Gå til innhold

Modern Family


Trampe

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skjønne R :hjerte: Vi fikk bakt pepperkaker. Gjett om. Haugevis!!! Utrolig flinke unger. Vi bakte hus og tog og kirke og hjerter til vinduene og en diger haug småkaker. 

Her går alt sin vante gang. Lille våknet halv tre, fikk mat og begynte å turne. Klokka fire lastet jeg ned en white noise-app, og fant en fin liten pling-plong-melodi som jeg satte på. Da ble han heeeelt stille. Jeg lot den plinge i ti minutter, merket at han pustet roligere og var helt avslappet i kroppen. Så trykket jeg på lyset på mobilen bare for å være sikker på at han hadde sovnet. 

Der lå han sånn her :overrasket: og hørte på plingingen... :lol: 

Da klikka var halv fem og han hadde vært våken i to timer dro jeg fram puppen igjen, og ti minutter senere sov han gitt. 

Jeg er så trøøøøøøtt!!! :sur: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke hvordan du henger sammen. Vi hadde en slik periode her også, men nå har han heldigvis sånne våkennetter bare rundt en gang i uka. Men han våkner fremdeles annenhver time. Er hardt nok det. Her er forresten synging veldig effektivt, han blir rolig av det. Selv om både jeg og mannen synger som kråker. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sove lille vennen, sove og bli stor...og mens du sover våker din mor... Joda. Sang den 38 ganger i natt, og han lå musestille og bare lyttet. Men sove? Næh. Det var da jeg leita frem pling-plong-appen :lol: 

Jeg vet egentlig heller ikke hvordan kroppen, og ikke minst hodet, greier å funke for tida. Det har jo vart i to måneder nå. Hadde det bare vært en oppskrift med lille her så hadde livet vært lettere. Kjenner at jeg er lei meg og bitter også, for at min del av permisjonen skal gå til nattevåk og søvnmangel, mens pappaen får den lettere perioden. Han skal jo ha en del av fellesperioden, og da er det sikkert slutt på nattevåket.... Jeg skulle jo kose meg hjemme. Ikke bare være vrak fordi jeg ikke får sove...

Nå sover han søtt her, men jeg får ikke sove. Ligger bare og vrir meg. Har sovet 1 + 1,5 + 2 timer i natt, så jeg burde få sove nå, men jeg får ikke roet ned hodet mitt kjenner jeg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To netter på rad uten en lang våkenperiode, er det muuuulig? 

 

Jeg har ei hektisk helg på gang. Vi er jo midt mellom to hus, full stopp i flyttinga, men allikevel esker og kasser og slikt her og der. Tomme hyller og sånt, ikke så trivelig. Pluss at en del vintertøy, voksiposen og mine hobbysaker allerede er flyttet. Så i går lagde jeg meg ei lang liste over ting vi må gjøre, og så satte jeg og mannen i gang. Kan ikke si at det ser så innmari mye bedre ut her enda, men vi har ryddet ute, hentet adventseskene fra loftet, flyttet de ferdigpakkede kassene, rydda litt her og der og jeg har fått hentet hjem igjen noen hobbysaker. Skal begynne på album til gudforeldrene til lillebror. Gjør det samme til storebrors gudforeldre, de får nye albumsider hvert år med noen bilder fra året. Kjekt å gjøre det sånn syns jeg, da kan de følge ham samtidig som de slipper å få x antall bilder i ramme. Begge gudforeldreparene har unger selv, det ene har tre og det andre har to, så de har nok av bilder av egne unger tenker jeg. 

I kveld skal mamma komme hit og passe lillebror, og jeg og mannen skal ut for første gang siden fødselen. Jeg beregner et vindu på fire timer, da rekker jeg kveldspuppen, så tar hun leggingen, og jeg er hjemme igjen til første nattpupp. Mannen sier at han skal være med meg hjem, og jeg håper det. Hvis ikke kommer han sent hjem, har drukket og må sove sammen med oss siden mamma er her. Ikke helt begeistra for den. Han er verdens snilleste altså, det er ikke det, men alkohol og samsoving er ikke akkurat en god oppskrift. 

Vi skal på et vennejulebord, spleiselag. Akkurat nå har jeg eggedosis i kjøkkenmaskinen. Skal lage hjemmelaget vaniljeis og brownies. Håper bare lillebror lar meg få lov til å gjøre meg ferdig nå, han skal vel sove snart tenker jeg. Jeg kjenner at jeg er litt spent. Har aldri vært borte fra han mer enn en time, og da har mannen hatt ham, så det har liksom ikke vært noe problem. Han er begynt å bli skeptisk til folk også nå. Mamma var her forrige helg en tur, og da han fikk se henne begynte han å hyyyyyle. Hun ble helt forfjamset stakkar. Hun måtte lirke og lure i godt og vel en time før hun ble godtatt. Svigermor var innom her om dagen, og han hylte da også. Håper ikke han har tenkt å bli en så sjenert liten kar, det er ikke noe gøy det. Storebror var aldri sjenert, han gikk fra fang til fang hele tiden. Svigermor måtte jo kommentere det, hun sa at jeg ikke må være bare hjemme, og få han ut blant folk i stedet. Vel, jeg håper han har tenkt å sove om natta snart, såpass at jeg har overskudd til å dra ut blant folk uten å føle meg som ei vaskefille :roll: 

Endret av Trampe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Krysser fingrene for at det er ny nattestrend og at han fortsetter å droppe de lange våkestundene, to netter på rad er jo en bra start!

Lykke til i kveld, det hørtes kjempe koselig ut. :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, det var kjempekoselig :jepp: Lille var våken da jeg måtte dra, så mamma fikk legging og hele pakka, men det gikk visst bare fint. Han sov 20:30. Vi var hjemme ved midnatt, da satt hun i gyngestolen med sovende baby på armen og sa "du får ham ikke helt enda. Det er så deilig dette." Ja, det er jo det :hjerte: Ingen skriking eller noe, og han sovnet igjen rett etter amming. Han har ikke hatt noen skikkelig lange våkenperioder om natta de siste nettene heller. Han har vært litt våken, men har sovnet ganske fort igjen uten at jeg må opp med ham. Måtte det vare!!! 

Første søndag i advent kom og gikk. Jeg har fått montert hele pepperkakebyen. Uten smeltet sukker, jeg har brukt royal icing for første gang. Veldig kjekt!!! Jeg hater det sukkeret... Jeg har også kjøpt alle julegavene bortsett fra til ungene våre og til broren min. Han skal få et gavekort, de sparer til nye møbler, så den er grei. Må bare komme meg på butikken så. Hva våre unger skal få vet jeg jammen ikke. Storebror ønsker seg Xbox, og skal spare til det, men han har jo ingen inntekt og kommer til å måtte spare i evigheter. Samtidig er Xbox en alt for dyr julegave syns jeg. Kanskje de skulle få en på deling. De kommer jo til å bruke den begge to, og planen er at vi skal ha tv i loftstua i nyhuset. Hvis det blir noe nytt hus, da. 

Mannen ringte advokatene igjen i går. Vi sendte jo inn all dokumentasjon forrige mandag, inkludert et skademeldingsskjema med en 13 sider lang beskrivelse vi har skrevet. De skal da i følge reglene deres svare innen tre dager. For oss er det viktig at ballen begynner å rulle her, jeg er så innmari lei av å ikke vite noe. Så i går ringte han siden vi ikke hadde hørt noe på ei uke. Og jo da, hun som har saken vår er sykemeldt, og ingen har tatt over. Seriøst?!! Heldigvis snakka han med en grei fyr som skulle sette seg inn i saken, men der var enda ei uke gått uten at noe skjer. Dokumentene våre var ikke åpnet en gang. Blæh. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, det der med nyhuset høres så utrolig stressende ut. Også så tyyypisk med sykemeldt saksbehandler da, jeg får lyst til å gå ned å filleriste noen der på deres vegne!!
Håper dere får i gang hjulene nå! :hug:

Og hurra for fortsatt rolige netter!! :hoppendeglad:

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han nye saksbehandleren har fått ut fingern, så nå er reklamasjonen meldt og motparten har fått to ukers frist på seg til å kommentere. Så nå skjer det noe, i det minste. 

Natta var ok, med to oppvåkninger og ingen lang våkenperiode. Tør jeg å håpe på en ny trend? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra for at det endelig skjer noe - og hurra for nok en ok natt! :hoppe: Satser på at det en en ny trend ja, det hadde du jammenmeg fortjent. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går kveld var jeg ikke trøtt i det hele tatt. Jeg og mannen ble sittende og prate, og vi var ikke i seng før 0030. Lillebror var våken 2200, men da holdt det å bare kose litt på skuldra før han sovnet igjen. Ikke noe mat da. Han sov over den første matingen, og våknet ikke før 0300. Da var han lys våken selvsagt, og begynte å bråke, så jeg måtte stå opp. Heldigvis sovnet han igjen 0330, og sov til 0630. Hadde jeg bare lagt meg til normal tid, så hadde jeg jo fått ny personlig soverekord jo!! Samlet sett har jeg uansett sovet for lite, men denne gangen er det bare min feil ;) 

Lille snille ga meg heldigvis en og en halv times bonussøvn i morges, så jeg er ikke helt ødelagt. 

I dag skulle jeg egentlig dra til byen, men jeg kjenner ikke noen steder at jeg orker. Har lovet ungene å pynte pepperkakehusene, så jeg må dra for å hadde nonstop og seigmenn snart...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en julegave igjen, og det er til ungene. Storebror ønsker seg xbox. Ikke i julegave, han vet at den er dyr, men han skal spare til en, sier han. Pågangsmotet er det ingenting å si på, men stakkars han har jo ikke mulighet til å spare så mye penger. Han får noe til bursdagen hvis han ønsker seg det, men allikevel. Det kommer til å ta år før han får nok penger. I tillegg er en Xbox noe som skal stå i ro og ikke følge ungen mellom mamma og pappa, og da blir det ikke riktig å bruke bursdagspenger fra farmor på noe som skal stå hos meg. Dermed funderer jeg på å rett og slett kjøpe Xbox til jul. Fra meg og mannen, til begge de store. Så kan de dele på den, spille sammen osv. I det nye huset skal vi ha loftstue med tv på, så da kan den stå der. Enn så lenge får den stå i stua her, tenker jeg. 

Men skal vi velge Xbox eller PS4? Aner ikke. Har så lite peiling på sånt at det er helt pinlig. Tidligere var det jo slik at PS hadde mange flere funksjoner, men sånn er det visst ikke lenger. Den skal primært brukes til spilling, av to åtteåringer. Ikke skytespill, men bilspill og minecraft og slikt. Har noen av dere peiling? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en julegave igjen, og det er til ungene. Storebror ønsker seg xbox. Ikke i julegave, han vet at den er dyr, men han skal spare til en, sier han. Pågangsmotet er det ingenting å si på, men stakkars han har jo ikke mulighet til å spare så mye penger. Han får noe til bursdagen hvis han ønsker seg det, men allikevel. Det kommer til å ta år før han får nok penger. I tillegg er en Xbox noe som skal stå i ro og ikke følge ungen mellom mamma og pappa, og da blir det ikke riktig å bruke bursdagspenger fra farmor på noe som skal stå hos meg. Dermed funderer jeg på å rett og slett kjøpe Xbox til jul. Fra meg og mannen, til begge de store. Så kan de dele på den, spille sammen osv. I det nye huset skal vi ha loftstue med tv på, så da kan den stå der. Enn så lenge får den stå i stua her, tenker jeg. 

Men skal vi velge Xbox eller PS4? Aner ikke. Har så lite peiling på sånt at det er helt pinlig. Tidligere var det jo slik at PS hadde mange flere funksjoner, men sånn er det visst ikke lenger. Den skal primært brukes til spilling, av to åtteåringer. Ikke skytespill, men bilspill og minecraft og slikt. Har noen av dere peiling? 

Jeg og mannen spiller masse :-D Tidligere hadde vi alle konsollene, men de aller fleste dataspillene kommer til både pc, xbox og ps4 nå - blant annet minecraft :) Hvis ikke det er et helt spesifikt spill de vil spille som bare kommer til én av konsollene, er det relativt hipp som happ. Prisen er vel også relativt lik, mulig xbox ligger litt under - gjorde det i alle fall før. Så om poden ønsker seg xbox, tror jeg at jeg ville gått for dét!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Xbox har vist nok bedre meny og familie kontroll (slik at dere lettere kan kontrollere hvilke spill som kan spilles, aldersgrenser osv), det er litt dyrere enn PS om man vil spille over nettet, og kontrollene kan kanskje være litt store for en 8åring, men det er kanskje mest en vanesak..? 

Synes absolutt det høres ut som en god ide å kjøpe det som en delegave til begge to. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Xbox har vist nok bedre meny og familie kontroll (slik at dere lettere kan kontrollere hvilke spill som kan spilles, aldersgrenser osv), det er litt dyrere enn PS om man vil spille over nettet, og kontrollene kan kanskje være litt store for en 8åring, men det er kanskje mest en vanesak..? 

Synes absolutt det høres ut som en god ide å kjøpe det som en delegave til begge to. :) 

Jeg synes kontrollene til xbox er bedre, og jeg har ikke spesielt store hender :) Sikkert en del større enn åtteåringen, da :fnise: Er vel litt smak og behag hva man liker. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har googlet og spurt på fb og litt sånt, og jeg har landa på Nintendo Wii U. Familievennlig, super mario, mario kart - mye morsommere for ungene når de er i denne alderen. Xbox og PS4 er nok bedre maskiner, men det er få spill som er egnet for åtteåringer. De fleste spillene er enten slike man spiller over nett, og mine unger får ikke kommunisere med fremmede over nettet, eller det er blod og vold og sex. Null aktuelt det heller. Så da skal vi kose oss med Mario i jula! Storebror er hekta på minecraft, men han får holde seg til ipaden. Kanskje jeg skal hente frem min gamle pc, så han kan få spille en utvidet versjon på den. 

 

Regner med jeg og mannen kommer til å ha en del timers moro med wiien også :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på gruppe på helsestasjonen i går. Lille fikk vaksiner, og jeg haaaater det. Men jeg greide meg igjennom det uten å stikke av :tommel: Ingen reaksjoner denne gangen heller, men han er rød rundt stikkene. Det var han ikke sist gang. 

 

Lillebror spiser lite for tida, og han spiser myyye mindre enn de andre babyene på gruppa. Han er den eneste som ikke får grøt til frokost, han spiser bare en pupp i slengen ca fem ganger daglig, vi er nede i to matinger om natta og han får ikke full porsjon grøt om kvelden. Han spiser litt fruktmos, men får ikke i seg en pakke før den går ut på dato etter to døgn i kjøleskapet. En av de andre fikk smoothie på gruppa, og hun slukte hele pakka som lillebror altså ikke spiser på to dager :overrasket: Jeg måtte spørre helsesøster etterpå om jeg gir han for lite mat, men hun sa at det er ingen fare. Han legger godt på seg. Han er 8,5 kg nå, en kilo tyngre enn venninna mi sin baby som spiser to fulle grøtporsjoner daglig + tilvennes på middag. Jeg får slå meg til ro med at melka er næringsrik nok... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De posene fra ellas kitchen har vi hittil ikke tømt før de må kastes, og lille her er 7 mnd.  En av de andre på vår barselsgruppe har spist to sånne om dagen siden han var 4 mnd.  Barn er veldig forskjellige,  og den eneste det er rett å sammenligne lillebror med er nok lillebror. :)  

 

Jeg er forøvrig litt obs på dette med jern, siden vi i praksis fullammer (og bare det)  enda -  prøver å passe på at det lille han faktisk spiser er jernberika/inneholder jern.  Men lillebror er vel bare 5 mnd (?),  så han har dette lageret til han er et halvt år. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...