Gå til innhold

Den teknologiske utvikling - Hvor er vi om fem år?


Gjest lillelarve

Anbefalte innlegg

Gjest lillelarve

Hva tror eller håper dere? Hva slags nye oppfinnelser tror/håper dere blir oppfunnet de neste årene som kommer? :)

Rask og spennende utvikling dette...

Jeg håper vi får den "Her"(filmen)-telefon-dingsen, som kan kommunisere med oss og hjelpe oss i hverdagen. F.eks. finne fram en spesiell e-post du ikke finner, som kan minne deg på når du skal legge deg eller stå opp, som ringer deg når du har noe å gjøre. Ja.. Det hadde vært noe! :)

Jeg vet ikke helt hva jeg tror kommer til å bli laget, det finnes allerede så mye!

Forresten, jeg visste ikke hvor jeg skulle poste denne. Så det endte opp her.. Gjerne flytt tråden om nødvendig, hehehe...

Endret av lillelarve
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke sikker på eksakt hva som kommer til å dukke opp etterhvert, men sannsynligvis vil Google være innblandet nesten uansett hva det dreier seg om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kommer til og kombinere nanoteknologi og telefoni i langt større grad. Trådløs kommunikasjon med lynraske prosessorer.

Kraftproduksjon er så viktig at man MÅ snart gjøre noe. Men om bare fem år kan være litt urealistisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Roboter.

Først og fremst i militæret o.l så vil japsene utvikle sexroboter som alle vil se ut som 21 år gamle pornoskuespillere, så kommer de mannlige robotene som alle ser ut som en kjekkas så vil menneskene være med robotene istedenfor andre mennesker og barn blir laget i labratorium. I tillegg vil virituell verden bli så realistisk(som oculus rift)at folk ikke gidder å forholde seg til den ekte verden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kommer til og kombinere nanoteknologi og telefoni i langt større grad. Trådløs kommunikasjon med lynraske prosessorer.

Kraftproduksjon er så viktig at man MÅ snart gjøre noe. Men om bare fem år kan være litt urealistisk.

Ditt innlegg gav ingen mening.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ligger ingen selvfølgelige kvantesprang i teknologiutviklingen de neste 5 årene. Men vi vil se en utvikling innen bærbar teknologi, og da feks Google Glass, trådløse headset og smartklokker som vil bli bedre og bedre og finne sin plass. Bone Conduction vil bli en "big thing" og Bluetooth vil bruke langt mindre batteri en det gjør per i dag.

Det KAN hende at batterier vil bli vesentlig bedre, men sannsynligvis vil dette ta mer enn 5 år. Dette vil i stor grad holde igjen utviklingen av mobilprosessorer og bærbar teknologi.

Prosessorer vil bli bedre, frekvensen vil holde seg stabil men de vil få vesentlig flere kjerner. Og programvaren vil utnytte de ekstra kjernene på en bedre måte. Om 5 år vil vi kanskje se 1200 mhz 16-32-64 kjerners prosessorer. Basert på 64 eller 128 bits teknologi i stedet for 32. Noe som Apple var først ute med når de kom med iPhone 5.

4k oppløsning vil komme på PCer og TVer i langt større grad, 75-105 tommers TVer vil bli relativt vanlige. Sortnivået vil bli langt bedre på grunn av overgant til OLED teknologi.

Quantum Computing vil bevege seg videre men vil fremdeles kun være til stede i proffmarkedet. Så feks Microsoft, Apple, NASA og liknende kommer til å fortsette og forske på det men flere mindre bedrifter vil også ha tilgang til denne typen teknologi.

Med andre ord er uviklingen lineær og relativt kjedelig. De neste virkelig store sprangene vil sannsynligvis ikke komme før 2025-2035.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

5 år er ikke så veldig lang tid. Jeg tror på ingen måte at verden vil se spesielt annerledes ut om 5 år.

Bioteknologisk vil man nok ha avdekket hvor flere gener sitter på kromosomene til mange ulike arter, ha funnet langt flere mutasjoner som gir spesifikke arvelige sykdommer. Kommet noe lengre med genterapi for genetiske sykdommer, men jeg tror ikke dette vil være en tilgjengelig behandlingsmetode allerede om 5 år.

Funnet flere, og mer individualiserte, behandlinger for en rekke sykdommer som f.eks. kreft. Hvor blant annet hva slags gener man har vil tas med i betraktningen av hvordan man skal behandles.

En ting er sikkert, det er i alle fall ikke slik "Back to the future" mente det skulle være allerede i 2015:

Endret av AUG---UAG
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 år? Vanskelig å si...

Tror jeg noen store gjennombrudd vil komme iløpet av de neste 5 årene? Muligens, det spør hva som skjer med nano forskning, hva som skjer i CERN eller om det kommer et gjennombrudd i fisjons reaktoren i Frankrike.

Skjer det ikke noe revolusjonerende eller katastrofalt som atomkrig, en monstervulkan går av etc. så tror jeg vi vil se en sakte glidende utvikling slik vi har sett de siste 50 årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

James Webb Space Telescope (Hubble 2 for å si det enkelt) skal etter planen sendes opp i 2018. Det er 4 år til. Om de klarer å få det opp i bane uten for mye trøbbel kan det bli veldig moro. Dette skopet vil nemlig være istand til å ta bilder av eksoplaneter (planeter rundt andre stjerner).

Ikke så revolusjonerende nytt kanskje, dette har man jo holdt på med i mange år allerede?

Nei, ikke egentlig. Man har oppdaget en haug planeter gjennom å se hvor mye lyset svekkes når en planet passerer foran sin moderstjerne, eller ved å se hvor mye stjernen "rugger" på seg, på grunn av tyngdekraften til planetene rundt den. Men utstyret som har blitt brukt hittils (romteleskopet Kepler og bakkebaserte skop) er rett og slett for dårlig til å kunne se planeten direkte (noen oppdagelser er likevel gjort, men dette har alle vært gigantiske gassplaneter - lite egnet for liv).

Kan man observere selve planeten (selv om den bare en en prikk), vil man kunne måle spekteret til atmosfæren dens (om den har). Finner vi ut at atmosfæren inneholder fritt oksygen, ja da er det svært sannsynlig at det er liv der! :danse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest tsejG

Også vil vel Apple helt sikkert ha hatt en 4-5 nylanseringer av iPhone. Det er vel for mange blant de viktigste happenings å se frem til..

Hehe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...