Gå til innhold

Hvordan klare seg på 500 kr pr dag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Spør heller om hva det koster pr matpakke å smøre matpakker av hotellets mat, og betal for det.

Anonymkode: d42dd...bea

Veldig god idé! Det har jeg ikke tenkt på. Tusen takk!

Anonymkode: 23e52...a02

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dere kan også spørre om det er mulig å få kjøpt varmmatrester fra hotellet.

Anonymkode: d42dd...bea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det finnes en app for å få kjøpt restemat fra kafeer/ andre https://www.dn.no/smak/2016/02/10/1340/Delingskonomi/n-kommer-uber-for-mat

Det er også en annen ordning som finnes, der private lager middager hjemme på bestilling, og selger.

Anonymkode: d42dd...bea

Les om det her (samme link som over): "Forrige uke lanserte to norske gründere Resterant.no  – nettsiden hvor du kan selge restene etter familiens spaghetti bolognese , eller gjøre ditt eget kjøkken om til take-away-leverandør i reneste restaurantstil.

Akkurat nå er det syv tilbydere av hjemmelaget mat å finne på nettstedet: Fra Marta C sine fantasifulle temakaker til 600 kroner stykket – til Kirsten J, «siviløkonom fra NHH som elsker å lage mat»,  og som lager grønnkålchips og blomkålsuppe på bestilling for den som kommer til St.Hanshaugen i Oslo for å hente. Henrik Tveter er en av de to som står bak det nye nettstedet.

- Vi lanserte Resterant.no på tirsdag i forrige uke, og selv om det kan se ut som det bare er syv leverandører, er det faktisk 350 registrerte brukere, og med det 350 potensielle leverandører og kjøpere, sier Tveter.

Tanken bak Resterant er at det skal fungere som en markedsplass hvor alle kan handle og legge ut mat for salg.

- Vi vil gjøre det lettere for folk å spise god og sunn mat. De som er flinke på kjøkkenet og som liker å lage mat, kan lage litt ekstra, så kan de som ikke er så flinke og ikke har tid - handle av disse, sier Tveter som legger til at å arbeide mot matsvinn også er en av tankene bak siden.

- Vi trenger flere kanaler for å spise opp overskuddet av den maten vi lager, sier han.

"

Anonymkode: d42dd...bea

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, Coolaid skrev:

Dere bor altså på hotell og har 500 spenn til mat. Det går greit. Dere kan jo låne et kjøkken og lage hjemmelaget mat som dere fryser. Supper og lapskaus osv... sunt og næringsrikt. 

Har du aldri bodd på hotell? Det går ikke å låne fryser eller komfyr på hotellet. Det er kun en minibar på rommet og der er det ikke plass til stort. Har selv bodd over 3 mnd på hotell og regner med at de ikke har det enklere enn jeg hadde det. Heldigvis var jeg bare meg, ikke en familie på 5.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men alle dager det er fint vær, kan dere vel grille? Engangsgrill, for det er vel parker, vann eller lignende i nærheten. Og da kan dere jo grille fisk, kylling, grønnsaker. Så får dere litt skikkelig mat. Så kan dere spise take away pizza, og burger, de dagene med dårlig vær. Ellers rundstykker med pålegg, og frukt og salatbar fra butikken.

Anonymkode: 56080...642

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Virker som om frokosten er inkludert i hotellprisen? Spis godt da! Hva med å ta med dere hver sin frukt i hånden når dere går fra frokosten? Tror det er innafor, tror ikke noen reagerer :) Da har dere et mellommåltid hver/det kan gå til lunsj. Har dere små barn så kan dere vel ta med en yoghurt og skje til dem? Hvis noen reagerer eller dere føler for å unnskylde dere, så kan dere bare si at barna ikke fant helt roen under måltidet og fikk ikke spist særlig. 
Og hva med å høre om det er ok å forsyne dere til frokost, men ta det med opp på rommet? Da er det gjerne litt lettere å få med seg ekstra som kan brukes til lunsj. Eller betale for å lage med lunsj...

Må dere spise på hotellrommet eller kan dere gå ut å spise? Vet jo ikke hvorfor dere må være på hotell...

Forslag til å få enkel mat (uten tilberedning) billigst mulig:
-Kjøpe brød og billig pålegg som dere oppbevarer i minibaren. Dette blir lunsj/kvelds. 
-Engangsgrill med diverse billig kjøtt og grønnsaker. Se om dere kan få tak i noe med 50% avslag som snart går ut på dato.
-I noen butikker som selger varmmat, så selger de karbonadekaker, pannekaker, lapskaus o.l. til 40% av prisen eller billigere om kvelden.
-I min by er kinamat billig (hvertfall standard sursøt, stekt ris) og man får store porsjoner. Barna kan jo dele en porsjon. 
-Salatbar som de har i enkelte matbutikker. Ikke alltid så billig, men de har av og til tilbud på Meny hvertfall. Eller lage selv. Kjøp en kniv, grønnsaker, ferdig salatkylling eller piknikskinke.
-Nudler, supper o.l. som "rett i koppen". 
-Spis grønnsaker som går an å spise rå til næringsfattige middager (f.eks om det blir litt mye nudler, pasta rett i koppen o.l.)
-Lag bål i skogen (eller bruk tønnegrill som ofte er i parker, turområder) og grill pølser (opplevelse for barna)
-Har dere Ikea i nærheten, så har de middager for en billig penge
-Potetsalat med spekemat til (lunsj f.eks)
-Investere i toastjern - lage smørbrød som variasjon/til middag
-Ferdig grillet kylling
-Potetmos fra pose (bruke vann fra vannkoker). Pølser kan også varmes i varmt vann fra vannkoker.
-Makrell i tomat på skiven (mye næring)
-Havregrøt laget på vann fra vannkoker. Spe evt på med litt melk for bedre smak.
-"kjøleskapsgrøt" - google oppskrift


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Er hotellet i en større by kan dere også prøve TooGoodToGo-appen. Kjøper billigere mat fra resturanter like før de stenger. Vet ikke på forhånd hva dere får, men veldig mye bra. Det er oppgitt hentetid i appen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stikk innom en Biltema-butikk og bruk 400 kr på en kjøleboks som går på strøm. Der får du plass til pålegg, melk etc, og noe middagsmat. Kjøp engangsgriller til 15 kr pr stk. Kjøp lomper og pølser. Bruk vannkokeren til å lage pølser. 

Kjøp mat på McDonalds. 10 kr for en burger, de voksne kan spise 2-3 stk, barna 1 hver. 

Rett i koppen er grei middagsmat, kjøp pastarettene. Bruk vannkokeren. Grøt! Fin middag, kan bruke vannkoker. Kjøp inn sukker, kanel og smør legger du i kjølebagen. 

Ellers ønsker jeg dere lykke til, høres virkelig ikke ut som noen grei situasjon :( 

Anonymkode: a759c...140

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nudelsuppe er grei nødmat. Med varmt vann fra en vannkoker er det raskt å lage. Har iblant brukt dette i stedet for å kjøpe hotellfrokost, når denne koster flere hundre kroner - og jeg ikke er spesielt interessert i de mer avanserte rettene til frokost.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antar dette er nå om dagen, så det er varmt nok til at dere kan spise utendørs - i parken e.l? Da er jo "alt som kan grilles" en mulighet, enten du bruker engangsgriller eller kjøper en liten minigrill. Du kommer langt med kjøtt/fugl/fisk, salat/grønnsaker og aluminiumsfolie. 

Har du venner / familie i nærheten, som kan låne dere kjøkkenet eller invitere på middag en gang i uken? Kanskje er de "alltid" opptatt noen timer en fast ettermiddag hver uke (fotballtrening for poden e.l), og dere kan lage middag der. Kanskje også litt ekstra til neste dag, som du kan legge i kjøleboksen noen over her tipser deg om?

To helgrillede kyllinger fra f eks Meny vil jo også være en god start å bygge en middag på. 

Anonymkode: a536b...8e7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎07‎.‎07‎.‎2017 den 23.48, AnonymBruker skrev:

Spør heller om hva det koster pr matpakke å smøre matpakker av hotellets mat, og betal for det.

Anonymkode: d42dd...bea

Veldig smart :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 19.8.2017 den 11.58, lillemegen skrev:

Er hotellet i en større by kan dere også prøve TooGoodToGo-appen. Kjøper billigere mat fra resturanter like før de stenger. Vet ikke på forhånd hva dere får, men veldig mye bra. Det er oppgitt hentetid i appen.

Veldig kjekt. Hoteller selger jo restefrokost også etter frokosten. Det er billig lunsj. Her har jeg betalt 35,- for en restefrokost og det er mer enn nok mat for to personer. 

Og restauranter selger rester etter stengetid sånn ved ti-tiden. Mye god og billig mat. 

Anonymkode: 5c3cc...2f0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...