Gå til innhold

Lammelår, hvilket krydder?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal lage lammelår for første gang, og har forstått det sånn at det er salt, pepper, hvitløk og rosmarin (ev. timian) man skal krydre steika med. Her på bygda er det umulig å få tak i fersk rosmarin og/eller timian (har lett i ukevis), så hva skal vi bruke, da? Vi har de fleste typer tørket krydder i skapet, men kun basilikum som er fersk - den passer vel ikke helt! :ler:

Skrevet

Vi har brukt tørket rosmarin, fungerer det også:)

AnonymBruker
Skrevet

Vi har også brukt tørket rosmarin. :)



Anonymous poster hash: de65f...414
Skrevet

Ok, bare gni inn steika med tørket rosmarin?

AnonymBruker
Skrevet

Vi skal lage lammelår for første gang, og har forstått det sånn at det er salt, pepper, hvitløk og rosmarin (ev. timian) man skal krydre steika med. Her på bygda er det umulig å få tak i fersk rosmarin og/eller timian (har lett i ukevis), så hva skal vi bruke, da? Vi har de fleste typer tørket krydder i skapet, men kun basilikum som er fersk - den passer vel ikke helt! :ler:

Det er ikke et MUST å ha rosmarin eller timian på lam.

Dere kan godt bruke bare hvitløk, salt&pepper og sitron (eller noe annet syrlig).

Mulige variasjoner er:

-Fersk mynte (masse fersk mynte).

-Tørkede urter. Både rosmarin, estragon, timian og salvie er godt til lam.

-Løk. Sterk løk som ramsløk, eller mild løk som små stjerneløk.

Anonymous poster hash: f7f6a...ed8

Skrevet

Takk for svar! :)

Så lenge det blir bra med tørket rosmarin, så bruker vi nok bare det.

Fersk mynte og ramsløk/stjerneløk har vi ikke og det blir litt vanskelig å få tak i før vi skal lage steika, så må nok bare bruke det vi har. Har både rosmarin, timian og estragon av de du nevner. :)

Gjest Lille-pus
Skrevet (endret)

Basilikum passer bra til lam det også.

Klippe av hele toppen på en kjøpt potte basilikum, puttes i hurtigmikseren sammen med sånn omtrent alle feddene fra 1,5 hvitløk, salt, pepper og en klunk olivenolje.

Kjøres til en grønn pasta.

Smør pastaen på låret og legg det i kjøleskapet i et par gode dager slik at smaken trekker litt inn i kjøttet.

Stekes i ovn på normal måte.

Liten advarsel når det gjelder at steken med den grønne basilikum og hvitløkspastaen på kan se skummel ut, og den første tiden i ovnen lukter det av basilikum som stekes.

Det er alltid mulig å tilsette tørkede urter oppi den grønne 'guffen' også :)

Endret av Lille-pus

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...