Gå til innhold

Man sparer penger på å lukke og slukke .... ?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

”Man sparer penger på å lukke og slukke, mens det koster dyrt å gi langsiktig, psykiatrisk omsorg”. Dette skrev en journalist i avisa Nationen forleden under henvisning til den massive dokumentasjon vi de siste dager har fått om et psykisk helsevern som totalt svikter i forhold til svært hjelpetrengende som ber om hjelp. Konsekvensen er særs alvorlig for den hjelpetrengende. Men det er også alvorlig for lokalmiljøet og bysamfunnet. Trikkedrap og drosjedrap skaper utrygghet. Mange blir redd for å ferdes ute.

Politikere som Erling Lae, Kjell Magne Bondevik og Erna Solberg har et ansvar i denne sammenheng. De har et ansvar for å stå i spissen for en politikk hvor en prioriterer skatte og avgiftslettelser framfor offentlig velferd. En politikk hvor det for eksempel er viktigere å skaffe billigere sprit (avgiftslettelser) enn å gjennomføre den vedtatte opptrappingsplanen for psykiatri. Hvor det er viktigere å avvikle eiendomsskatt enn å sikre at barn i denne byen får barnehageplass, eller at blinde og svaksynte får TT-transport.

Oslo og andre kommuner ha nå en betydelig skattesvikt, og med kutte i velferdstilbudet. Skattesvikten kommer ikke over oss som en uventet naturkatastrofe. Dette er villet politikk, og et direkte resultat av at Stortingets borgerlige flertall de siste årene har vedtatt skattelettelser i størrelsesorden 20 milliarder. Norske aksjeeiere kunne i fjor ta ut et skattefritt utbytte på formidable 123 milliarder. Norsk økonomi går så det suser, men regjeringen og stortingsflertallet planlegger bevisst for nedbygging av solidarisk finansiert velferd. De planlegger for privat rikdom, men offentlig fattigdom. Fellesskapsløsninger og solidariteten forvitrer. De fattigste og mest hjelpetrengende blant oss betaler gildet.

med hilsen

Ivar Johansen

http://ivajoha.home.online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Kjellemann har rasert mange velferdstilbud. mere kommer...

Vi får prøve å stemme riktig da ved nste valg.

Du nevner mange grupper i ditt innlegg. Skal noen ha noe, må det kuttes på andre plasser.

Proplemet er kke pengene i Norge, men det er feildisponeringer. Psykriatrien har alltid fått kritik,ikke bare på manglende penger og omsorg for pasienter. Det har vert mange drap av psyk.pasienter i alle år.

Selv med allverdens opfølging kan man ikke legene heller. Det er vanskelig å forutse hvem som kan drepe.

Så nevner du eiendomssaktten. Ja jeg betaler ganske mye hvert år. Jeg vil ha den bort. Hvorfor skal noen betale mens andre komuner ike har denne skatten.

Det er ikke bare Oslo komune som ahr saktesvikt. Det står veldig dårlig til med mange komuner. Gamle, syke, barn får ikke den hjelp de trenger.

Det kuttes på alt.

Nå står jeg i fare for å bli arb.ledig. ja, vi vet hva Kjlelemann har gjort for den gruppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...