Zenobia Skrevet 4. april 2018 Forfatter #321 Del Skrevet 4. april 2018 (endret) På 24.3.2018 den 7.14, Hoppetaujenta skrev: klasebombeangrepet fra alle kanter Påskeegg ligner igrunnen på granater. Militærsnop. Jeg styrer unna. Hvis jeg har regnet riktig, er jeg nå på 70. snacks- og snopfrie dag, og tallet er fremdeles 2. På s50 i fb-oversharing-tråden Endret 4. april 2018 av Zenobia 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 16. april 2018 Forfatter #322 Del Skrevet 16. april 2018 (endret) I morgen blir en handlingens dag! Snacks- og snopfri på 82. dagen (Tallet er 2). I morgen er det tirsdag. En ufarlig dag Middag i dag ble finnbiff med grønn paprika, mais og løk i fløte. Poteter til. Endret 17. april 2018 av Zenobia 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 17. april 2018 Forfatter #323 Del Skrevet 17. april 2018 Pasta har det ikke vært på en stund. Carbonara? Fant et glass som går ut i morgen, så da er det bedre at det blir tatt i dag (mens det ennå er innendørs). Har tatt en liten pause i snacks- og snopforbudet. Jeg melder fra om når det kommer tilbake igjen. 82 dager/2poeng er jeg fornøyd med 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 17. april 2018 #324 Del Skrevet 17. april 2018 Uansett! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 17. april 2018 Forfatter #325 Del Skrevet 17. april 2018 40 minutter siden, Hoppetaujenta skrev: Uansett! Nå er carbonaraen klar, og jeg har blitt klar over at dette har jeg aldri gjort før. Sikkert fordi det ikke skriker "grønnsaker!" av denne retten. Jeg skal spise den som den er (pasta, fløtesaus, bacon og ost) + friske tomatbiter ved siden av. Hadde sikkert ikke skadet med en liten salat til. Det prøver jeg neste gang. Kjøpte inn et glass til i dag, siden det som var hjemme skulle gå til neste nivå. Planen er å ikke la det nyinnkjøpte være i fred fullt så lenge som det forrige 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Winza Skrevet 18. april 2018 #326 Del Skrevet 18. april 2018 Kan jeg følge? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 19. april 2018 Forfatter #327 Del Skrevet 19. april 2018 På 18.4.2018 den 16.37, Winza skrev: Kan jeg følge? Selvsagt! Hyggelig å se deg her 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 1. mai 2018 Forfatter #328 Del Skrevet 1. mai 2018 (endret) Melodi Grand Prix 2010 Hellas Endret 7. mai 2018 av Zenobia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Winza Skrevet 1. mai 2018 #329 Del Skrevet 1. mai 2018 11 minutter siden, Zenobia skrev: https://tv.nrk.no/serie/eurovision-song-contest/MUHU12000310/29-05-2010#t=36m40s Kunne du tenkt å være med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 1. mai 2018 Forfatter #330 Del Skrevet 1. mai 2018 7 minutter siden, Winza skrev: Kunne du tenkt å være med? Tror det blir litt for mye for min del Ser dessuten at jeg blingset på klippet. Var Hellas jeg skulle ha snarvei til. Endret nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Winza Skrevet 1. mai 2018 #331 Del Skrevet 1. mai 2018 Akkurat nå, Zenobia skrev: Tror det blir litt for mye for min del Ser dessuten at jeg blingset på klippet. Var Hellas jeg skulle ha snarvei til. Endret nå. Da har vi to snarveier Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 7. mai 2018 Forfatter #332 Del Skrevet 7. mai 2018 (endret) Ny handledag var på fredag 4. før helgen. Det må være ny rekord. Forrige handledag var tirsdag 17. april. Har begynt på 0 nå. Snacks- og snopfritt gikk greit, trass i fredag som handledag. Endret 7. mai 2018 av Zenobia 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 24. mai 2018 Forfatter #333 Del Skrevet 24. mai 2018 (endret) (Har hatt en minihandling imellom, og beholdt nullen.) Ny ordentlig handledag igjen, og trass i at det er torsdag, blir det ferdigpizza i dag. Det går under snacks. Jaja. Endret 24. mai 2018 av Zenobia 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 13. juni 2018 #334 Del Skrevet 13. juni 2018 Alle gode ønsker for "prosjektet", dagen og den stille Zenobiaen. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 13. juni 2018 Forfatter #335 Del Skrevet 13. juni 2018 (endret) Takk, Hoppe! Oisann, her har det jo vært handlings.. på mandag (11.) Hvor mange dager blir det 'a? Holder ikke nullen, nei Tilbud på favoritt-pizzaen (Big One Meat Lover ), så.. Hvorfor virker ikke smileyene plutselig?! Endret 14. juni 2018 av Zenobia Redigerte, og nå virker de! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 13. juni 2018 #336 Del Skrevet 13. juni 2018 Veldig bra at du er et levende menneske og ikke en maskin. *virker her* 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 14. juni 2018 Forfatter #337 Del Skrevet 14. juni 2018 Var så irritert over at de ikke virket, så i dag gikk jeg inn i innlegget igjen, og da begynte de å virke Jeg kommer tilbake med en feiende flott fiskesuppe! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 14. juni 2018 Forfatter #338 Del Skrevet 14. juni 2018 (endret) Feiende flott fiskesuppe! Ingredienser: ½l vann 3 fiskebuljongterninger 4 skiver meierismør (jeg brukte ostehøvel på kortsiden) 1 boks hermetisk tomat m/chili (f.eks coop sin) 1 stor løk Den grønne delen av en stor purre 1 stor gulrot ca. 650-750g usaltet, benfri, filetert torsk Krydder å smaksette med: Saften av ½ sitron, eller en god slump sitronsaft (av den sorten man bruker i te) 2 ss tomatpuré Pepperblanding (hvit, rosa etc. "symfoni") Fremgangsmåte (tilnærmet idiotforklart): Tin fisken. Før fisken er ferdigtint, tar du frem en bolle å ha ferdig kuttede grønnsaker i. Skjær av det grønne på purren – VASK GODT av sand! Har ikke noe å si om den er litt slapp; den er grei nok til suppe. Kutt purreløken (det grønne av den) i to på langs før du skjærer den i skiver, løken og gulroten (del gulroten i fire lange deler, så skjærer du den i skiver = hver "skive" er fire små deler). Når fisken er så godt tint at du kan skjære den i fire store biter uten nevneverdige problemer, fyller du ½l vann i en ganske stor kasserolle (3L?). Kok opp vannet. Ha i smørskivene, buljongterningene, de oppkuttede grønnsakene og den hermetiske tomaten. Kok opp igjen. Rør godt rundt, så buljongterningene løser seg opp og fordeler seg. La det putre godt en stund -> gulrot er ikke hard lenger. 10 min? Ha i fiskebitene, rør rundt og trekk kasserollen av platen. La stå i 10 min. Sett kasserollen tilbake på platen og lunk litt på. (Den delvis frosne?) fisken kjøler ned suppa såpass at du kan våge deg på et lite oppkok før du skrur ned og lar den trekke under lokk i en 20 minutter til. Rør litt rundt et par ganger i løpet av denne tiden, så fisken deler seg opp. Ha i et par spiseskjeer tomatpuré (jeg brukte gedigne teskjeer, siden jeg ikke fikk spiseskjeen ned i tomatpuré-glasset). Rør rundt. Sprut i sitronsaft. Dryss over rikelig med hvit pepper (helst pepperblanding), bland, trekk av platen og LA STÅ. Hvorfor? Fisken er ikke salt. Det er suppa pga rikelig med buljong. For at den skal bli god, må saltet komme inn i fisken. 2t senere kan du lunke på suppa og servere Evt. kan du bare sette den vekk til dagen etter. Endret 14. juni 2018 av Zenobia 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zenobia Skrevet 21. juni 2018 Forfatter #339 Del Skrevet 21. juni 2018 (endret) Noen matnotater Pastasaus: 3 bokser hermtomat m/chili 2 kjøttbuljongterninger 1 grønnsaksbuljongterning 3 kinesiske hvitløk 1 stor løk 1 (2?) liten boks skivet champignon 400g stekt kjøttdeig (uten salt/vann) 1 boks kikerter 1 stor gul paprika Prøve med to bokser champignon neste gang. Nudler, pr. porsjon: 450ml/buljongterning Kjøtt/egg/mild grønn 0K Grønnsaker -> vann! Nudler -> vanntap! Hva med kylling/egg/sterk rød? Tja.. greit, men kjøtt var bedre. Mais blir forbausende søtt. Gulrot forbausende nøytralt. Ingefær etter hvert? Semulegrøt: 1L melk 1½dl semulegryn 6 skiver meierismør 2 egg Kok opp melk. Tilsett gryn under intens visping. Skru ned varmen og la koke i 10-12min. Ta deretter kasserollen av plata, tilsett smørskivene; rør godt inn. Bland eggene sammen i en kopp. Tilsett i grøt og rør raskt og godt! Rød saus: 1dl bringebærsaft 2dl vann 1½ ss maizenajevner Kok opp og kok i 2 minutter Endret 22. juni 2018 av Zenobia 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 25. juni 2018 #340 Del Skrevet 25. juni 2018 Jatakk. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå