Zenobia Skrevet 25. januar 2018 Forfatter #261 Skrevet 25. januar 2018 1. snacks- og snopfrie dag i 2018. 2
Zenobia Skrevet 25. januar 2018 Forfatter #263 Skrevet 25. januar 2018 Akkurat nå, Rumle skrev: Hurra!!! Her skal jeg rapportere ærlig om ståa. Kampen mot søppelmaten. For det er jo dét det er: sjokolade, potetgull og alskens næringsløse "godt". Nå høres jeg ut som en nyfrelst ikke-røyker, bare at det gjelder kostholdet Jaja. Jeg vet at drinker inneholder kalorier, men dette er ikke kampen mot kosen, men kampen for å trøkke i seg gulrøtter istedenfor potetgull! 0K, jeg er ikke så glad i gule røtter, så jeg tar blomkål. Og martinien min får du aldri!! 3
Rumle Skrevet 25. januar 2018 #264 Skrevet 25. januar 2018 Haha Kjenner meg litt for godt igjen! Jeg har landet på å ikke stå helt i mot noe som helst, men prøve å få kaloriregnskapet til å gå opp Heldigvis er jeg veldig glad i grønnsaker, så det spiser jeg en god del av uansett. 2
Zenobia Skrevet 26. januar 2018 Forfatter #265 Skrevet 26. januar 2018 (endret) 2. snacks- og snopfrie dag PS.: Det ble blomkålsuppe til middag. Med chorizo Endret 26. januar 2018 av Zenobia 1
Zenobia Skrevet 30. januar 2018 Forfatter #268 Skrevet 30. januar 2018 Lørdag, søndag, mandag og tirsdag (6.) unnagjort. Jeg holder nullen 1
Zenobia Skrevet 7. februar 2018 Forfatter #270 Skrevet 7. februar 2018 Onsdag 31. januar hadde jeg vært snacks- og snopfri i akkurat én uke - 7 dager. F.o.m. torsdag 25. t.o.m. onsdag 31. Regner da onsdag til onsdag fra nå av, dvs. at jeg pr. i dag har vært snacks- og snopfri i akkurat 14 dager Jeg holder nullen! Middagsmeny for noen dager fremover: I dag: Kalkunsuppe m/blomkål, paprika, spinat og grovpenne. Torsdag: Torsk m/stangselleri- og vårløksmør, paprika, mais og søtpotetfries. Fredag: Fiskerester som blir noe tomatgrytebasert? Lørdag: Borte med reinskav Søndag: Lammelår tandoori, ris m/herm. tomat, squash, løk Mandag: Blomkålsuppe m ekstra blomkål og masse bacon. Frisk gressløk og parmesan over. Brød til. Hvitløksmør? 2
Hoppetaujenta Skrevet 7. februar 2018 #271 Skrevet 7. februar 2018 Åhh....dryss litt på meg av det førsteklasses avholdenhetsstøvet ditt! Du er flink altså! Menyen er godkjent også. Kan vi komme sånn i firetiden hver dag, eller spiser kunstnerforfattere på kvelden? 2
Zenobia Skrevet 7. februar 2018 Forfatter #272 Skrevet 7. februar 2018 Akkurat nå, Hoppetaujenta skrev: Åhh....dryss litt på meg av det førsteklasses avholdenhetsstøvet ditt! Du er flink altså! Menyen er godkjent også. Kan vi komme sånn i firetiden hver dag, eller spiser kunstnerforfattere på kvelden? Vi spiser nokså sent, ja. Kan fort bli i 20-tiden. Jeg har forstått det sånn at fjonge mennesker spiser sent; og jeg er jo fjong, må vite 4
Hoppetaujenta Skrevet 7. februar 2018 #273 Skrevet 7. februar 2018 Jeg antok det ja. Forfattermiddager kan ta litt av, eller man spiser i tankefull stillhet og lunter tilbake til sitt lønnkammer for å fortsette sin gjerning mens man har tråden innen rekkevidde. Spennende! 2
Zenobia Skrevet 7. februar 2018 Forfatter #274 Skrevet 7. februar 2018 (endret) Nå fikk jeg lyst til å kalle skrivestuen min for lønnkammeret Det er jo lov å håpe at det faktisk blir lønn av det en dag. Vedr. avholdenhetsstøv så er hemmeligheten å planlegge innkjøpene en ti dagers tid fremover, handle ifølge liste, og det som blir med i tillegg til tross for liste, blir i hvert fall begrenset til bare de gangene man er på butikken. IKKE GÅ I BUTIKKEN!! Tidagers-handel = ca. 3 butikkbesøk pr. måned. Å lage en middagsmeny for 10 dager, tar ca. ½ time. Det er tid well spent, om jeg får si det på nynorsk. Jada, man handler inn oppskjært brød og fryser ned. Etter hvert kan det faktisk gå sport i "hvor mange dager klarer man uten å handle i butikken denne gangen" Jeg mener rekorden er 14 dager, men da går det over på knekkebrød fordi fryseren er tom for brød. Handleindikatorer her i huset er tomt for melk/kaffe. Da MÅ man til pers. Og man må ikke se for nøye på holdbarhetsdatoen til melka Sist var det tomt for brød, men ikke melk. Vips ble den brukt i risengrynsgrøt -> Endret 9. februar 2018 av Zenobia 3
Zenobia Skrevet 8. februar 2018 Forfatter #275 Skrevet 8. februar 2018 Måtte bare notere her: ½ bunt oppkuttet stangselleri, et par vårløker: surr lenge med smør (og torsken). Tilsett mais og paprika siste 7-8 minutter. Fisken ble dynket i limesaft. Salt og pepper. Det var nydelig! Bruker ellers purreløksmør som tilbehør til fisk til vanlig. Stangselleri var nydelig basis Ikke så fjong middag, men så ble den fortært tidlig også 2
Hoppetaujenta Skrevet 8. februar 2018 #276 Skrevet 8. februar 2018 Nærmest for en varm lunsj å regne hvis den var tidlig. Hørtes veldig godt ut skal jeg si deg. 2
Zenobia Skrevet 9. februar 2018 Forfatter #277 Skrevet 9. februar 2018 I morgen blir det en utfordring: sosialt. Hvis det tilbys dessert.. stålsetter jeg meg ikke. Er jo ikke fanatiker heller Kake? Men ikke snacks og snop nei, det var visst 2
An0nymBruker Skrevet 9. februar 2018 #278 Skrevet 9. februar 2018 På 8.2.2018 den 18.10, Zenobia skrev: Måtte bare notere her: ½ bunt oppkuttet stangselleri, et par vårløker: surr lenge med smør (og torsken). Tilsett mais og paprika siste 7-8 minutter. Fisken ble dynket i limesaft. Salt og pepper. Det var nydelig! Bruker ellers purreløksmør som tilbehør til fisk til vanlig. Stangselleri var nydelig basis Ikke så fjong middag, men så ble den fortært tidlig også Det høres nydelig ut Du er flink med matlagning 1
Zenobia Skrevet 11. februar 2018 Forfatter #279 Skrevet 11. februar 2018 Ble ikke noe lammelår på søndag, siden jeg spiste middag borte da også. Derimot ble det kyllingsalat med blant annet eple, tomat og hjertesalat. Notert! Agurk, paprika, mais.. Styrte unna snacks & snop på lørdag, men det ble to kakestykker i løpet av helgen. Føler vel ikke at jeg har holdt nullen helt; mer 0,5 Jeg valgte sjokoladekake over et stort glass hvitvin på lørdag; søndagen ble det blant annet kake til frokost. Såeh..
Zenobia Skrevet 22. februar 2018 Forfatter #280 Skrevet 22. februar 2018 Har holdt 0,5. Ikke noen flere utskeielser siden sjokoladekakestykket. I morgen regner jeg med at det blir handledag. Meny kommende dager: Fredag: Lam provence med poteter, babygulrøtter, rosenkål og godt stekt løk. Prøve meg på en rosmarinsaus? Lørdag: Risengrynsgrøt Søndag: Hvitøks- og peppermarinert entrecôte med quinoa, tomat, squash og avocado. Mandag: Tomatsuppe m/chili, mais, makaroni og egg. Revet ost over. Ristet brød til. Så gjelder det å være bestemt i butikken 2
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå