Jolene Skrevet 19. april 2017 #261 Skrevet 19. april 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Er vel ikke gluten i tacoshell? Er ikke de laget av mais? Anonymkode: bd4b2...7fc Gluten kan fint finnes i veldig dårlige og billige tacoskjell, eller tørre lomper/lefser kjøpt på butikken. Det samme hvis man ikke er obs på å lage glutenfritt til vanlig, da er det fort gjort å ta oppi noe som inneholder gluten likevel.Lager man mat fra bunnen av, og tenker over sånne ting, er det selvsagt ikke noe problem
Arabella Skrevet 19. april 2017 #262 Skrevet 19. april 2017 20 minutter siden, Jolene skrev: Min første tanke er at det ikke var noen allergivennlige innslag i forslaget. Mange som ikke tåler feks. gluten. Deretter synes jeg forslaget om en buffet var et bra tips. Da kunne dere inkludert: De 3 typene kjøtt du skrev i HI. Ville beregnet ca 300g kjøtt per person. Jeg og mannfolket spiser lett 600g og vi er 2 personer. Meksikansk ris Stekte kyllingbryst Hjemmelaget guacamole Hjemmelaget salsa i forskjellige varianter Nachos Meksikanske sauser En meksikansk gryterett Salat, tomat, ananas, mango, tomater, løk/rødløk, bønner, lime, chilli og jalapenos. Maisbrød Ostesaus Meksikanske kjøttboller Enchiladas Quesadilla Hjemmelagde lefser basert på en skikkelig meksikansk oppskrift. I det hele tatt, ha mange forskjellige retter på et langt bord. Da kan man velge og vrake med hva man vil spise. Høres jo riktig godt ut! Dette er ikke for noen med ømfintlig mage. Jeg måtte nok ha takket nei hvis jeg skulle få en slik invitasjon.
Gjest New Girl Skrevet 19. april 2017 #263 Skrevet 19. april 2017 Er det vanlig å få vite hva som serveres på forhånd?
Daiquiry Skrevet 19. april 2017 Forfatter #264 Skrevet 19. april 2017 Ingen med allergier, ingen med bunad til 50', eldste er min svigerfar på 70 som gjerne spiser taco. Så dette blir kjekt!! Takk for alle svar, både for og i mot 😊 13
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #265 Skrevet 19. april 2017 Man kan jo ikke ta hensyn til tante Olgas glutenintoleranse, at Ida ikke tåler melk, Silje er veganer og Ali spiser bare halalslakt. Dessuten har Ivar sart mage, og oldemor liker ikke annet en norsk husmanskost! Var i bryllup der de serverte sjømat. Jeg liker ikke det. Men startet vel ikke noe leven av den grunn! " Hjeeelp: fiskelukt i finstakken! Møkkafest, jeg går hjem om jeg ikke får gryterett og loff"🤦♀️ Anonymkode: bd4b2...7fc 7
Ginny Skrevet 19. april 2017 #266 Skrevet 19. april 2017 Taco er godt det 😊 Men sånn rent praktisk TS, hvordan tenker du å gjennomføre dette? Det er mat til ganske mange mennesker, og grønnsaker er jo best hvis de ikke har ligget oppskjært en stund. Kjøttet/fisken bør være varm, gjerne lefsene og. Ost er best nyraspet, og guacamole er ikke alltid like digg dagen etter. Så hvordan tenker du å fikse det? Det er litt som med carbonara i bryllup; det er ikke det at ikke maten er god, men den er veldig upraktisk 😛 2
skruf Skrevet 19. april 2017 #267 Skrevet 19. april 2017 Vi har konfirmant neste år, har spekulert litt i hva vi skal servere, og nå tror jeg at det faktisk er stor mulighet for at det blir taco Tenkte litt på tapas, men taco høres jo egentlig veldig ok ut. Så takk for tips ts! Denne tråden ligger an til å bli en av forumets mest legendariske tråder, på lik linje med ketsjup-tråden, godtesnop-tråden og marken som kom ut av skjeden-tråden! 8
The Kitten Skrevet 19. april 2017 #268 Skrevet 19. april 2017 9 minutter siden, Daiquiry skrev: Ingen med allergier, ingen med bunad til 50', eldste er min svigerfar på 70 som gjerne spiser taco. Så dette blir kjekt!! Takk for alle svar, både for og i mot 😊 Anbefaler banan til tacoen. Det er faktisk veldig godt. 1
Wenda Skrevet 19. april 2017 #269 Skrevet 19. april 2017 Akkurat nå, skruf skrev: Vi har konfirmant neste år, har spekulert litt i hva vi skal servere, og nå tror jeg at det faktisk er stor mulighet for at det blir taco Tenkte litt på tapas, men taco høres jo egentlig veldig ok ut. Så takk for tips ts! Denne tråden ligger an til å bli en av forumets mest legendariske tråder, på lik linje med ketsjup-tråden, godtesnop-tråden og marken som kom ut av skjeden-tråden! Ikke glem tråden om kjøtt vs muskler 3
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #270 Skrevet 19. april 2017 40 minutter siden, Jolene skrev: Min første tanke er at det ikke var noen allergivennlige innslag i forslaget. Mange som ikke tåler feks. gluten. Deretter synes jeg forslaget om en buffet var et bra tips. Da kunne dere inkludert: De 3 typene kjøtt du skrev i HI. Ville beregnet ca 300g kjøtt per person. Jeg og mannfolket spiser lett 600g og vi er 2 personer. Meksikansk ris Stekte kyllingbryst Hjemmelaget guacamole Hjemmelaget salsa i forskjellige varianter Nachos Meksikanske sauser En meksikansk gryterett Salat, tomat, ananas, mango, tomater, løk/rødløk, bønner, lime, chilli og jalapenos. Maisbrød Ostesaus Meksikanske kjøttboller Enchiladas Quesadilla Hjemmelagde lefser basert på en skikkelig meksikansk oppskrift. I det hele tatt, ha mange forskjellige retter på et langt bord. Da kan man velge og vrake med hva man vil spise. Høres jo riktig godt ut! Norsk fredags-taco har ingenting med mexicansk mat å gjøre. Anonymkode: 9a2c7...b71 1
Aubree Skrevet 19. april 2017 #271 Skrevet 19. april 2017 Syns det er rart så mange mener taco ikke er grisemat? Det har vel vært kjent temmelig lenge, at taco spiser du ikke på første date osv. Uten taco hadde ikke omo color hatt reklamen sin jeg eeeelsker taco, men gi nå gjestene en heads up så de ikke kommer i det dyreste plagget de har, for beklager, selv om mange her mener det bare er åndssvake som søler med taco, så ER det ganske mange som søler likevel. Helt i orden at dere ikke søler, men litt dumt å anta det samme om alle gjestene når det faktisk er snakk om en rett det er kjent at mange søler med. Som sagt, jeg elsker taco, spiser det hver fredag, men jeg ville ikke spist det med bunaden min. Som noen nevte og, noen har barnebunader som går i arv og, litt kjipt å forvente at en ti åring ikke vil søle. Så spis det dere ønsker, men la hvertfall gjestene få et lite hint om det før de dukker opp. 6
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #272 Skrevet 19. april 2017 Noe som også hadde vært gøy er forrett! Sånn hjemmelaget liten tortilla med noe kylling kjøtt, mango, og en salsa pent dandert på tallerkenen. Sånn som dette. https://i0.wp.com/www.thevegspace.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/xdsc_0010_055.jpg Istedenfor å kalle det taco så kan du pøse på med andre (autentiske) meksikanske gryteretter og kalle det for meksikansk mat Til dessertbordet så kan man jo også ha tres leches kake! Anonymkode: 2c266...7a2 1
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #273 Skrevet 19. april 2017 Vi har raspet gulrot i tacoen. Anonymkode: 7d3e5...ab3
Gjest Uhumskheter Skrevet 19. april 2017 #274 Skrevet 19. april 2017 Hvis ananas ikke er et av tilbehørene så hadde ihvertfall ikke jeg giddet å komme.
Severus Skrevet 19. april 2017 #275 Skrevet 19. april 2017 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har ikke hatt bunader i tanker ang Taco. Håper ts har tatt hintet. Familien kommer å snakke om det i generasjoner.... Anonymkode: f46fa...817 Søsteren min hadde taco i sin konfirmasjon, vi snakker ikke om det en gang. Ikke de eldre heller, de likte det de også. Selv hadde jeg chicken tandori. 3
Jolene Skrevet 19. april 2017 #276 Skrevet 19. april 2017 48 minutter siden, AnonymBruker skrev: Norsk fredags-taco har ingenting med mexicansk mat å gjøre. Anonymkode: 9a2c7...b71 Hvorhen har jeg linket dette til norsk fredags-taco? 1 time siden, Arabella skrev: Dette er ikke for noen med ømfintlig mage. Jeg måtte nok ha takket nei hvis jeg skulle få en slik invitasjon. Det kommer jo an på hvor sterkt krydder som brukes, og hva man lager av sauser og annet. 1
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #277 Skrevet 19. april 2017 1 minutt siden, Jolene skrev: Hvorhen har jeg linket dette til norsk fredags-taco? Det kommer jo an på hvor sterkt krydder som brukes, og hva man lager av sauser og annet. Men da må du jo forklare folka her hva en ekte taco er da Flesteparten ser sikkert for seg hvetelefse fylt med kjøttdeig dynket ned med "tacokrydder", paprika, mais, ost, "salsa" (salsa betyr saus), agurk osv. Anonymkode: 9a2c7...b71 1
Lammelåret Skrevet 19. april 2017 #278 Skrevet 19. april 2017 Interessant hvor mange som gjør gjesten til hovedperson.. 4
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #279 Skrevet 19. april 2017 Hadde jeg blitt servert taco i en konfirmasjon så hadde jeg blitt skuffet. Da jeg ble konfirmert så var det min mor i samråd med hotellet som bestemte menyen. Klassisk festmeny. Jeg skjønner ikke hvorfor konfirmanten skal bestemme dette. Er det hun som betaler for maten? Anonymkode: 4f5e0...a81 3
AnonymBruker Skrevet 19. april 2017 #280 Skrevet 19. april 2017 Personlig ville jeg aldri servert taco i en konfirmasjon selv, dette hovedsakelig fordi det er hverdagsmat og ikke festmat. Tenk at folk har kjøpt en dyr gave, muligens kjørt et stykke og avlyst andre avtaler for å være med på denne festen. Mange har også på seg det dyreste plagget de har, bunaden, for anledningen. Da er det ikke greit å servere taco. Det handler om å ha respekt for gjestene som kommer, og de forventningene de har. Enig med flere her som sier at det er greit å ta hensyn til konfirmantene ønsker, men ikke la vedkommende styre dette alene. Det går an å ha meksikansk buffet som flere har foreslått eller tapas og da inkludere kjøttdeig og lefser som en av rettene. Men siden dere allerede har bestemt dere, så foreslår jeg at dere informerer gjestene på forhånd slik at de er forberedt på at det er taco. Da har hvert fall muligheten til å kle seg deretter. Anonymkode: abaea...ac4 4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå