Arkana Skrevet 19. mai 2005 Forfatter #2721 Skrevet 19. mai 2005 (endret) til søndagsengel? og fakse Restaurantbesøket i går var koselig, maten god, servicen litt så som så, og kelneren morsom. Han spøkte mye og presterte å si at italienere er som persille, de er overalt. Etterpå kjørte vi Mammas venninne tilbake på hotellet og dro hjem. Mamma er på møter helt til 22 i kveld, og sambo trener rett etter jobb, så jeg lurer på om jeg skal spise alene eller vente på ham. Får se når jeg blir sulten. I morgen reiser Mamma hjem, siste fly nordover, og tar med seg venninne som aldri har sett Nord-Norge eller midnattsol før. Jeg og sambo har to uker "fri" før hans foreldre kommer på en langhelg. Synes det er en smule hensynsløst av dem å komme helga før eksamen, men jeg hadde vel neppe lest så mye i helga uansett, prøver å gjøre det unna på hverdagene. Det har vært to ganske fetende uker med Mamma her. Ikke nok med gode middager og softis hver gang vi har vært i byen, men på kveldene har det gått i potetgull (med dip), nøtter, kjeks, sjokolade og to suksessterter har jeg bakt også. Men godt var det! Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 20. mai 2005 Forfatter #2722 Skrevet 20. mai 2005 (endret) Så er det snart helg igjen. Blir litt av at ukene går så fort når eksamen nærmer seg. I kveld reiser Mamma hjem. Sambo henter meg etter forelesning, så handler vi litt før vi drar hjem. Mamma skal tilbringe siste dag her i byen med venninnen sin. De skal vel shoppe litt tenker jeg, og så kommer de hit etterpå. Skal bli rart å være bare meg og sambo igjen etter nesten 3 uker med overnattingsbesøk. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 21. mai 2005 Forfatter #2723 Skrevet 21. mai 2005 (endret) Første natt alene på tre uker! Ganske herlig i grunn. Vi har vært ute og handlet en tur. På veien dit så jeg at vindusviskeren bak ikke tok noe som helst, så vi stoppet og så og samboeren min drar den utover for å se om det er gummien som er slitt. "Synes den ser litt løs ut." sier jeg, og så bare ramler hele greia av. Var litt komisk egentlig, men altså må vi kjøpe en ny (og delelageret på Møller var ikke åpent i dag). Handlet mat for neste uke også. Skal lage indisk mat i kveld, og broren min kommer også. Skal spille og vi må vel titte litt på Eurosong også. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 22. mai 2005 Forfatter #2724 Skrevet 22. mai 2005 Søndager er i grunnen ikke så verst. Sove lenge og ta det med ro i sengen. Har lest ut en bok nå, Neither Here nor There av Bill Bryson. En hysterisk morsom bok, og det er forferdelig at den er utlest nå. Nå står nybakte rundstykker på benken og venter på oss, vi har kokt egg og dekket frokostbord med alle slags pålegg og drikke. Sambo skal trene i dag, og jeg skal prøve å få lest litt mens han er borte. Ellers skal vi ta livet med knusende ro. Blir vel litt husvask også, men det går kjapt.
Arkana Skrevet 22. mai 2005 Forfatter #2725 Skrevet 22. mai 2005 Den nye Schweppes Agrum er forresten utrolig god!
Arkana Skrevet 22. mai 2005 Forfatter #2726 Skrevet 22. mai 2005 (endret) Namminam, nå står pizzaen i ovnen. Herlig tykk og luftig pizzabunn med krydder i, hot hjemmelaget tomatsaus på toppen, stekt kylling, bacon, paprika, løk, chili, mozzarella og cheddar på toppen. Er kjempesulten! Fri i morgen, skal lese. Nå er vi uten heis, den skal byttes ut. Skal bli riktig festlig å gå opp til 7. etasje den nærmeste tiden. Tror vi tar pause i ukeshandelen enn så lenge, vil heller dra opp en liten pose hver dag, enn 7-8 digre poser på fredag. Nå må dessuten turer ut planlegges nøye, kan ikke glemme noe på butikken nå. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 23. mai 2005 Forfatter #2727 Skrevet 23. mai 2005 (endret) I dag har jeg vært kjempeflink og lest et par kapitler, ikke mye igjen nå! Har ikke skrevet noe sammendrag da, men det har jeg god tid til. Føler meg som en god student nå. I dag skal vi grille. Har laget marinade til indrefilet av svin, den godgjør seg på kjøkkenbenken. Skal straks lage couscoussalat til, og så griller vi maiskolber og hele hvitløk også. Har iskrem til dessert i dag også. Noen fristende iskremoppskrifter. Italiensk appelsiniskrem (8-10 porsj.) 6 eggeplommer 1 dl sukker 2 dl appelsinsaft 1 ss finrevet appelsinskall 1 dl Grand Marnier 6 dl kremfløte Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn appelsinsaft, appelsinskall og likør. Hell i en kjele og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Avkjøl kremen. Stivpisk fløten og vend i kremen. Hell i en form og sett i fryseren minst 6 timer. Kokos/pistaj-iskrem (4 pers.) ½ kopp sukker 1 ss maisenna 300 g hermetisert kokosmelk 4 vispede egg 3 dl kremfløte ½ kopp hakkede pistasjnøtter Bland sukker med maisenna og kokosmelk i en kjele. Kok opp og la koke til den tykner. Avkjøl litt. Rør inn egg blandet med fløte og rør over varme, uten å koke, til blandingen tykner. Hell i en form og frys til den er stivnet. Ta ut, visp glatt og vend inn nøttene. Hell i en form og frys igjen. Sjokolade- og marshmallowiskrem (4 pers.) 85 g mørk sjokolade 175 g marshmallows 1,5 dl melk 3 dl kremfløte Bland sjokolade, marshmallows og melk i en kjele og varm opp til alt er smeltet. Ta av varmen og la bli kald. Pisk fløten stiv og vend inn. Hell i en brødform og sett i fryseren minst 2 timer. Endret 27. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 24. mai 2005 Forfatter #2728 Skrevet 24. mai 2005 (endret) Lefse med smør, sukker og kanel, melk og jordbæryoghurt til frokost. Smakte i grunnen godt, selv om det ikke var nevneverdig sunt. Men vi kan late som om yoghurten oppveide for lefsa. Forelesning i dag, kjedelig. Jeg går egentlig kun fordi det er obligatorisk, og jeg misliker sterkt kvalitetsreformen. Jeg, et voksent menneske, tvinges inn i et mønster av studieteknikk som ikke passer meg. Jeg ville fått 10 ganger mer utbytte av å lese selv de fire timene forelesningen varer, men nei, her får man tydeligvis ikke velge selv. :evil: :evil: :evil: Dette er tross alt et av de hardeste studiene på universitetet, og alle som er her har jobbet for å klare karakterkravene til å komme inn, man skulle tro det sa seg selv at vi ikke ønsker å kaste bort studietiden vår, at vi selv ønsker å komme oss gjennom det. Null tillit til studentene. Nydelig vær i dag forresten, sol og 20 grader. Det blir man i godt humør av (bortsett fra at man ikke får nyte solen inne på en vindusfri forelesningssal ). Må huske å hamstre Läkerol Cactus på vei til T-banen, jeg er så hekta at jeg pløyer meg gjennom 1-2 esker i løpet av forelesningen. Sambo har trening i dag, nå er det siste innspurt før gradering i neste uke. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 24. mai 2005 Forfatter #2729 Skrevet 24. mai 2005 (endret) Forelesningen i dag var helt grei. Var dødssulten da jeg kom hjem, så det ble rundstykke med sennep, majones, skinke og avocado. De har enda ikke begynt med heismonteringen, så jeg slipper å gå trapper enn så lenge. Så har jeg vært superflink og vasket alle vinduene. Nå skal jeg se EastEnders mens jeg koser meg med en stor plate Stratos. Jeg er skikkelig hekta på Stratos for tiden. Spiste en stor plate både søndag, mandag og i dag. :rodme: Men godt er det! Endret 1. september 2005 av Arkana
søndagsengel? Skrevet 24. mai 2005 #2730 Skrevet 24. mai 2005 rundstykke med sennep' date= majones, skinke og avocado. Takk for tipset :-) Jeg har blitt så glad i avokado, men spiser det kun med tomat og sitronpepper. Har ikke kommet på andre måter...
Arkana Skrevet 24. mai 2005 Forfatter #2731 Skrevet 24. mai 2005 (endret) Avocado er nam, her blir det mest brukt i salater, men etter at jeg fant ut at det var godt på smørbrød går det en del av det også. Jeg er ikke så glad i å spise avocado uten noe som helst, litt kvalmende. Men jeg kan godt spise avocado med en god vinaigrette eller hjemmelaget majones/aïoli. Må rett og slett bare ha noe som hjelper litt til på smaken. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 24. mai 2005 Forfatter #2732 Skrevet 24. mai 2005 (endret) Nå har jeg tatt meg et herlig skumbad, skrubbet og stelt føttene mine godt, og så smurt meg inn med herlig bergamot bodylotion som jeg fikk til jul. Sambo har lovet meg en fotmassasje (det får jeg nesten hver kveld da, bortskjemt som jeg er ). Skal snart synke ned i senga med en god bok og swiss miss chocolate sensation (herlig fyldig kakao!) før jeg sovner. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 25. mai 2005 Forfatter #2733 Skrevet 25. mai 2005 (endret) Grillede kyllingpakker (6 pers.) ¼ kopp sitronsaft 1 ss olje ½ ts pepper ½ ts salt ¼ kopp vann ½ ts hakket frisk dill 6 kyllingfileter 2 squash delt i stirmler 2 gule squash delt i strimler 1 grønn paprika delt i strimler 1 rød paprika delt i strimler 1 ss hvetemel 2-3 ts sitronpepper salt Gjør klar 6 ark aluminiumsfolie. Fordel squash og paprika på arkene. Bland halvparten av marinaden med melet og hell over grønnsakene. Legg kyllingfiletene oppå og dryss på sitronpepper og salt. Lukk pakkene og grill 15-20 minutter, snu en gang under stekingen. Grillet laks med honning og sennep (2 pers.) 2 skiver laksefilet 2 ss olivenolje 2 ss honning 2 ss vann 1 ts sennepspulver 2 ts soyasaus salt/pepper Bland sammen honning, vann, sennep, soyasaus, salt og pepper. Oljen pensles på fisken og legg den på grillen. Stek 8-10 minutter. Pensle med sausen under stekingen. Endret 27. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 25. mai 2005 Forfatter #2734 Skrevet 25. mai 2005 (endret) Sambo hentet meg etter en av de kjedeligste forelesningene jeg har hatt på lenge. Handlet litt mat på veien hjem og nå er vi stappmette på kjempegod fisk med tilbehør. Har satt bolledeig som straks skal bakes ut. I morgen har jeg fri, bortsett fra at det er møte på ettermiddagen hvor vi skal velge praksisplass for neste semester. Jeg trakk et veldig høyt nummer dette semesteret, hvilket betyr at lista blir snudd og jeg nå får velge som en av de første. :-D Nå skal jeg bare slappe av! Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 26. mai 2005 Forfatter #2735 Skrevet 26. mai 2005 (endret) Kl 8 i morges var det ingen tvil om at arbeidet på heisen hadde startet. Det var boring og styr uten like. Sambo skulle jo på jobb så han brydde seg ikke. Jeg ville gjerne sove lenger, og stappet bomull (det eneste brukbare jeg hadde tilgjengelig) i ørene, og heldigvis sluttet det etterhver og jeg fikk sove. Våknet kl 12. Så etter dusj, frokost og KG har jeg utrolig nok ikke fått gjort særlig mye og om en halv time må jeg gå, for i dag er det måte ang valg av praksisplass neste semester. Sambo trener så jeg er hjemme før ham uansett. Skal ha hjemmelaget blomkålsuppe til middag, det er raskt laget. Og så baker jeg urte-/hvitløksbrød til. Det tar heldigvis ikke så veldig lang tid heller. Eller, hevingen tar jo tid, men da kan jeg gjøre andre ting. Forelesning i morgen og så helg igjen. Så fort disse ukene går! På lørdag blir det harrytur til Sverige med en venninne. Må prøve å få lest litt i helgen også, eller kanskje jeg skal skrive sammendrag istedet, det er litt hyggeligere. Har lyst på sjokoladekake. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 26. mai 2005 Forfatter #2736 Skrevet 26. mai 2005 (endret) Da var møtet over. Jeg fikk akkurat det jeg ønsket, både av praksisplass og kurstider for fordypningsfagene. Det høljregner, så det passer bra med suppe i dag. Og etterpå skal jeg kroe meg i sofaen med kakao og hjemmebakte boller. Endret 1. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 26. mai 2005 Forfatter #2737 Skrevet 26. mai 2005 (endret) Grønnsaksgryte I (4 pers.) 250 g tørkede aspargesbønner, lagt i bløt over natten 250 g pastarør 9 dl grønnsaksbuljong 2 store løk i skiver 2 hakkede hvitløksfedd 2 laurbærblader 1 ts oregano 1 ts timian 5 ss rødvin 2 ss tomatpuré 2 selleristenger i skiver 1 fennikel i skiver 125 g sopp i skiver 250 g tomater i skiver 1 ts brunt sukker 4 ss tørre loffsmuler salt/pepper Legg bønnene i en kjele, dekk med vann og la koke 20 minutter. Kok pastaen i 3 minutter. Legg de avrente bønnene i en stor kjele, hell over buljong og rør inn 8 ss olivenolje, løk, hvitløk, laurbærblader, urter, vin og tomatpuré. Kok opp og legg på lokk. La steke i ovnen i 2 timer. Tilsett pasta, selleri, fennikel, sopp, tomater, salt og pepper. Rør inn sukker og dryss loffsmulene over. Dekk til og stek videre 1 time. Server varm med salat og brød. Grønnsaksgryte II (6 pers.) 1 kg auberginer grovt salt ⅓ kopp olivenolje 1 hakket purre 2 hakkede hvitløksfedd 1 ts malt spisskummen 1 ts kardemomme 1 ts gurkemeie 1 ts paprikapulver ½ ts kanel 2 bokser hermetiske tomater 1 boks hermetiske kikerter 3 små squash, i skiver 350 g gule babysquash, delt i to 200 g babygulrøtter, delt i to ½ kopp ristede hakkede pistasjnøtter ⅓ kopp hakket persille 150 g grønne bønner, delt i to ¼ kopp hakket mynte ¼ kopp korianderblader 1 ½ kopp grønnsaksbuljong 500 g strimlet spinat Del auberginene i 1 cm skiver, legg i et dørslag, dryss på salt og la renne av i 30 minutter. Skyll godt under rennende kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir. Pensle med oljen og legg på stekebrett. Grill på begge sider til de er lysebrune og la renne av på kjøkkenpapir. Del skivene i to. Varm resten av oljen og fres purre, hvitløk og krydder til purren er myk. Tilsett tomater, kikerter, grønnsaker, nøtter, urter og buljong og la koke under lokk til grønnsakene er møre. Tilsett spinat og auberginer og la koke 5 minutter. Grønnsaksgryte III (6 pers.) 1 stor hakket løk 3 pressede hvitløksfedd 1 ts sambal oelek 2 ts malt spisskummen ½ ts kanel 1 ts malt ingefær 1 boks hermetiske tomater 150 g gule babysquash, delt i fire 2 ss hakket persille 2 ss hakket koriander 3 kopper kokt langkornet ris 2 bokser hermetiske kikerter ¼ kopp appelsinjuice Fres løk, hvitløk, sambal oelek og krydder til løken er myk. Tilsett tomater, squash og urter og la småkoke uten lokk til squashen er myk. Tilsett ris, kikerter og appelsinjuice og la alt bli gjennomvarmt. Endret 27. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 27. mai 2005 Forfatter #2738 Skrevet 27. mai 2005 (endret) Snart helg! Må bare slite meg gjennom fire timers forelesning først. I kveld kommer broren min på taco og Carcassonne. Endret 1. september 2005 av Arkana
-Fisken- Skrevet 28. mai 2005 #2740 Skrevet 28. mai 2005 Håper du har hatt og fortsatt får en fin helg. Hvor mange oppskrifter har du egentlig, vet du det?
Anbefalte innlegg