vise med de mikroskopiske kakestykkene. Når vi ikke trodde det kunne bli mer spiseforstyrret… 

IMG_5444.jpeg

IMG_5445.jpeg

Hva er galt med kakefatet?

Dette er nøyaktig mengder kaker jeg også hadde forsynt meg med, og min bmi er over 25. 

Buffét betyr ikke at man må spise med begge hender. Mye å kritisere CBE for, men dette blir usaklig. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er podcasten sluppet dere. Den har allerede fått tre anmeldelser med 5 stjerner på iTunes. Siden ingen har rukket å høre den enda, mistenker jeg at det er Henrik, Harald og Hans med de 8 fingrene som har vært på ferde...

Siden jeg tidligere har mottatt protester for mine recaps, fordi de går ut over åndsverksloven (det er åndssvakt å bruke det ordet om det som presenterer), så blir det ingen recap denne gangen. I stedet kommer det en anmeldelse, ala det man noen ganger kan lese i avisen. Det må nødvendigvis bli noe sitering, for vi vil jo absolutt ikke få viktige faktaopplysninger feil, men ellers blir dette mine tanker omkring det som formidles. Jeg tenkte det var greit å avklare det, før jeg skriver anmeldelsen.

Anmeldelsen kommer i løpet av dagen

  • Liker 15
  • Hjerte 3
  • Nyttig 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallepalle2 skrev (På 22.10.2024 den 22.18):

IMG_5514.thumb.png.61507a60fcae8e8e756707672218d871.pngAltså, hvem er dette? Og hvorfor vil man vise seg frem på denne måten? Det er jo på ingen måte pent. Man tenker fort på en blanding av tissatrengt og forstoppet. 

Her poserer hun som en and. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Isola2 skrev (22 minutter siden):

 Måtte vise leg på spa? For hva? 

Hun måtte vise leg på polet og i butikken for å kjøpe nesespray. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fruktfatet skrev (8 timer siden):

Den skrikinga i sklia🙄 Gikk jo dritsakte.

Voldsomt til skriking🙉🤦🏼‍♀️ håper ikke d var andre folk der….bli døv liksom

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fruktfatet skrev (10 timer siden):

Den skrikinga i sklia🙄 Gikk jo dritsakte.

Om det er SÅ skummelt i den sklia blir det interessant å se henne i KL (hvis hun faktisk er med der).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første jeg registrerer er at podcasten har reklame. Det er jo kjempebra, det betyr at annonsører har troen på produktet (eller Batong Media har gode kontakter...). Det jeg stusser på, er at reklamen er for Kristiania, for er det noe jeg ikke forbinder med denne podcasten, så er det høyere utdanning. Kanskje det er ment til skrekk og advarsel? Prioriter utdannelse, eller end opp som disse damene.... (for ordens skyld, siste setning er lagt til etter at jeg har hørt podcasten. Jeg startet med et åpent sinn, full av håp...)

Introen er omtrent like grusom som i den forrige podcasten. Generiske rytmer, mens en pipete damestemme gjentar "det må vi snakke om" 7 ganger.

Caroline starter showet med landets minst radiovennlige stemme, og erklærer at de endelig er i gang. Guri gjentar at de endelig er i gang. Guri sier at hun har gledet seg SÅ fælt til dette her. Caroline gjentar at hun også har gledet seg. Episode en, sier Caroline. Episode en, gjentar Guri.

Hva er dette? Hvorfor gjentar de alt den andre sier? Samtalen minner veldig om de jeg har med min demente far, men jeg håper jo ikke at det er snakk om kognitiv sykdom hos damene, for selv om det blir mye snakk om hvor mye eldre Guri er enn Caroline, så er det tidlig med Alzheimers)

Damene er glade for at de endelig har startet podcast, for ofte blir det bare tomprat. (Som treningstur, slankekurs og pannekakerøre). Damene skal prate om seg selv og livets opp og nedturer, og så skal de tulle og tøyse. Men de skal også lære mer om seg selv og temaer de lurer litt på, og Caroline håper at lytterne også lærer litt.

OK, da skjønner jeg mer av Kristiania-reklamen og er dødsspent på hva Caroline kan lære lytterne sine...

Caroline og Guri ler veldig mye. Caroline elsker å le, mens Guri blir litt sliten. Det skal de snakke mer om. Og så snakker de om noe helt annet...

Caroline har alltid visst hvem Guri Schanke er, for foreldrene hennes tok henne mye med på revy da hun var liten. Guri har ikke alltid visst hvem Caroline er, for hun kunne jo vært datteren hennes. Men etter at Caroline ble voksen, så har hun alltid visst hvem hun er. Herregud, jeg lærer allerede sååå mye av denne podcasten.

Damene møttes på Camp Kulinaris. Guri og Caroline kom inn som utfordrere og måtte jobbe litt for å finne en plass å sove. For det var så trangt der. "Trangt" er nok damenes definisjon, for det var flere ledige plasser, men enten manglet de vegger og privatliv, eller så manglet det gardiner og ble for lyst. Jeg begynner seriøst å undre meg på hvordan Caroline overlevde Kompani Lauritsen, for hun høres kravstor ut.

Men til slutt fant de en dobbeltseng på et rom med både vegger og gardiner, og da foreslo heldigvis Guri at de skulle dele den. For det turte ikke Caroline å foreslå. De skulle bare prøve en natt.

Guri: Og der ble vi, du

Caroline: Og der bleee vi

Guri: Og vi ble der

Caroline: og vi bleeee

Til slutt ble hytta tom, og damene bleee i dobbeltsenga og hadde mange gode samtaler. Så gode var de samtalene at de tenkte at det var et godt utgangspunkt for en podcast. De vil dele med folket alle de kloke tingene de har å si, i følge Guri. Sagt uten ironi, tror jeg.

Guri nevnte for Caroline at hun sov dårlig. Guris kropp blir høyspent av stress. Derfor hadde hun med shaktimatte, og det elsket Caroline, uten å utdype hvorfor. Guri kjøpte den på TV-shop, og Caroline husker TV-shop fra hun var liten. 

Caroline sliter med innsovning, og så våkner hun mange ganger om natten og så våkner hun tidlig om morgenen, så hun vurderer å skaffe seg shakti. 

Guri har ikke sovet en natt sammenhengende siden hun fikk barn, og det er 32 år siden (da var Caroline liten). Caroline har heller ikke sovet skikkelig siden hun fikk barn. Det var da noe skjedde, tror hun. De pjatter videre om søvn, snorking, sovestillinger osv. Siden de reklamerer med at lytteren skal lære noe, så har jeg et lite håp om at jeg skal få høre noen gode søvntriks, men i stedet fortsetter samtalen som en slags konkurranse om hvem av de to damene som sover dårligst. Det er så kjedelig at jeg muligens duppet av et øyeblikk, så sånn sett kan det kanskje karakteriseres som nyttig.

På "Camp", som damene kaller det, fikk de bare ha telefonen sin et par timer hver fjerde dag. Caroline hadde nesten ikke lyst til å sjekke sosiale medier, for det gir henne høy puls. Hun savnet ikke surfing (uttalt med u) i det hele tatt. Caroline jobber jo vanligvis på telefonen hver dag. Det må de snakke mer om en annen gang, sier damene, og så snakker de mer om det med det samme.

Guri bruker i snitt 6 timer på mobilen hver dag, men unnskylder seg med at hun bor alene. Caroline bruker mellom 10 og 11 timer. Guri er veldig sjokkert over dette, på tross av at det ikke er så veldig mye mer enn henne, og det er tross alt jobben til Caroline.

Nå skal Caroline snart på ferie, og da elsker hun å lage innhold (jeg tror podcasten er spilt inn i sommer). Det er gøy, sier hun. Så synd hun ikke klarer å formidle det, i det hun legger ut...

Damene skifter tema til hvor lenge Guri har bodd alene (4 år) og at hun aldri har bodd alene før. Men så kommer hun på at hun bodde alene 2-3 år før hun møtte sin første mann (Øyvind), så da er det så godt som hele livet. Hun messer videre om alenelivet, og igjen kjenner jeg at søvnen sniker seg på. Hadde det ikke vært for stemmen til Caroline (Norges minst radiovennlige...), som bryter inn med ett og annet høflig "ja" og "hmmmm", så hadde jeg fått en time til på øyet i dag. Caroline skal ha for at hun ikke avbryter så mye som med sin gamle makker. Det er tydelig at hun har mer respekt for Guri, hun var jo tross alt liten da Guri var stor...

Guri syntes ikke det var så tøft at ungene flyttet hjemmefra, for hun hadde jo allerede øvd seg annenhver uke etter skilsmissen. Og så kommer det frem at et av barna fremdeles bor hjemme, fordi han er mellom ett eller annet hun ikke spesifiserer. Var det 32 år hun sa?

Mammaen til Caroline syntes det var veldig tøft da Caroline flyttet ut, selv om hun hadde mann. Caroline tror det er viktig å ha noe felles med mannen sin når ungene flytter ut. Det har hun i hvert fall hørt. Noen mennesker går fra hverandre når ungene flytter ut, har hun hørt. Her ville det vært naturlig å nevne hva hun har til felles med mannen sin, og hvordan de skal holde sammen etter redet er tomt, men det hopper hun elegant over.

Caroline gruer seg allerede til tomheten når ungene flytter ut. Hun prøver å nyte tiden med ungene, men føler at telefonen kommer mye i veien. Hun synes det er vanskelig å be ungene legge vekk telefonen når hun jobber så mye på den selv. Hun vil at de skal være barn så lenge som mulig, sier hun. Det var nok før hun kom på å arrangere sminkebursdag for 8 åringen...

Det folk kanskje ikke vet, er at Caroline vant Camp Kulinaris, sier Guri. Ja guuuuud, svarer Caroline, som hun hadde glemt hele greia. Jeg sliter litt med å følge med på de skiftende temaene, det er åpenbart at de verken har manus eller noen klar tanke bak innholdet i podcasten. 

Det har aldri skjedd før at to utfordrere og to jenter har kommet til finalen, sier Guri. Caroline retter på henne, for det var to jenter i fjor. Jeg blir fremdeles satt ut av at to så voksne damer (hun ene var til og med liten da hun andre var stor) omtaler seg som jenter, men det er en bagatell. 

Guri har det alltid veldig travelt og Caroline elsker å se på klipp av at Guri stresser. Mens Caroline er rolig hele tiden, sier Guri. Det er Caroline enig i, hun er aldri synlig stresset. Hun har alltid rolige bevegelser. Men hun var så stresset at hun ikke husker så mye fra finaleuka. Finalen var ekstra stressende, særlig fordi ingen hjelper dem med oppvasken. Og Caroline hadde okkupert alle kjøkkenbenkene med makrell og dritt (dritt?), så de andre måtte jobbe innimellom hennes rot. Det var heavy kjitt, sier Caroline. Tror hun mener shit, og jeg bekymrer meg over hvor mye skitt det var på det kjøkkenet.

Guri var så stresset at hun var redd for helsen sin. Begge damene er sjokkert over hvor hardt de kjørte folk på Camp, og er hjertens enige om at folk ikke skjønner hvor stressende det er. Og begge er sjokkert over at de måtte vaske kjøkkenet etter seg. Til og med oppvasken måtte de ta. Fortløpende, til og med, for det hendte at det ikke var rene skjeer...

Caroline er overrasket over hvor godt hun taklet stress. Hun følte seg rolig. Men egentlig visste hun det, for hun har alltid hatt kontroll over sitt eget stress, hvis dere skjønner hva hun mener? Nei, det skjønner jeg ikke, jeg har veldig vanskelig for å forestille meg hva som stresser henne så veldig med det livet hun lever. Hva skal hun rekke, som har så korte tidsfrister? Men det er godt å høre at hun imponerte seg selv.

Caroline: Jeg fatter ikke, den dag i dag,  at jeg klarte å lage alt det der

Guri: Nei

Caroline: Helt sinnssykt

Guri: Ja

Caroline: Der skal vi bare ta med oss

Guri: Det skal vi ta med oss

Caroline: Vi har vært SÅ flinke

Guri: Ja

Caroline: Ja

Guri: Jeg må bare si at jeg unnet deg SÅ mye å vinne

Caroline: Jeg hadde unnet deg det samme

Dialogen er så repetitiv og kjedelig at jeg nesten gir opp, og det er fremdeles 22 minutter igjen...

 

Det damene tar med seg fra Camp er at Caroline har litt mer kunnskap om mat (hun legger trykk på litt) og hvordan hun skal redde en kjilt (skilt?) hollandaise. Hun uttaler hollandaise uten s, så, Guri retter på henne. Og så øver begge damene ved å gjenta hollandaise med s, ørten ganger, før Caroline spør om hollandaise er fransk, men det vet tydeligvis ikke Guri, men hun vet at bearnaise også uttales med s. Og at baguette uttales "bagett". Nå følte nok Kristiania at de fikk valuta for pengene, for nå lærte i hvert fall Caroline tre nye, svært nyttige ting.

Og så forteller Caroline at hun lærte å si croissant på fransk da hun var på ferie i fjor sommer...

Caroline lærte også å posjere egg og hun lagte masse posjerte egg etter at hun kom hjem. Og i tre uker lagde hun omelett ala Kjartan, men så ble hun drittlei og siden har hun ikke laget det. Og så lærte hun masse om seg selv. Og så lærte de at det ikke var stress å bo tett på folk. Og dele bad med andre. Caroline måtte stå opp veldig tidlig for å ordne makeup og hår, mens Guri er ikke så nøye med det, så hun fikk to timer ekstra søvn.

Vi er ganske ulike, men og litt like, du og jeg, sier Caroline. Ja, ja, ja, sier Guri, nå har hun bare begynt å gjenta seg selv... Det slår meg at Guri, utover i samtalen, har begynt å legge stemmen i samme leie som Caroline, slik at de nå er like skingrete. Det er sikkert fordi Guri er skuespiller og vant til å innta roller. En slags vokal tilpasning, på samme måte som mennesker med språkøre ofte ubevisst hermer etter dialekter. Dette gjør dem dessverre vanskeligere å skille fra hverandre, så jeg beklager på forhånd dersom jeg siterer feil person innimellom.

Det er 17 minutter igjen av podcasten og damene finner ut at det er på tide å fullføre introen de begynte med  for en halvtime siden, nemlig podcastene innhold. Den skal handle om damenes likheter og ulikheter og de skal bli mer kjent med hverandre, for de kjenner hverandre ikke så godt. For Caroline bor jo i Sarpsborg! (Dere vet, den byen som plutselig gjorde som Bergen drømte om, og løsrev seg fra resten av landet og endte opp så langt fra Oslo at ingen så Caroline på lange tider. )

Guri synes det er vanskelig å ha daglig kontakt med noen som bor i Sarpsborg. Caroline drømmer noen ganger om å flytte til Oslo, men det svinger fra dag til dag. Guri bor litt utenfor Oslo og er glad hun ikke bor på Frogner eller Grunerløkka, for hun er så redd for å gå glipp av ting. Hun klarer ikke se på at folk hygger seg, uten å bli med selv. Hun lider av såkalt FOMO, sier hun. Absolutt fomo, assa, svarer Caroline. Noe sier meg at hun ikke helt skjønner hva Guri snakker om. 

Caroline føler mest på fomo når hun ser at ting skjer på sosiale medier, men dagen etter er det som regel glemt. Men når hun er ute på sosiale settinger så er hun veldig høyt oppe og prater med alle. Hun setter seg ikke ned et sekund. Og hun vil aldri hjem, hun er alltid den siste til å gå (dette stemmer da veldig dårlig med hva hun viser på some, hvor hun gjerne reiser hjem lenge før alle andre?). Og da får hun sosial bakrus dagen etter. Hun får vondt i hodet og blir sliten.

For hun drikker ikke så mye alkohol nå. Hun presiserer at hun ikke drakk mye før heller, men at hun drikker mindre nå, og det er en befrielse i slike settinger. For hun er ikke så stilig når hun er overstadig beruset. Og så blir hun veldig usikker på seg selv og overanalyserer hvordan samtalene gikk.

Og siden hun bor i Sarpsborg, så må hun alltid bo på hotell etter sosiale settinger. Sånn er det å bo i Sarpsborg, skyter Guri inn. Jeg har et radikalt forslag: Hva med å være sosial i Sarpsborg, med andre mennesker som også bor i Sarpsborg? Da slipper man å bo på hotell hver gang man vil se noen andre enn gubben sin. Et lite googlesøk viser at Sarpsborg har 60 000 innbyggere, det må jo være mulig å finne noen likesinnede innen rimelig nærhet? Noen som liker sminke, trening og offentlige toaletter?

Men den tanken har nok ikke slått Caroline, for hun må til Oslo, og da må hun bo på hotell uten mannen. Og da legger hun seg så sent, for hun er ekspert på ikke å legge seg når hun er alene. Caroline kan ikke bo alene, for da kommer hun til å døgne og sove på dagen, og det kan hun jo ikke, for hun må jo trene. De kommer stadig tilbake til den søvnen, sier damene. Det må vi snakke om. Det må vi snakke om. Ja, det må vi snakke om

Og det skal de tydeligvis gjøre med en gang, for Guri innrømmer at hun må ty til sovepiller. Eller innsovningspiller. For det er liksom pest eller podagra, sier Guri. Er det det? spør Caroline, er det ikke kolera? Jo, innrømmer Guri, hun var bare morsom. Og så ler de så høyt at katta mi skvatt ut av rommet. Jeg skjønner han godt, de har jo mye bedre hørsel enn oss mennesker, og ørene mine er også litt såre. 

Podagra er sånn derre tå som man får når man har drukket for mye portvin, sier Caroline, for det har hun sett i en gammel tegneserie. Sikkert da hun var liten og Guri var stor.

Caroline sier at det er veldig viktig med søvn, for det har de snakket om tidligere. Og så skal de komme tilbake til det senere også. "Senere" betyr visst med en gang, for Caroline kommer på at hun har kuttet ut PepsiMax, fordi det ikke er bra, fordi det inneholder koffein. Caroline drikker heller ikke koffein etter klokka 13. Så nå kan hun sove 5 timer i strekk. Guri kan noen ganger sove i 6 timer, og drikker ikke koffein eller alkohol. Konkurransen er i gang igjen, med hvem av de to damene som er mest ekstrem.

Guri er veldig opptatt av at alt skal være naturlig. Hun er nøye på maten sin, sjekker innholdet i kremer og bruker ikke parfyme, for det er ren gift. Caroline husker at hun fikk kommentarer på parfymebruken sin på Camp. Det luktet, noe jeg antar er hele poenget med parfyme. Guri bruker heller ikke duftlys og lukttilsetninger, og det gjør nesten ikke Caroline heller. (teller ikke røkelse?)

Guri lurer på hva de egentlig pratet om, og Caroline mener de snakket om alkohol. Mulig det er klippet, men det høres ikke slik ut, så jeg begynner å vurdere om det faktisk er snakk om en form for kognitiv svikt, for makan til gullfinskhjerner. Det kan ikke være normalt?

Alkohol

Alkohol

Aaaaaalkohoool

Ja, nei...

Det føles litt kjipt å være hun som ikke drikker, sier Guri, på grunn av de sosiale holdningene. Caroline føler også på det. Guri savner å sitte sammen med noen å ta et glass vin, men det kan jo Caroline gjøre. Caroline kan ta seg et glass vin til lunsj i sola, men hun drikker mindre enn før. Før kunne hun og Lars Kristian dele en flaske vin på en lørdagskveld, men nå gir det henne ikke noe mer (så da drikker han den alene...?)

Caroline tror ikke på myten om at et glass vin er sunt for helsen, for det er jo ren gift. Og det gir henne ikke noe mer. Hun er jo opptatt av trening og kroppen sin.

Guri får lov til å fortelle om sine alkoholvalg, og det er ikke spesielt spennende å lytte til, men jeg registrerer at når hun ikke må konkurrere med stemmen til Caroline, så får hun et mer behagelig toneleie igjen. Hadde hun bare hatt noe interessant å si, så tror jeg hun hadde gjort seg på podcast.

2 minutter igjen og damene prøver å avrunde. De forteller at de skal prate veldig mye mer om dette ut over podcasten, og jeg lurer seriøst på hva "dette" er. Sine egne søvnvaner? Sine egne alkoholvalg? Skal hele podcasten være en eneste lang repetisjon? Jeg skal kanskje være glad over at jeg slipper å høre om Carolines dovaner, men jeg må innrømme at dette kun er marginalt bedre.

På Camp pratet de sammen nesten hele natta, sier de, på tross av at de trengte søvn. Det forklarer jo langt på vei hvorfor de syntes det var en god ide å lage podcast, for det er tydelig at de to damene er uhyre interessert i seg selv. Da er det lett å tro at resten av verden deler den interessen. I tillegg til skravling, skal de kanskje ha noen spalter. Og så skal de kanskje ha ett eller annet gøy prosjekt, legger Guri til. De skal følge noe de har skikkelig lyst til å gjøre, de må bare komme på hva det er. 

Til slutt minner de lytterne på å gi dem 5 stjerner, men som sagt tror jeg bare det er mennene med 8 fingre og damene selv som synes dette er innertier. Personlig har jeg innmari lyst til å gi to stjerner, men jeg kommer dessverre ikke på en eneste god grunn for den ekstra stjerna, annet enn mitt eget håp om at de skulle lykkes, så det blir en stjerne herfra...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...