Gå til innhold

Fløyelsmyk dagbok


Zenobia

Anbefalte innlegg

På 24.3.2018 den 7.14, Hoppetaujenta skrev:

klasebombeangrepet fra alle kanter

:troest:  Påskeegg ligner igrunnen på granater. Militærsnop. Jeg styrer unna.

 

Hvis jeg har regnet riktig, er jeg nå på 70. snacks- og snopfrie dag, og tallet er fremdeles 2.

På s50 i fb-oversharing-tråden

Endret av Zenobia
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

I morgen blir en handlingens dag!

Snacks- og snopfri på 82. dagen (Tallet er 2). I morgen er det tirsdag. En ufarlig dag :)

Middag i dag ble finnbiff med grønn paprika, mais og løk i fløte. Poteter til.

Endret av Zenobia
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasta har det ikke vært på en stund. Carbonara? Fant et glass som går ut i morgen, så da er det bedre at det blir tatt i dag (mens det ennå er innendørs).

Har tatt en liten pause i snacks- og snopforbudet. Jeg melder fra om når det kommer tilbake igjen. 82 dager/2poeng er jeg fornøyd med :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:

:klappe: Uansett! 

:takke: 

Nå er carbonaraen klar, og jeg har blitt klar over at dette har jeg aldri gjort før. Sikkert fordi det ikke skriker "grønnsaker!" av denne retten. Jeg skal spise den som den er (pasta, fløtesaus, bacon og ost) + friske tomatbiter ved siden av. Hadde sikkert ikke skadet med en liten salat til. Det prøver jeg neste gang. Kjøpte inn et glass til i dag, siden det som var hjemme skulle gå til neste nivå. Planen er å ikke la det nyinnkjøpte være i fred fullt så lenge som det forrige :lol: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På 18.4.2018 den 16.37, Winza skrev:

Kan jeg følge? :)

Selvsagt! Hyggelig å se deg her :vinke: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
7 minutter siden, Winza skrev:

Kunne du tenkt å være med?

Tror det blir litt for mye for min del :P  Ser dessuten at jeg blingset på klippet. Var Hellas jeg skulle ha snarvei til. Endret nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Winza
Akkurat nå, Zenobia skrev:

Tror det blir litt for mye for min del :P  Ser dessuten at jeg blingset på klippet. Var Hellas jeg skulle ha snarvei til. Endret nå.

Da har vi to snarveier :biggrin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny handledag var på fredag 4. før helgen. Det må være ny rekord. Forrige handledag var tirsdag 17. april.

Har begynt på 0 nå. Snacks- og snopfritt gikk greit, trass i fredag som handledag.

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

(Har hatt en minihandling imellom, og beholdt nullen.)

Ny ordentlig handledag igjen, og trass i at det er torsdag, blir det ferdigpizza i dag. Det går under snacks. Jaja.

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Annonse

Alle gode ønsker for "prosjektet", dagen og den stille Zenobiaen. :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, Hoppe! :klemmer: 

Oisann, her har det jo vært handlings.. på mandag (11.) Hvor mange dager blir det 'a?

Holder ikke nullen, nei :fnise: Tilbud på favoritt-pizzaen (Big One Meat Lover ), så.. :blush: 

Hvorfor virker ikke smileyene plutselig?! :sur: 

Endret av Zenobia
Redigerte, og nå virker de!
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig bra at du er et levende menneske og ikke en maskin. :klem: *virker her*

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

:hoppe:

Var så irritert over at de ikke virket, så i dag gikk jeg inn i innlegget igjen, og da begynte de å virke :biggrin:

Jeg kommer tilbake med en feiende flott fiskesuppe!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feiende flott fiskesuppe!

Ingredienser:
½l vann
3 fiskebuljongterninger
4 skiver meierismør (jeg brukte ostehøvel på kortsiden)
1 boks hermetisk tomat m/chili (f.eks coop sin)
1 stor løk
Den grønne delen av en stor purre
1 stor gulrot
ca. 650-750g usaltet, benfri, filetert torsk

Krydder å smaksette med:
Saften av ½ sitron, eller en god slump sitronsaft (av den sorten man bruker i te)
2 ss tomatpuré
Pepperblanding (hvit, rosa etc. "symfoni")

Fremgangsmåte (tilnærmet idiotforklart):
Tin fisken. Før fisken er ferdigtint, tar du frem en bolle å ha ferdig kuttede grønnsaker i. Skjær av det grønne på purren – VASK GODT av sand! Har ikke noe å si om den er litt slapp; den er grei nok til suppe.
Kutt purreløken (det grønne av den) i to på langs før du skjærer den i skiver, løken og gulroten (del gulroten i fire lange deler, så skjærer du den i skiver = hver "skive" er fire små deler).
Når fisken er så godt tint at du kan skjære den i fire store biter uten nevneverdige problemer, fyller du ½l vann i en ganske stor kasserolle (3L?). Kok opp vannet.
Ha i smørskivene, buljongterningene, de oppkuttede grønnsakene og den hermetiske tomaten. Kok opp igjen. Rør godt rundt, så buljongterningene løser seg opp og fordeler seg. La det putre godt en stund -> gulrot er ikke hard lenger. 10 min?
Ha i fiskebitene, rør rundt og trekk kasserollen av platen. La stå i 10 min.
Sett kasserollen tilbake på platen og lunk litt på. (Den delvis frosne?) fisken kjøler ned suppa såpass at du kan våge deg på et lite oppkok før du skrur ned og lar den trekke under lokk i en 20 minutter til. Rør litt rundt et par ganger i løpet av denne tiden, så fisken deler seg opp.
Ha i et par spiseskjeer tomatpuré (jeg brukte gedigne teskjeer, siden jeg ikke fikk spiseskjeen ned i tomatpuré-glasset). Rør rundt.
Sprut i sitronsaft. Dryss over rikelig med hvit pepper (helst pepperblanding), bland, trekk av platen og LA STÅ. Hvorfor?
Fisken er ikke salt. Det er suppa pga rikelig med buljong. For at den skal bli god, må saltet komme inn i fisken.

2t senere kan du lunke på suppa og servere  :P  :sikle:  :spise: :daane:

Evt. kan du bare sette den vekk til dagen etter.
 

 

Endret av Zenobia
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen matnotater

Pastasaus:
3 bokser hermtomat m/chili
2 kjøttbuljongterninger
1 grønnsaksbuljongterning
3 kinesiske hvitløk
1 stor løk
1 (2?) liten boks skivet champignon
400g stekt kjøttdeig (uten salt/vann)
1 boks kikerter
1 stor gul paprika

Prøve med to bokser champignon neste gang.

 

Nudler, pr. porsjon:
450ml/buljongterning
Kjøtt/egg/mild grønn 0K
Grønnsaker -> vann! Nudler -> vanntap!

Hva med kylling/egg/sterk rød? Tja.. greit, men kjøtt var bedre.

Mais blir forbausende søtt. Gulrot forbausende nøytralt.

Ingefær etter hvert?

 

Semulegrøt:
1L melk
1½dl semulegryn
6 skiver meierismør
2 egg

Kok opp melk. Tilsett gryn under intens visping. Skru ned varmen og la koke i 10-12min. Ta deretter kasserollen av plata, tilsett smørskivene; rør godt inn. Bland eggene sammen i en kopp. Tilsett i grøt og rør raskt og godt!


Rød saus:
1dl bringebærsaft
2dl vann
1½ ss maizenajevner

Kok opp og kok i 2 minutter


 

Endret av Zenobia
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...