Gå til innhold

Den store lakris-tråden!


Gjest Ennasus

Anbefalte innlegg

Søte snører og panda selger de ennå.

 

Joa, men søt lakris er liksom litt som koffeinfri kaffe og Star Wars uten TIE Fighters.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har kun sett de i butikken, syntes det er for dyrt..  :fnise:

 

Ifa er min desidert største svakhet. Synd jeg får super oppblåst mage av det  :vetikke:

Så denne tråden først i dag... lest alle sider, og måtte svare på dette gamle innlegget.

 

Bülow-lakrisen ble solgt noe rimeligere på Heftyes, Kirkeristen i Oslo, men de fikk ikke lov til å selge det lenger av produsenten, ikke på grunn av prisen, men fordi de hadde produktene deres i grønne esker og ikke pent i hylle... :sjokkert:  Synes det var himla snobbete.. kjøpte ukentlig før, men etter det.. vel.. jeg kjøper det ikke like ofte, jaffal. Og med tungt hjerte. Den beste synes jeg er A, samt de to påskevariantene de kommer med (en med sjokkis og mint og en med karamell.)

 

Men nok syt!

 

Meium fra Trøndelag lager en lakris. Den smaker masse av rålakris og er himla god, i alle fall som helt fersk og supermyk. Jeg drømmer om den lakrisen!

 

Likte en is de hadde på en eller annen bil som solgte is, trekket var tykt og litt crunchy, og det var en myk kjerne.. veldig god.

 

Ut over det; draumir, rockerull eller noe fra freia, panda, panda med fyll (yum!), kick, lakrisfudge, en finsk lakris de har på bansinstasjoner, sånne lakris'snører' som er rullet opp i en flat runding i godtehylla pluss en nederlandsk en jeg ikke husker navnet på..

 

Og: lakriskonfekt er kanskje juks, men jeg eeeeelsker det!

 

Ellers lager jeg lakrismandler. De er gode, om jeg kan si det selv. Tror neste prosjekt blir lakrismacarons.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joa, men søt lakris er liksom litt som koffeinfri kaffe og Star Wars uten TIE Fighters.

Søt lakris er som Star Wars uten Jar Jar Binks.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg savner lakrisrullene og mint lakris fra lakrisgutta. Noen som vet hvor det selges?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Danmark har de salte lakrissnører!  :wow:

Åh, Lakrisgutta-lakris er nam! Spesielt den med vannmelon, men det er vel egentlig ikke lakris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Ennasus

Så denne tråden først i dag... lest alle sider, og måtte svare på dette gamle innlegget.

 

Bülow-lakrisen ble solgt noe rimeligere på Heftyes, Kirkeristen i Oslo, men de fikk ikke lov til å selge det lenger av produsenten, ikke på grunn av prisen, men fordi de hadde produktene deres i grønne esker og ikke pent i hylle... :sjokkert:  Synes det var himla snobbete.. kjøpte ukentlig før, men etter det.. vel.. jeg kjøper det ikke like ofte, jaffal. Og med tungt hjerte. Den beste synes jeg er A, samt de to påskevariantene de kommer med (en med sjokkis og mint og en med karamell.)

 

Men nok syt!

 

Meium fra Trøndelag lager en lakris. Den smaker masse av rålakris og er himla god, i alle fall som helt fersk og supermyk. Jeg drømmer om den lakrisen!

 

Likte en is de hadde på en eller annen bil som solgte is, trekket var tykt og litt crunchy, og det var en myk kjerne.. veldig god.

 

Ut over det; draumir, rockerull eller noe fra freia, panda, panda med fyll (yum!), kick, lakrisfudge, en finsk lakris de har på bansinstasjoner, sånne lakris'snører' som er rullet opp i en flat runding i godtehylla pluss en nederlandsk en jeg ikke husker navnet på..

 

Og: lakriskonfekt er kanskje juks, men jeg eeeeelsker det!

 

Ellers lager jeg lakrismandler. De er gode, om jeg kan si det selv. Tror neste prosjekt blir lakrismacarons.

Hvordan lager du det??  :wow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan lager du det??  :wow:

 

Jeg bruker lakrispulver fra Bülow, som jeg egentlig ikke er superhappy med å reklamere for.. men jeg må jo dele :)

 

500 g mandler

litt vann (Kanskje 5 ss, nok til å dekke mandlene and then some)

kanskje 3 ss maldon (smak til)

3-5 ss raw liquorice powder fra Bülow

 

Blander vann, salt og lakrispulver i en bolle, slenger oppi mandler og blander. Legger bakepapir i en ildfast form, heller mandlene med sausen i, setter inn i ovnen (200 grader). Tar de ut iblant og 'rører' litt rundt. De er ferdige når de er tørre og sprø. (Fant lignende oppskrift på netter, så jeg tar ikke cred for ideen :))

Endret av rouge noir
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ennasus

Jeg bruker lakrispulver fra Bülow, som jeg egentlig ikke er superhappy med å reklamere for.. men jeg må jo dele :)

 

500 g mandler

litt vann (Kanskje 5 ss, nok til å dekke mandlene and then some)

kanskje 3 ss maldon (smak til)

3-5 ss raw liquorice powder fra Bülow

 

Blander vann, salt og lakrispulver i en bolle, slenger oppi mandler og blander. Legger bakepapir i en ildfast form, heller mandlene med sausen i, setter inn i ovnen (200 grader). Tar de ut iblant og 'rører' litt rundt. De er ferdige når de er tørre og sprø. (Fant lignende oppskrift på netter, så jeg tar ikke cred for ideen :))

Takk for oppskrift! Men hvorfor liker du ikke på reklamere for Bulow-lakrispulveret? :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift! Men hvorfor liker du ikke på reklamere for Bulow-lakrispulveret? :o

 

På grunn av det jeg skrev i innlegget du siterte først: Heftye i Kirkeristen solgte i Bülow før, men så fikk de ikke lenger lov av Bülow, fordi de har varene sine i kasser... de pakker jo sammen hver kveld, de må nesten ha det i kasser. I tillegg selger de masse andre fancy godismerker, ingen andre som har sagt nei.

 

Jeg synes det er fint med butikker i Kirkeristen, og jeg synes det er inmari kos med en familebutikk som Heftye. Veldig usnobbete sted, og får litt avsmak for små merker som Bülow var i Norge da de begynte å selge det på Heftye, som blir 'for fine' når de får litt fotfeste. Liker ikke sånt. Snobberi er æsj. Lakris, derimot.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig synes jeg lakris med sukker er bedre enn sukkerfri. Men Dent Oi med lakris og pære er utrolig gode. Kommer det et akutt lakrisbehov opp så er de ganske så tilfredsstillende. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Noen som har prøvd de nye salte ubåtene fra Nidar? Jeg har ikke funnet de enda, men er veeeeeldig spent :jepp:

 

Har heller ikke funnet de, men jeg er mer spent på disse lakriskulene med hvit sjokolade og mint!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har prøvd de nye salte ubåtene fra Nidar? Jeg har ikke funnet de enda, men er veeeeeldig spent :jepp:

Jeg har sett de på flere Coop extra butikker, men har ikke prøvd enda :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd de salte ubåtene. Liker vanlige lakrisbåter bedre. Kommer nok ikke til å kjøpe igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg var på Jula forleden for å se på Jula-ting. Men der hadde de Lakrisal! Det ble ingen Jula-ting den dagen, men to ruller Lakrisal. Har ikke smakt dem på flere år, for de er ikke lette å få tak i lenger. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd de salte ubåtene. Liker vanlige lakrisbåter bedre. Kommer nok ikke til å kjøpe igjen.

Samme her, syntes ubåter var kjedelige. Savnet det litt harde laget som er utenpå lakrisbåtene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De har mye bra lakris på søstrene grene :-) Jeg har ikke funnet djupur noe sted etter Rema sluttet å selge de, men på SG fant jeg en, om ikke helt fullverdig, kopi av de. Desverre var posen knøttliten og jeg angrer på at jeg ikke kjøpte flere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...