Gjest TomKrus Skrevet 7. august 2004 #1 Del Skrevet 7. august 2004 Norsk kvinnesjokk ANDEL KVINNELIGE SJEFER: 1. Filippinene 58 prosent 2. Costa Rica 53 prosent 3. Fiji 51 prosent 4. USA 46 prosent 5. Litauen 44 prosent 6. Barbados, Moldova, Trinidad/Tobago 40 prosent 9. Colombia, New Zealand, Panama, Ukraina 38 prosent 38. Norge 28 prosent Nå med, hva jeg antar, et bedre utganspukt enn sine medsøstre i Filippinene (er ikke det et land med bare underdanige, lite selvstendige kvinner, jf. debatter på samliv?), Costa Rica og Usa, hvorfor er kvinner her på bjerget så lite på hugget? Eller er det mennenes skyld dette og? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Valhalla Skrevet 7. august 2004 #2 Del Skrevet 7. august 2004 Haha ja artig hvordan folk får sine fordommer ødelagt,kanskje det er andre grunner til at menn ønsker kvinner fra østen : ) Altså inget kræsj mellom solide familieverdier og utdannelse,hvis man vil :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TomKrus Skrevet 7. august 2004 #3 Del Skrevet 7. august 2004 Nåja, når det kommer til utdanning ligger vi fortsatt på topp her, men når det kommer til karrieremessig ambisjonsnivå, ligger norske kvinner lenger bak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Devil's Spawn Skrevet 7. august 2004 #4 Del Skrevet 7. august 2004 Det har jeg også fundert på. F.eks i IT-bransjen der jeg jobber, er det ikke mange kvinner i Norge. På filipinene er tallet godt over 50 %. Hvis jeg skal spekulere i grunner, kan det kanskje være at i Norge har vi kjernefamilier på mor, kanskje far, to barn og volvo stasjonsvogn. I Filipinene er muligens storfamiliene mer gjeldene. Slik at besteforeldre, tanter, onkler og større søsken er mer en del av barneoppdragelsen og kan tre inn dersom det trengs...Muligens.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nyibyen Skrevet 7. august 2004 #5 Del Skrevet 7. august 2004 Hvis jeg skal spekulere i grunner, kan det kanskje være at i Norge har vi kjernefamilier på mor, kanskje far, to barn og volvo stasjonsvogn. I Filipinene er muligens storfamiliene mer gjeldene. Slik at besteforeldre, tanter, onkler og større søsken er mer en del av barneoppdragelsen og kan tre inn dersom det trengs...Muligens.. Høres logisk ut... Pluss det at kvinner på Filippinene kanskje vet at en god jobb er eneste veien til et bra liv økonomisk. Mens vi kvinner i Norden ikke trenger å stresse med jobb for vi har det nogenlunde OK uansett? Om jeg skal snakke for meg selv så er ikke status på jobben viktig. Har høy utdannelse men jobber "under" mitt nivå, lønnsmessig og utfordringsmessig. Vil heller stå i en butikk der jeg trives og slippe å ta med meg jobben hjem om kvelden enn å bli stresset, utbrent, utslitt. Har fritidsinteresser som gir meg utfordring og glede. Selv om en meningsfull jobb gir tilfredsstillelse så vil jeg IKKE ende opp som min far, som fortsetter med arbeidet på kontoret hjemme rett etter han kommer hjem fra jobb og får spist middag!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TomKrus Skrevet 7. august 2004 #6 Del Skrevet 7. august 2004 Pluss det at kvinner på Filippinene kanskje vet at en god jobb er eneste veien til et bra liv økonomisk. Mens vi kvinner i Norden ikke trenger å stresse med jobb for vi har det nogenlunde OK uansett? Ikke umlig det, nei. I Norge har man jo tross alt en verdi selv om man ikke har de beste statusjobbene, og ikke minst en lønn man kan leve av. Så er det bare nøden som fører til at kvinner tar et slikt initiativ? Er det mer naturlig for mannen å virke som en drivkraft? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vilde23 Skrevet 7. august 2004 #7 Del Skrevet 7. august 2004 Kanskje det er fordi kvinner enda på en måte blir diskriminert når det kommer til lederstillinger. Undersøkelser viser at når man tenker lederrolle så får man automatisk assosiasjoner til menn og trekk som blir sett på som maskuline. F.eks styrke, dominans, besluttningsevne, klare å stå i mot press osv. Det er ikke riktig at det er slik. Men man tenker automatisk oftere på menn når det er snakk om sjefsstillinger. Det viser seg jo også i undersøkelser at kvinner skårer høyere på tester når det kommer til hvordan være en god leder. Det er en økning i antall kvinner i lederstillinger på mellom nivå. På toppnivå er det derimot bare 6% kvinner. Der sirkulerer topplederjobbene blant noen få i Norge. Mange kvinner beskriver at de kommer bare så så langt opp. Da er det som om de ikke kommer lengre uansett hvor dyktige de er. De stanger hodet i et såkalt usynlig "glasstak". Dessuten er man nødt til å blir oppfattet som en leder for å bli en. Det er nok dessværre fremdeles lettere å bli oppfattet som leder når man er mann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. august 2004 #8 Del Skrevet 7. august 2004 Jeg tror noe av årsaken er at kvinner i toppstillinger i utlandet i større grad velgre bort barn og familieliv. De prioriterer heller en karriere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TomKrus Skrevet 7. august 2004 #9 Del Skrevet 7. august 2004 Det er nok dessværre fremdeles lettere å bli oppfattet som leder når man er mann. Hvorfor er det ikke slik i andre land, land som ligger bak Norge når det kommer til likestilling? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vilde23 Skrevet 7. august 2004 #10 Del Skrevet 7. august 2004 Hvorfor er det ikke slik i andre land, land som ligger bak Norge når det kommer til likestilling? Det kan jeg ikke svare på, hvorfor kvinner i de landene ikke blir nedvurdert på samme måten. Vet bare at det er lignende tall i de landene som vi naturlig kan sammenligne oss med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Valhalla Skrevet 7. august 2004 #11 Del Skrevet 7. august 2004 Kanskje det rett og slett er kvinnenes feil at de ikke strekker seg høyt nok? Nei det går vel ikke an Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Devil's Spawn Skrevet 7. august 2004 #12 Del Skrevet 7. august 2004 Masse politisk korrekt Det kan ha noe med kvinners behov og ønsker i Norge også. Alle er forskjellige, og ikke alle ønsker en topplederstilling. Inkludert meg selv (selv om jeg er gutt). I Norge er det politisk korrekt å ha kjønnskvotering. Kanskje det er et tilbakeskritt for likestillingen? Man ser muligens da ubevisst på kvinner som "annenrangs" som trenger hjelp og støtte for å komme seg fram i arbeidslivet. En annen årsak jeg muligens mener kan være et tilbakesteg, er "spesialtilpasning" for jenter i grunnskolen. Man får da muligens et drawback når de skal ut i "den virkelige verden". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. august 2004 #13 Del Skrevet 7. august 2004 Det kan ha noe med kvinners behov og ønsker i Norge også. Alle er forskjellige, og ikke alle ønsker en topplederstilling. Inkludert meg selv (selv om jeg er gutt). I Norge er det politisk korrekt å ha kjønnskvotering. Kanskje det er et tilbakeskritt for likestillingen? Man ser muligens da ubevisst på kvinner som "annenrangs" som trenger hjelp og støtte for å komme seg fram i arbeidslivet. En annen årsak jeg muligens mener kan være et tilbakesteg, er "spesialtilpasning" for jenter i grunnskolen. Man får da muligens et drawback når de skal ut i "den virkelige verden". Jeg har ikke skrevet "masse politisk korrekt". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vilde23 Skrevet 7. august 2004 #14 Del Skrevet 7. august 2004 Kanskje det rett og slett er kvinnenes feil at de ikke strekker seg høyt nok? Nei det går vel ikke an De kvinnene som er motivert og kvalifisert til topplederstillinger. Forskjellen i antallet menn og kvinner i disse stillingene skyldes skjemabaserte stereotypier. Kvinner får dermed en høyere terksel å overskride for å bli sett på som kvalifisert til en topplederstilling. De kvinnene som da har slike stillinger er da spesiellt dyktige. Siden det er vanskeligere for kvinner enn menn å få en slik stilling. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Valhalla Skrevet 7. august 2004 #15 Del Skrevet 7. august 2004 [Jeg har ikke skrevet "masse politisk korrekt". Det har du,enten du liker det eller ikke. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. august 2004 #16 Del Skrevet 7. august 2004 Det har du,enten du liker det eller ikke. :-) Og hvor har jeg skrevet det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 7. august 2004 #17 Del Skrevet 7. august 2004 Jeg tror noe av årsaken er at kvinner i toppstillinger i utlandet i større grad velgre bort barn og familieliv. De prioriterer heller en karriere. Slik er det ihvertfall i Italia, som har den laveste fødselsraten i Europa. I mange land er også lederstillinger svært godt betalt, slik at man kan kjøpe seg tjenester. I Costa Rica er det ikke unormalt med både barnepasser, sjåør, gartner og hushjelp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miss Fishy Skrevet 9. august 2004 #18 Del Skrevet 9. august 2004 Jeg tror Gjest og Poirot er inne på kjernen her. Norge er et av de landene som i størst grad tillater å kombinere jobb og familie, pga gode fødselsordninger og generell aksept i arbeidslivet for at familien kan prioriteres. Dette gjør at de fleste norske kvinner velger å få familie, og ser at de kan ha en karriere selv om de får barn. Men jobb/familie lar seg kun kombinere "enkelt" opp til et visst nivå. En topplederstilling tillater ikke at man går fra jobb kl 16, avbryter møter pga syke barn eller sier nei til reising. Derfor velger mange med barn å si nei til et slikt arbeidspress - og siden nesten alle har barn - blir det få kvinner igjen til jobbene. Jeg tror langt på vei dette er kvinnenes eget valg. Samtidig irriterer det meg litt at ikke de samme forholdene gjelder for menn. Hvorfor er det så mye enklere for familiefedre å sette jobben fremst? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GreenSky Skrevet 9. august 2004 #19 Del Skrevet 9. august 2004 Og enda mindre kvinner som toppledere... Men, som vi ser av denne artikkelen, er andelen kvinnelige ledere fordelt svært ujevnt innen de forskjellige bransjene. Jeg vet ikke hvorfor andelen er så lav jeg, har ikke noen god forklaring på det. Jeg gjør i alle fall mitt, og er i det lille mindretallet av kvinnelige mellomledere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Devil's Spawn Skrevet 9. august 2004 #20 Del Skrevet 9. august 2004 Samtidig irriterer det meg litt at ikke de samme forholdene gjelder for menn. Hvorfor er det så mye enklere for familiefedre å sette jobben fremst? Det er fremdeles ikke aksept fra kvinner at menn får mer makt i hjemmet. Kanskje vi kunne begynt der? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå