Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    3
  • comments
    0
  • views
    173

Karrierehuset første møte 7.5.20

Sign in to follow this  
Bente1234

259 views

image.png.b5f1f8bb9f035ea1950720b11ca406d8.png

Dette var det første jeg fikk se da jeg ankom Karrierehuset. Pyramiden og hilste på en hyggelig dame. 

Vi satte oss ned ute i gangen og snakket litt og jeg fortalte om min situasjon og hvorfor det å få seg jobb hadde blitt så trøblete. Jeg gråt og tørket tårer og snørr. For man skammer seg over å ha havnet i en slik håpløs situasjon. 

Da jeg var ferdig med min historie og fortalte om det jeg hadde kjent på da jeg var på praksis og usikkerheten og redselen for å gjøre noe feil. 

Så sa hun at hun forsto. Hun hadde nemlig jobbet som frisør i 15 år men pga allergi omskolert seg til reseptarfarmasøyt. Hun hadde kjent på akkurat samme redselen som meg og derfor jobbet hun ikke som det lengre. Selv om man er utdannet i noe så trenger det så klart ikke å være en rette tingen for deg.

I tillegg så sa hun: - når man har så mange ting i hodet så klarer man ikke å se hva man skal se etter man har ikke ett klart bildet av hva man burde gjøre. Og her er jeg for å hjelpe deg. Hadde jeg opplevd alt det du har opplevd hadde jeg vært innlåst på ett mental sykehus.. :)

Så viste hun meg på tavle. 

I ene enden har man oss som som skal skrive søknad og har en cv. Vi skal da foreta en stillings analyse og lage en søknad kun ut fra det arbeidsgiver etterspør. Ergo svare på stillingsannonsen som passer for oss, hva vi kan og ikke kan i forhold til stillingen og kun ut fra det. Interessant det har ikke jeg gjort. I tillegg så fikk jeg en kort forklaring på hvordan en cv skal se ut. 

Så fikk ny time på tirsdag og hjemme leksa mi er lese en link hun sendte meg og prøve å sette opp en cv etter det og sende til henne. Deretter skal jeg sende eksempel på en søknad jeg har skrevet... vet jeg har feilet godt der etter dette møtet. Så det skal bli greit å se hvor mye bedre jeg kan få de til. Det blir spennende. 

I tillegg skal jeg jobbe med noe som heter karriere verktøy der vi skal gå igjennom sammen fra start til slutt ut fra interesser og lyst og ende opp med å finne jobber som kanskje passer innenfor noe man er spesielt interessert i. Her skal man ikke skrive om ting man tror man kan jobbe med men kun å ut fra hva slags interesser man har. Jeg liker sånt.  Dette skal også leveres før jeg skal dit igjen. 

Nå fikk jeg sånn inspirasjon og pågangsmot som jeg har savnet så lenge...jeg skriver dette i håp om at flere som er i samme situasjon eller lignende kanskje kan få noen tips fra det jeg opplever fremover. 😊 Bare følelsen av at man for en gangs skyld har gjort noe riktig er overveldene deilig .

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...