FantasDick Skrevet 19. april 2014 #1 Del Skrevet 19. april 2014 Vi skal lage lammelår for første gang, og har forstått det sånn at det er salt, pepper, hvitløk og rosmarin (ev. timian) man skal krydre steika med. Her på bygda er det umulig å få tak i fersk rosmarin og/eller timian (har lett i ukevis), så hva skal vi bruke, da? Vi har de fleste typer tørket krydder i skapet, men kun basilikum som er fersk - den passer vel ikke helt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 19. april 2014 #2 Del Skrevet 19. april 2014 Vi har brukt tørket rosmarin, fungerer det også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. april 2014 #3 Del Skrevet 19. april 2014 Vi har også brukt tørket rosmarin. Anonymous poster hash: de65f...414 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FantasDick Skrevet 19. april 2014 Forfatter #4 Del Skrevet 19. april 2014 Ok, bare gni inn steika med tørket rosmarin? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 19. april 2014 #5 Del Skrevet 19. april 2014 Jupp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. april 2014 #6 Del Skrevet 19. april 2014 Vi skal lage lammelår for første gang, og har forstått det sånn at det er salt, pepper, hvitløk og rosmarin (ev. timian) man skal krydre steika med. Her på bygda er det umulig å få tak i fersk rosmarin og/eller timian (har lett i ukevis), så hva skal vi bruke, da? Vi har de fleste typer tørket krydder i skapet, men kun basilikum som er fersk - den passer vel ikke helt! Det er ikke et MUST å ha rosmarin eller timian på lam. Dere kan godt bruke bare hvitløk, salt&pepper og sitron (eller noe annet syrlig). Mulige variasjoner er: -Fersk mynte (masse fersk mynte). -Tørkede urter. Både rosmarin, estragon, timian og salvie er godt til lam. -Løk. Sterk løk som ramsløk, eller mild løk som små stjerneløk. Anonymous poster hash: f7f6a...ed8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FantasDick Skrevet 19. april 2014 Forfatter #7 Del Skrevet 19. april 2014 Takk for svar! Så lenge det blir bra med tørket rosmarin, så bruker vi nok bare det. Fersk mynte og ramsløk/stjerneløk har vi ikke og det blir litt vanskelig å få tak i før vi skal lage steika, så må nok bare bruke det vi har. Har både rosmarin, timian og estragon av de du nevner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 19. april 2014 #8 Del Skrevet 19. april 2014 (endret) Basilikum passer bra til lam det også. Klippe av hele toppen på en kjøpt potte basilikum, puttes i hurtigmikseren sammen med sånn omtrent alle feddene fra 1,5 hvitløk, salt, pepper og en klunk olivenolje. Kjøres til en grønn pasta. Smør pastaen på låret og legg det i kjøleskapet i et par gode dager slik at smaken trekker litt inn i kjøttet. Stekes i ovn på normal måte. Liten advarsel når det gjelder at steken med den grønne basilikum og hvitløkspastaen på kan se skummel ut, og den første tiden i ovnen lukter det av basilikum som stekes. Det er alltid mulig å tilsette tørkede urter oppi den grønne 'guffen' også Endret 19. april 2014 av Lille-pus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå