Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Arkana

Anbefalte innlegg

Blåmuggost-fondue (4 pers.)

12 asparges

450 g babygulrøtter

450 g poteter

salt/pepper

en bunt reddiker

en bunt vårløk

baguetter eller annet brød med sprø skorpe

1 hvitløksfedd, delt i to

2 dl hvitvin

450 g revet/smuldret blåmuggost

1 ts maisenna

litt pepper

revet muskat

saften av ½ sitron

Kok asparges i saltet vann i 2-4 minutter. Kok gulrøttene i saltet vann 3-10 minutter, avhengig av tykkelsen. Kok potetene i 20 minutter. Asparges og gulrøtter avkjøles i isvann, potetene avkjøles naturlig. Drypp gjerne olivenolje over grønnsakene + salt og pepper.

Gni hvitløken på sidene/bunnen av fonduegryten. Tilsett hvitvin og kok forsiktig opp. Tilsett osten gradvis og la smelte mellom hver gang. Rør maisenna med litt vann og rør det inn i fonduen. Smak til med pepper, muskat og sitronsaft.

Server fonduen med grønnsakene og brød.

Ostefondue (4 porsj.)

1 fedd hvitløk

4 dl tørr hvitvin

600 g vellagret hvit ost

1 ss maisenna

3 ss tørr sherry

Press hvitløken og ha i en tykkbunnet gryte. Varm vinen nesten til kokepunktet. Bland revet ost og maisenna og rør inn i en varme vinen i små porsjoner. Rør godt. Tilsett evt sherry. Dypp loffterninger, kjøtt, reker eller grønnsaker.

Sjokoladefondue

1 dl kremfløte

200 g mørk sjokolade

100 g lys sjokolade

1-2 ss konjakk, whisky eller likør (evt kaffe)

Kok opp fløten, brekk sjokoladen i biter og rør inn i fløten til den smelter. Tilsett konjakk etter smak. Ha den varme sjokoladen i fonduegryte og hold varm. Dypp frukt, marshmallows og kakebiter i sjokoladen.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nam! :D

London.. Jeg vil også :-(

Sånne blader kjøper jeg sjeldent jeg også. Men elsker de, er så mange fine reklamer for parfymer og sånt. River ut sidene og henger de opp på veggen, jeg :ler:

HVa jobber du med?

Jeg jobber i Medisinsk Vikarbyrå. Bare midlertidig til studiene fortsetter til høsten. Jeg har jobbet mest i Hjemmesykepleien, men nå har jeg istedet faste brukere som jeg går til og regulerer det selv. Jeg jobbet en periode i Hjemmesykepleien i min bydel, ikke gjennom vikarbyrå, men fant fort ut at jeg kunne tjene over 30 kroner mer i timen ved å bytte, så det gjorde jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God morgen Mylian, eller god ettermiddag egentlig. :vinke:

Fisken: Spennende og spennende, det er ganske tungt da og man møter mange triste skjebner. Men man møter også mange flotte mennesker og det varmer godt når man kommer til folk og de sier "å, så glad jeg ble for at det var du som kom". Det er ikke et yrke jeg vil ha resten av livet (hvilket er grunnen til at jeg studerer selvsagt), men det er en fin erfaring å ta med seg.

Nå har jeg vært flink og støvsuget og vasket alle gulv, vasket badet, satt på en maskin klær, satt på oppvaskmaskinen og vasket kjøkkenbenken. :Hehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jepp, nå blir kjæresten min glad, for han slipper å gjøre det i helga. :-)

Mamma og broren min skal kjøpe blomster og plante på Pappas grav i dag. Jeg skulle ønske jeg bodde så nært at jeg kunne besøke den ofte. :cry: Livet er ikke rettferdig. Jeg er bare 25, jeg trenger Pappa'n min enda... :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:trøste: Så trist. jeg skjønner godt at du fortsatt trenger en pappa, jeg har heller ingen pappa lenger. han er ikke død, men så godt som ikke-eksisterende for meg. håper det går bra med deg :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det går bra, på et vis. Det blir litt lettere for hver dag som går. :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Arkana..

:trøste: Er det lenge siden du mistet pappa'en din?

Håper du får en fin helg. :)

Selv skal jeg ha en romantisk hjemmekveld med min kjære i kveld, men jeg kommer ikke på noen god middag. Har du noen tips?

:klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Arkana..

:trøste: Er det lenge siden du mistet pappa'en din?

Ikke så veldig lenge siden nei. Han døde rett før påske.

Selv skal jeg ha en romantisk hjemmekveld med min kjære i kveld, men jeg kommer ikke på noen god middag. Har du noen tips?

Hmm, mitt beste tips er å lage noe han vil like og ikke tenke så mye på hva som høres romantisk ut. Min samboer ville i allefall satt mye mer pris på en god biff med saus, bakte poteter, soppstuing etc enn mye av det de fleste ser på som romantisk mat. Så jeg foreslår rett og slett biff, eller hva som enn er din kjæres yndlingsrett. Og som du sikkert ser, er det mange oppskrifter her i dagboken min, kanskje blir du inspirert av en av dem? Forresten, jeg må bare si at kyllingpaien min er veldig god. Server med en god salat og jeg tror den faller i smak! Hmm, ser ikke at jeg har lagt ut oppskriften før, så her kommer den nå.

Kyllingpai

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe, det blir pizza i dag. Satte deigen til heving før vi dro for å gjøre ukeshandelen. Pizzasaus har vi i fryseren fra forrige gang vi laget pizza. Og så kjøpte vi norske jordbær til dessert, med masse sukker og fløte på. Nam nam. :sikle:

Pashmina er nå oppe i 29 flasker og 521 g. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Arkana! :trøste: Livet er langt fra rettferdig spør du meg... Det er fælt å miste noen som man er glad i.

Innom for å ønske deg en kjempegod helg!!

:vinke: Lumiah.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Heisann Arkana.

Trist og lese om tape av faren din.

Jeg mistet faren min da jeg var 15 år,

så jeg vet at det ikke er lett.

Ønsker deg hvertfall en god helg og nok en gang må jeg berømme oppskriftene din,nam-nam.....

:vinke: fra Betty

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Betty, og takk for hilsen! Vi er nok flere som har opplevd å miste foreldre i ung alder. Lett er det ikke, men livet går heldigvis videre. Ønsker deg en flott helg. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, jeg er enda stappmett etter pizza og jordbær (ikke samtidig da :ler:). Samboeren min fikk bot for å ha kjørt gjennom en bom på vestlandet uten å betale. Men vi har jo Autopass-brikke, og alle de andre bommene vi passerte på vei til Stavanger har sendt oss vanlig regning slik de skal gjøre. Så nå må han betale, klage og SÅ kan han få pengene igjen. Hrmpf... Så da han skulle skrive ut klagen fant vi ut at vi trenger ny blekkpatron til skriveren, så da får vi ta en liten bytur i morgen. Men det gjør egentlig ingenting, jeg liker å kjøre og synes det er koselig å komme seg ut litt. Må huske på å sende bursdagsgaven til broren min nå i de nærmeste dagene.

Nå skal jeg se litt mer film. :)

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...