Gå til innhold

Hva med maten som allerede er i skapet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

21 timer siden, AnonymBruker skrev:

Igjen skal jeg forsøke å endre på livsstil, matvaner og slikt. Tidligere har jeg (flaut å innrømme det) kastet alt av "fymat" av verdi på tusener. Den siste uka har jeg derimot spist det, i et forsøk på å renske ut av skapene, være miljøvennlig, og økonomisk. For om jeg kastet all denne usunne maten (boller, is, brus, chips, snop, ferdigmat) ville jeg kastet ca ett-to tusenlapper rett i søpla, og det kjenner jeg at miljøagenten og den økonomiske delen av meg er begynt å reagere veldig på. 

Derfor har jeg spist og spist, og føler meg usunn og feit, trøtt og dvask. Men skapene begynner å tømmes for alt det usunne og planen er å handle inn sunne varer neste gang jeg er på butikken.

Hva gjør dere når valg om livsstilsendring er tatt? Kaster dere alt det usunne slik jeg har gjort tidligere, eller spiser dere opp alt av hensyn til økonomien? Jeg vet fra tidligere slankekurs at kursdeltagere blir bedt om å kaste alt usunt for å ikke bli fristet. Men økonomisk og med tanke på miljøet er det jo hinsides galt. Selv om jeg nå ikke føler meg så veldig på topp er jeg glad for å ikke ha kastet ut penger og belastet miljøet. Bare egen kropp.

Er glad det minker i skapet :)

Anonymkode: db394...7f4

Nå har jeg aldri gått på slankekurs, men har forsøkt ulike slankekurer opp gjennom årene. Og jeg har nok kastet en del mat ja.

Etter å ha blitt litt bedre kjent med meg selv, har jeg ikke skapene fulle av drittmat lenger (jeg spiser nemlig alt som kommer i hus relativt raskt, så eneste mulighet for å holde formen er å la være å kjøpe den...), men om jeg får være så freidig å dele noen tanker likevel, så er de som følger:

Dersom du har tenkt å gjøre en livsstilsendring (altså ikke slankekur der du må unngå alt som ikke er ihht aktuell kur), ville jeg anbefale å VERKEN kaste ELLER spise all "usunn" mat i en fei. Jeg ville anbefalt deg å kjøpe noe av den maten du nå tenker du skal ha i ny livsstil (innenfor de økonomiske rammene du har), og så spise litt "ny livsstilsmat" og litt "gammel livsstilsmat" i overgangen.

Min erfaring er at ved kostholdsomlegginger (som jeg har gjort pga magetrøbbel) liker fordøyelsen og resten av kroppen at den skjer gradvis. Om kroppen for eksempel er vant til å leve på raske karbohydrater, vil den nok få "sjokk" om du plutselig fjerner alle disse. Og om kroppen får sjokk, spesielt når raske energikilder fjernes brått fra kostholdet, er det mange som opplever slapphet, hodepine, konsentrasjonsproblemer og ulvehunger i overgangsfasen. Og det er jo IKKE det man ønsker når man først har satt seg mål om å forbedre livsstilen, for det gjør prosessen så utrolig mye vanskeligere, og motivasjonen (som jeg mener man er avhengig av) viktigere og skjørere.

Så i stedet for å spise potetgull og boller til lunsj 2 uker, for så å gå over på nytt kosthold over natta, ville jeg fordelt restematen over de 4 ukene du har frem til neste lønn, mest i starten og gradvis mindre utover i perioden, slik at både kropp og hode ikke får så brå overgang.

Jeg ser jo at du har valgt en annen løsning men det er i hvert fall slik jeg ville gjort det (som jo er det du spurte om i HI). Lykke til med livsstilsomleggingen! Det er gjerne litt humpete i starten, men det blir bedre. Om du har valgt deg en sunn livsstil da selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

33 minutter siden, Sissan1 skrev:

Nå har jeg aldri gått på slankekurs, men har forsøkt ulike slankekurer opp gjennom årene. Og jeg har nok kastet en del mat ja.

Etter å ha blitt litt bedre kjent med meg selv, har jeg ikke skapene fulle av drittmat lenger (jeg spiser nemlig alt som kommer i hus relativt raskt, så eneste mulighet for å holde formen er å la være å kjøpe den...), men om jeg får være så freidig å dele noen tanker likevel, så er de som følger:

Dersom du har tenkt å gjøre en livsstilsendring (altså ikke slankekur der du må unngå alt som ikke er ihht aktuell kur), ville jeg anbefale å VERKEN kaste ELLER spise all "usunn" mat i en fei. Jeg ville anbefalt deg å kjøpe noe av den maten du nå tenker du skal ha i ny livsstil (innenfor de økonomiske rammene du har), og så spise litt "ny livsstilsmat" og litt "gammel livsstilsmat" i overgangen.

Min erfaring er at ved kostholdsomlegginger (som jeg har gjort pga magetrøbbel) liker fordøyelsen og resten av kroppen at den skjer gradvis. Om kroppen for eksempel er vant til å leve på raske karbohydrater, vil den nok få "sjokk" om du plutselig fjerner alle disse. Og om kroppen får sjokk, spesielt når raske energikilder fjernes brått fra kostholdet, er det mange som opplever slapphet, hodepine, konsentrasjonsproblemer og ulvehunger i overgangsfasen. Og det er jo IKKE det man ønsker når man først har satt seg mål om å forbedre livsstilen, for det gjør prosessen så utrolig mye vanskeligere, og motivasjonen (som jeg mener man er avhengig av) viktigere og skjørere.

Så i stedet for å spise potetgull og boller til lunsj 2 uker, for så å gå over på nytt kosthold over natta, ville jeg fordelt restematen over de 4 ukene du har frem til neste lønn, mest i starten og gradvis mindre utover i perioden, slik at både kropp og hode ikke får så brå overgang.

Jeg ser jo at du har valgt en annen løsning men det er i hvert fall slik jeg ville gjort det (som jo er det du spurte om i HI). Lykke til med livsstilsomleggingen! Det er gjerne litt humpete i starten, men det blir bedre. Om du har valgt deg en sunn livsstil da selvsagt.

Det varierer hva jeg har gjort. Noen dager har jeg spist mest av junkfood med noe frukt og grønt, andre dager motsatt. Det har gått greit så langt. Men totalt sett er jeg lei av junkfooden og da er det greit at det er veldig lite igjen nå :)

Anonymkode: db394...7f4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...