Gå til innhold

Fortell noe helt uinteressant!


AUF

Anbefalte innlegg

Du kan kaste deg i Oslofjorden, men en dårlig og drastisk løsning. :jepp:

Det holder nå, Ery. Jeg lar meg ikke fornærme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fantastisk tips. Det har jeg lyst til å prøve. Men hva bruker man den til?

Kan brukes til alt mulig ser det ut til;

"Granskuddsirup er gylden i fargen og har en overraskende smak. Fordi den lages av de lysegrønne, syrlige skuddene smaker den ikke granbar, slik mange forventer.

Anvendelsen ser ikke ut til å ha noen begrensninger. Den brukes til utrolig mange forskjellige matretter, og den er gjest på flere menyer- vanlige og på barmeny.

Hva den brukes til??? Ja, hør nå bare: Dessert – for eksempel til sorbet. Som garnityr til torsk og mølje, lutefisk og rakfisk.

Den nyåpnede restauranten på Sundbytunet på Jessheim glaserer laks med granskuddsirup.

Granskuddsirupen brukes til storfekjøtt og vilt, som garnityr, til glasering eller i sausene. Legg noen striper over gravet eller røkt fisk ( altså som garnityr), gravet kjøtt, og spekemat.

Granskuddsirupen kan dryppes over salater som dressing. Med spekeskinkestrimler i slaten, har du et helt lite måltid – med flatbrød til.

Grønnsaker, gjerne rotgrønnsaker får det lille ekstra med glasering i granskuddsirup.

Prøv granskuddsirup til pannekaker med eller uten friske bær med krem til! God til dessert, for eksempel til karamellpudding. Kan brukes som smakstilsetning i hjemmelaget iskrem. – og det er mye mer – dette er virkelig en sirup som du kan leke deg med!!"

Granskuddsirup

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk, Rumle!

Nå fikk jeg lyst til å gå og finde et grantre. Hadde det bare ikke vært så håbløst dårlig vær.

Hvor lenge tror du en sånn sirup holder seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker vi lagde granskuddte på barneskolen en gang :jepp: Og en av lærerene mine sa de pleide å tygge hele korn som "tyggis" når de var små, så det måtte vi og prøve (på eget initiativ). Det var masse kornåkre rundt skolen :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk også høre det om granskudd da jeg gikk i skolen. Men jeg blev ikke overveldet av smaken den gangen. Kanskje jeg må prøve igjen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fantastisk, Rumle!

Nå fikk jeg lyst til å gå og finde et grantre. Hadde det bare ikke vært så håbløst dårlig vær.

Hvor lenge tror du en sånn sirup holder seg?

Hmmm det er jeg ikke sikker på! Men, det burde sikkert holde en stund? Aner dog ikke ... Uansett, du må vente til ca. mai-juni! For det må være de fine, nye, lysegrønne årsskuddene :)

Se, hun her skriver at "Holdbarheten på denne er veldig bra, men etter en stund vil den sannsynligvis sukre seg. Da kan du varme den opp, så blir sirupen flytende igjen."

Hvis du ser på linken til hennes oppskrift ser den helt annerledes ut enn den forrige, ikke gjennomsiktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker ikke så mye av smaken...

Men husker jeg lagde te av bringebærblader når jeg var yngre! Det var namnam, særlig med litt honning i!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg, men husker ikke helt hvordan jeg gjorde det...var på skolen, storkjøkken.. Men har oppskrift en plass :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antager at granskuddsirup holder lenge, da.

Bringebærblader som te høres veldig interessant ud. Jeg har en stor og lang bringebærhekk, så dette må prøves.

Nei, jeg har aldrig lavet is, Rofl. Er det vanskelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Husker ikke så mye av smaken...

Men husker jeg lagde te av bringebærblader når jeg var yngre! Det var namnam, særlig med litt honning i!

Så gøy, det vil jeg prøve i sommer! Bare bruke ferske blader altså? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ikke så vanskelig å lage is med ismaskin eller for hånd. Tar litt tid men ellers ikke noe problem. Det å finne god smak og mix er vel det største problemet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...