Gjest Winza Skrevet 31. oktober 2018 #361 Del Skrevet 31. oktober 2018 3 minutter siden, Hoppetaujenta skrev: Huh? Har jeg glemt å svare på noe? Det var ikke meningen...jeg husker ikke noe og har hatt høstrydding i pm-boksen min. Alt er borte, rent og pent der. Hva? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 23. desember 2018 Forfatter #362 Del Skrevet 23. desember 2018 På 31.10.2018 den 17.15, Zenobia skrev: Revidert: 375 ml vann 1 porsjon Maggi kyllingfond Purre Tomat Santa Maria Ramen Noodles (perfect for soups) Rød eller grønn thai-pasta 1 egg 🥣 Ny revisjon/variasjon: Som over, men stekte kalkunbiter istedenfor egg, og en teskje økologisk (Änglamark? 99%?) peanøttsmør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 26. desember 2018 Forfatter #363 Del Skrevet 26. desember 2018 (endret) Enda en variasjon: 375 ml vann 1 porsjon Maggi kyllingfond Purre 2 ts tomatpuré (tomt for tomat) 1 liten gulrot i tynne skiver Vanlige eggnudler Rød thaipasta 1 egg En annen variasjon jeg skal prøve: 375 ml vann 1 porsjon Maggi kyllingfond Rød eller orange paprika Bladspinat 2 ts tomatpuré? Usikker på denne Eggnudler Rød/grønn thaipasta 1 egg - - - Så til dagens middag: 400g karbonadedeig. 1 boks kikerter Aspargesbønner Ananas + juicen Løk Hvitløk Hvitost Koriander, kuttet og frosset. Oksebuljong Kajennepepper Stek løk FOR SEG. Stek aspargesbønner - ha begge i gryte med kikerter. Stek kjøttdeig. Ha i gryte og krydre med hvitløk + garam masala. + 2 buljong knust. Bland inn ananasbiter m/juicen til slutt. Porsjoneres på tallerken. Dryss friskfrosset koriander over. + Hvitost øverst - dryss over kajenne. Gratineres i ovn m/grillelement. 10 min Ferdig OBS! Dette er så godt at det er trist å bli mett. Hmmm. Har jeg ikke kokt buljongen? Lurer på om jeg glemte å skrive kokes, etter ananasen?? Endret 13. april 2019 av Zenobia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 26. desember 2018 #364 Del Skrevet 26. desember 2018 Det tror jeg på. Gjerne en porsjon hit også om du blir for mett for fort og har mengder igjen... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 27. desember 2018 Forfatter #365 Del Skrevet 27. desember 2018 Værsågod, Hoppe! 🥘 Jeg satte like greit hele gryta, en korianderplante og kayennepepper i forumheisen. Legg over på tallerken og gratinér når du blir sulten. Regner med du har hvitost selv 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 3. januar 2019 Forfatter #366 Del Skrevet 3. januar 2019 (endret) Fiskeaftens, fordi middagen ble en lett suppe. Torsk ligger til tining; jeg er matlei og mangler inspirasjon. Mulig tilbehør: Potet? Ikke pasta. Quinoa. Tror det blir quinoa Nå kom inspirasjonen snikende her. Steke? Bake i ovn? Koke? Koke er kjedelig. Bake gjør jeg oftest. Steke filéter? Steke filéter, trur eg.. Eller en slags suppe med quinoa i? Hm.. Krydder? Grønn thaipasta. Noe bladspinat. Fiskebuljong. Da blir det å koke/trekke fisken for seg, i fiskebuljong. Koke quinoa i suppekjelen, spe med mere buljong? Jepp. Tilsett babygulrøtter? Nei, mais! Løk? 0K: Skyll quinoa. Kok opp fiskebuljong og ha i quinoaen. Kok opp fiskebuljong til fisk, (tilsatt laurbær og sitron?) Yes. Hakk og fres løk. Tilsett til quinoa-kjelen, sammen med dobbel dose! grønn thaipasta, mais og bladspinat. Kok ferdig. Ha i den frosne bladspinaten siste minuttet, så den smelter under omrøring. Spe ut med mer buljong fra den ferdige fisken. Ta i fiskestykkene for seg (pr. porsjon) ved servering. Risle over sitronsaft. Dette kan bli bra Det ble bra, men mer buljong neste gang? Istedenfor å salte etterpå. Hilsen Supperådet Endret 3. januar 2019 av Zenobia Supperådet har talt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 3. januar 2019 #367 Del Skrevet 3. januar 2019 Du skulle hatt direktesendt matlaging i levende live du. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 3. januar 2019 Forfatter #368 Del Skrevet 3. januar 2019 Det hadde blitt KAOS-tv Så for øvrig at laurbærbladene var fra 2008 Jeg lever ennå. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 4. januar 2019 Forfatter #369 Del Skrevet 4. januar 2019 Planlegging lørdag: Marinert lam. Poteter. Broccoli. Løk. Babygulrøtter. Bernaise-saus med sitronsaft og eggeplomme istedenfor smør. Planlegging søndag: Bali kyllinggryte m/kokosmelk istedenfor fløte. Tilsett ananas og erter. Hakkede mandler i risen(?) og dryss korianderblad over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 4. januar 2019 #370 Del Skrevet 4. januar 2019 Laurbærblader er helt sikkert som vellagrede vinflasker, så lenge del ligger mørkt og tørt.Jeg bestiller ei ekstra stor sausmugge med bernaise....det er godsausen i mitt liv! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 5. januar 2019 Forfatter #371 Del Skrevet 5. januar 2019 Noen spiser grønnsaker med saus; andre saus med grønnsaker Har nettopp satt et ekstra stort sausnebb med bernaise-saus i forumheisen til deg, Hoppe 👍 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 9. januar 2019 Forfatter #372 Del Skrevet 9. januar 2019 Skalldyr-wok med løk, paprika og erter. Søt chilisaus. Soyasaus. Hvitløk. Men.. ris eller nudler? Quinoa. Mulig det blir noe nudler senere i aften. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 11. januar 2019 Forfatter #373 Del Skrevet 11. januar 2019 Forberedelser til tirsdag, serveres onsdag: Kokosmelkbasert brokkolisuppe med kjøttboller: Opprinnelig laget med blomkål. Den funket så bra at jeg prøver en ny versjon. Mandag aften: Tin karbonadedeigen i kjøleskap natten over. Ingredienser: 1 egg, kayennepepper, karbonadedeig uten salt/vann, brokkoli, orange paprika, tomater? quinoa, Lag kjøttboller: Finkutt løk og hvitløk. Bland 1 strøken ss hvetemel 1 strøken ss maizenamel ½ ts bakepulver 1-2 ss garam masala 1 ts salt Ha kjøttdeigen i en bolle. Dryss over kajennepepper, løkblandingen og krydder- og melblandingen. Elt godt. Tilsett 1 egg. Elt mere. Tilsett ISKALDT vann litt og litt (1,2dl?), til blandingen har passe konsistens. Form boller. Kok opp kjøttbuljong, dobbel dose. Tilsett kokosmelk. Kutt opp brokkoli, paprika. Tomater? Ha bollene buljongen. Koker i 10 min. Tilsett (skylt) quinoa. Skal koke 15 min til; ha også etter hvert i oppkuttede grønnsaker (skjel til koketid) mens quinoaen blir ferdig. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 11. januar 2019 #374 Del Skrevet 11. januar 2019 Høres veldig trivelig ut når du lager mat. Jeg sitter gjerne på en stol og skreller/kutter opp noe, evt. vasker opp og gir deg når du trenger det. Hilsen Hoppe, den lille tjenestepiken og førstesmaksassistent! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 11. januar 2019 Forfatter #375 Del Skrevet 11. januar 2019 må da skjønne at du skal få slippe å ta oppvasken! Du kan få være førstesmaksassistent 😃 Både løk og paprika er allerede kuttet (i fryser). Men at det ikke blir for sterkt eller for lite salt, er det greit å få en annens mening om. Er du flink og nøye med å skjære i små biter, kan du få hjelpe til med brokkolien. Jeg er usikker på om jeg endte på to eller tre buljongterninger sist. Jeg har notert to, men det høres lite ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 13. april 2019 Forfatter #376 Del Skrevet 13. april 2019 Luksus-lunch på en lørdag: Legg asparges på bakepapir/stekebrett (knekk av endene først) Kutt lammekjøtt i små biter. Pass på å skjære vekk fett og slingser (dette for å unngå typisk sauesmak) Litt tandoori masala. Stek i olje. Salt nok? Fordel lammekjøttet over aspargesen. Sett på varmluftsovn på 180-190°C. (Kjenn din ovn) Halvsmelt endel hvitostskiver. Rør inn eggeplomme. Bruk gaffel og rå makt. Klem ned over aspargesen. Dette smelter utover når det gratineres. 15 min. Jeg rørte inn smør først i eggeplommen, før osten, men tror ikke det er nødvendig. Osten er fet nok! Kutt tomat og appelsin i stekebiter. Bryt opp valnøttkjerner i små biter. Stek i panne med en anelse tandoori masala. Mye olje. Klipp nok vårløk over retten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 13. april 2019 #377 Del Skrevet 13. april 2019 Jeg tror resultatet av alt dette blir herlig. Èn porsjon, takk. *forventningsfull* 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dr. A. Kula Skrevet 13. april 2019 #378 Del Skrevet 13. april 2019 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 14. april 2019 Forfatter #379 Del Skrevet 14. april 2019 22 timer siden, Hoppetaujenta skrev: Jeg tror resultatet av alt dette blir herlig. Èn porsjon, takk. *forventningsfull* Det ble det 21 timer siden, Dr. A. Kula skrev: Betyr dette dobbel porsjon? Jeg har satt noen porsjoner i forumheisen. Bon appétit til dere begge! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 14. april 2019 Forfatter #380 Del Skrevet 14. april 2019 Kalkungryte 1 kg kalkunfilét skjæres i terninger. Marineres i olje og tandoori masala. Kok opp vann og tilsett kyllingbuljong og kokosmelk. Skjær opp brokkoli, paprika, blomkål og stangselleri. Fres kalkunfileten i pannen. Ha over i kasserollen, sammen med erter og de andre grønnsakene. Koker ca. 10 minutter. Tilsett 1 kyllingfond, ⅓ (kinesisk) hvitløk, presset (ta med alt). Rasp limeskall i. Hvis man vil ha mere salt, tilsett litt soyasaus etter smak etter servering. Klipp vårløk over. Jeg ble sittende i telefonen, og kokte gryten i ca. et kvarter før jeg begynte å smake til. Grønnsakene ble kokt istykker, men det smakte godt for det! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå