Gå til innhold

En Smitt til Smule


Mafalda

Anbefalte innlegg

Ja, da er den her: lille Smitts helt egne bok :nigo:

Såpass må den få, når alt annet den får kommer til å være særdeles godt brukt (ikke minst foreldrene). Men det takler den sikkert fint. Tross alt finnes den jo, og bare det er en viss garanti for at vi har med en seig, tøff liten sak å gjøre. Den har kjempet seg fram til livet, vi la jo ikke akkurat til rette for ankomsten :lol:

Pessimisten i meg slo til igjen: dette går sikkert ikke bra. Kanskje jeg ikke egentlig er gravid en gang. Jeg kan umulig være gravid og føle meg i såpass god form?

6 uker og 2 dager, påstår tickeren min, og på lørdag fikk jeg første flashback til hvordan dette egentlig føles. En tur til Bogstadveien mens HK-jenta danset ballett, med Smule på armen og sleip, skitten snø gjorde uante ting med hofter og bein. Og da jeg kom hjem og straks raidet både kjøleskap, fryser og godteriskap bare for å holde meg våken (å sove er jo ikke noe alternativ, sant, når guttungen skal kjøres til trening, og eldstejenta skal være med venner til halv elleve om kvelden), da slo det meg at jo, dette kjenner jeg til. Velkommen til de neste åtte månedene.

Planen akkurat nå er å spise meg god og lubben av trøtthet og kvalme de første ti ukene, og så tilbringe resten av svangerskapet med å gå ned alt sammen igjen, sånn at jeg er god og skrapa til ammingen starter. Haha.

Første kontroll er 28. januar. Tar det på helsestasjonen denne gangen, mest av alt fordi jeg er feig og ikke tør å oppsøke min strenge fastlege av frykt for å få kjeft. Praktisk er det også: vi tar unna åttemånederskontroll og første svangerskapskontroll i løpet av to timer :ler:

Men det var den fødeplassen, da. Ullevål eller ikke? Det er det store spørsmålet. Rent praktisk er Ullevål nærmest, noe som er en stor fordel- ikke minst hvis det blir like mye fram og tilbake og ut og inn som sist. Men det er ikke akkurat lange avstander til verken Ahus eller Riksen heller (hvis vi da ikke har max uflaks og havner i rush-kø- men i så fall får vi bare kjøre i kollektivfeltet og ta en eventuell bot, hører du det, Gubbe?).

Jeg synes Mafalda skal velge plastbasseng hjemme og doula denne gangen :P

:hoho:

Duftlys og delfinmusikk også, da eller? :fnise:

Hehe.

På en måte mener jeg det er galskap å velge dette med tanke på sikkerheten. På den annen side, dersom en trygghetsgaranti var mulig ville denne løsningen hatt mye for seg. Sist gikk fødselen så fort at jeg ikke rakk epidural uansett, og den taxituren til sykehuset skulle jeg gjerne vært foruten.

Men vet dere hva som ville stoppet meg fra å gjøre dette til syvende og sist? Tanken på at naboene sannsynligvis ville fått med seg rautingen ;)

Nå lo jeg godt. Hadde ikke tenkt på akkurat den siden av saken (men nå har vel aldri hjemmefødsel vært noe aktuelt alternativ heller), men du har helt rett i det. Det er liksom ikke alt man ønsker å dele med naboene. Eller i vårt tilfelle: med egne barn... *skrekk*

Problemet med å skulle velge sykehus er at det er et valg mellom minst to ukjente. Alt står og faller på hvordan det er der den dagen du kommer inn, hvem som er på vakt, hvor travelt det er, hvordan kjemien blir. Dette er jo ting som overhodet ikke kan vurderes på forhånd, så sånn sett spiller det kanskje ingen rolle.

Men noen hjemmefødsel blir det altså ikke. Dessverre er ABC også ganske uaktuelt. Det er et fantastisk bra tilbud, og jeg er glad for at Smule kom til verden der, men etter fem barn begynner endelig sannheten å gå opp for meg: jeg har rett og slett ikke den typen fødsler. Treig i oppfattelsen er bare fornavnet, men jeg husker godt at jeg tenkte, under det X døgn lange Smulemaratonet, at å skulle gjøre dette uten smertelindring og medisinsk assistanse var fullstendig latterlig.

Det er vel så enkelt som at fødsler er forskjellige. Noen synes jo badekar og massasje og avspenning hjelper, og det gjør det for meg også- de første 4 centimetrene omtrent. Riktignok tar det en 12 timers tid, men det er helt levelige, dog vonde, timer. Men deretter får jeg rier av typen

Jegkanikkepuste.Jegkanikketenke.Hørerikke,serikke.

Dønninger.Dønningermotklipper.Jegblirknust.

Jeg drukner.Luft!

*gisper etter luft*

Neineineine!iFaenFaenFaenFaen!HelligeJomfruMariahjelpmeg.Jeggåristykkerogkommertilådø.

*gisper igjen*

Dø?Dø?Ja!Jævliggodide!

Jegorkerikkemer,jegmåvekkogbort.

Helvetesmannensomholdermegigjenisenga,hoppeutavvinduet,hoppeutavvinduet.

I time på time. På time. Med andre ord: det er rett og slett ikke ABC-materiale :sukk: Spesielt ikke når riene forsvant mot slutten av Smules fødsel, og det var med nød og neppe hun kom ut på den vanlige måten.

Men ABC førte noe godt med seg: nå kan jeg gå forbi Ullevål uten å bli kvalm og kjenne adrenalinet stige, slik som det var i lang tid etter HK-jentas ankomst. Spørsmålet er om det holder seg hvis jeg skal inn på Føde A eller B igjen, spesielt hvis det er travelt og jordmor bare trekker på skuldrene over at jeg griner og spyr og slåss med mannen, slik det var forrige gang. Gah.

Ah, pust med magen og tenk rasjonelt. Og ikke minst fort, ellers blir det vel Ullevål om jeg vil det eller ei :ler:

Men sånn ellers er alt bra, altså! :fnise:

Dautrøtt og småkvalm og passe irrasjonell, men ellers oppegående og med stort sett godt humør (bank i bordet!). Og så er jeg utrolig lykkelig for at det skal komme en baby til her i huset, for Smule har altså vært en så fantastisk opptur for alle. Lille nydelige tøtta, hun har sin far snurret rundt lillefingeren, sin mors konstante oppmerksomhet, og storesøsken som nærmest slåss om å få være sammen med henne. Alle elsker Smule, og jeg er helt klar for å ta en ny runde med nattevåk og baby som henger i puppen konstant, det er bare kos :ler:

Den foreløpig intetanende storesøster ligger som en liten engel og snøfter i søvne. I min seng. Etter fire runder legge-pupp og tre oppvåkninger. Lurer på om det kommer en tann eller to til, for så ille pleier selv ikke Smule å være. Vi får se. Hadde vært typisk om det kom et mega-tannfrembrudd akkurat når Gubben er på jobbtur, den heldige sniken!

Men for å avslutte et langt og rotete innlegg, så er altså Smitts lille bok herved åpnet. Starten på ni måneders berg-og-dalbane, helt sikkert, men også starten på et fantastisk eventyr med det som absolutt kommer til å bli vår aller siste, lille bebis. Fest og fyrverkeri! :strix:

Endret av Mafalda
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hurra for Smitt! :strix:

Jeg føler meg litt skrudd, men min første bekymring for dette svangerskapet mitt var "høygravid, på sommeren?!" :ler:

Det er jo lov til å håpe at Smitt vil litt kjappere ut enn Smule, nei? :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På vegne av Smitt (som ennå ikke har høflighetsbegrepene på plass, litt treig den ungen der :fnise:) sier jeg tusen takk for det, søte damer! :)

Og Tekola: ja takk! Kanskje for eksempel før 1. september, det hadde virkelig vært noe! :Nikke: Ser også for meg at det kan bli varmt som høygravid. Derimot kommer jeg til å kose meg i den norske våren, som stort sett er akkurat litt for kald. Jeg er en frysepinn til vanlig, så sånn sett er det i det minste en virkelig positiv ting ved å være gravid: et eget, bærbart sentralvarmesystem :)

Og så er jeg bare kort innom for å nevne at jeg hater slim. Virkelig hater slim!

(nei, vi er ikke over i "über-ekle kroppslige detaljer"-kategorien ennå, selv om det er en dagbok av den sorten som lett kan inneholde den type betraktninger. Hehe.)

Har akkurat fjernet forsøkt å fjerne en halv boks slim fra HK-jentas laaange hår, bevæpnet med to hårbørster og en flaske spraybalsam.

Med sånn halvgodt resultat, og jentehyl av den typen som helt sikkert alarmerer naboene på andre siden av veien. Møkkagreier! Det var resultatet av en boks slim i bursdagsgave, pluss et strålende storebror-lillesøstersamarbeid (som etterpå ble utvidet til å bli storesøster-lillesøstersamarbeid, idet Susain stappet lillesøster inn i dusjen og fortvilet prøvde å få ut griseiet med fire sjamponeringer. Hjalp ikke det heller.)

Så, i det jeg raider HK-jentas sparebøsse (:sjenert:) for å finne cash til SnillVimsen som ikke rekker hjemom mellom obo og gateorkesterøvelse og MÅ ha noe å spise (og jeg kan ikke spørre NaniRonaldo som til vanlig fungerer som husets egen minibank, han har for lengst spankulert ut døra i en sky av David Beckham), finner jeg... ta-daa!... resten av slimet.

På gulvet inne på rommet til HK-jenta, sånn godt tråkket inn i det ene gulvteppet.

Med andre ord: slim er Djevelens verk, og må skys som pesten! :sinnatagg:

Sånn bare til info, for dere som har vurdert slim i gave til langhårede småjenter :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Neferet

Hurra for egen bok til Smitt! :hjerte:

...og så må jeg :fnise: litt av slim-historien, slim er nok gøy for alle andre enn foreldrene. Jeg husker vi drev min tante til vanvidd med slimete hender ved å kaste dem i taket og vente på at de datt ned igjen av seg selv... :sjenert: Det er visst ikke gøy å vaske slimrester fra taket heller... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... Og Smule følger opp med en drittpakke av typen "helt opp til nakken, Special Edition". Stua er innhyllet i en sky av bæsjelukt.

Fantastisk start på dagen og uka :ler: Håper fortsettelsen blir mindre grisete!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra for egen dagbok til Smitt! :hoppe:

Ang. slim: har du prøvd å bruke noe som inneholder alkohol? Altså white spirit, aceton osv? Vet ikke om det er noe bra å ha i håret akkurat, men tenker at slim er noe organisk noe og da funker ikke vann... verdt å prøve på teppet i alle fall, hvis det ikke blir for sterkt? :) Er anbefaling med forbehold, dette altså :fnise:

Ha en fin dag!

Endret av Stjernesol
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra for Smitts egen lille tumleplass!! :duskedame:

Angående Ullevål så forstår jeg at det er litt blandet følelser du eventuelt søker deg tilbake dit. Det virker som det er veldig delte meninger og opplevelser. Selv var jeg kanskje superheldig for jeg rakk å ha tre helt supre jordmødre under min fødsel (spesielt to av dem var tipptopptommelopp), samt en fødselslege som var rolig og kontrollert og fikk dratt poden ut av meg da det begynte å storme litt. Han måtte jo en tur på nyfødtintensiven og der følte vi oss veldig godt ivaretatt av omtenksomme, og ikke minst profesjonelle, sykepleiere. Vi var rett og slett storfornøyd når vi sjekket ut etter fire dager på Ullevål. Jeg søker meg med glede tilbake dit når vi bestemmer oss for å gi Kasper søsken.

Jeg har dog en venninne som sverger til A-hus (mye grunnet lystgass, haha), og hun har vært veldig fornøyd med begge sine fødsler der (om vi ser bort fra at de rotet bort noen viktige papirer, men det skjer vel også på Ullevål).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magdalene

Æsj med slim i håret.

Det kommer vel tidsnok her også, men jeg skal aldri kjøpe det til frøkna hvertfall.

Men godt med store barn som kan hjelpe da 😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hurra for Smitt sin egen dagbok! Dette blir spennende :) Jeg tror det er en gutt. Nå må vi tenke utjevning på flere nivåer enn julekalendere her :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hva med å søke seg til Rikshospitalet og ha som strategi at DENNE gangen SKAL du få smertestillende? For oss som for færre barn er det jo ofte vanskelig å spå hvordan fødsler blir. Den første fødselen aner jo ingen noe om, og den andre er gjerne enklere enn den første (og altså forskjellig fra den). Og så er det mange som stopper der. Men du har jo født fem barn før, og vet jo vesentlig mer om hvordan dine fødsler er. Synes du hadde fortjent et litt mer harmonisk punktum.

Skjønt, punktum? Vi får se om noen år :ler:

Søsken som hører rautende mor, ja. Slår meg at storesøsken aldri har vært en del av Scenario Hjemmefødsel. Men det betyr jo at de må ut av huset, og ergo ser det ut til at det tross alt er en enklere logistikk å få foreldrene til sykehuset... Hehe, eller kanskje man skal være ond og føde hjemme mens søsknene er i huset. Vips, så behøver man ikke å bekymre seg for tenåringsgraviditeter! ;)

Her har vi en irriterende dag. Yngstemann er nå pjusk med feber, snørr og hoste, og han ser på meg med et blikk bare en bitteliten fyr med mannesyke kan se på meg. Dette er sørgelig og trist og fælt! Ingen skjønner hvor grusomt jeg har det! Men før jeg kunne ta fatt på hjemmelaget med Softie, måtte storebror leveres i barnehagen. Og det var ikke noe gøy. Føreset ville han ikke stå opp, så ville han ikke kle på seg, så ville han ha på annen bukse, så ville han kle av seg igjen, så ville han ikke ha frokost, ikke dress, ikke lue. Så det er en artig følelse, når man tvangspåkler en unge og bærer ham under armen til barnehagen uten at han har fått spist frokost, mens han hyler: "Jeg vil ikke at du skal være sint!" Nei, men så oppfør deg da ;)

Var du mer dårlig med Smule i magen enn de andre gangene? For det stod jo ikke så bra til sist, så jeg håper det blir enklere denne gangen. Og når er det jobb igjen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som grand multi para vil du, ifølge retningslinjene iallfall, automatisk bli tilbudt epidural, grunnet blødningsfare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:vinke: Gratulerer med dagbok, Smitt. (For øvrig ikkje eit passande navn, spør du meg. Eg får guteassosiasjonar, sjølv når det så klart er ei siste (?) lillesøster i magen. ;) )

Du vil ikkje låna min fødekropp, då? Då er du nærmast garantert fødsel i august, og det tar sikkert ikkje meir enn nokre små timar. Med krabaten var tydeligvis to igangsettingspiller i meste laget, for då var fødselen unnagjort på under 1,5 time frå det virkelig gjorde vondt, og kanskje 4-5 timar frå eg begynte å kjenna at tja, kanskje det skjer noko nå? ;) Og noko av det første eg tenkte etter at han var ute, var at dette KAN berre ikkje bli siste gong eg føder - eg er på ingen måte ferdig med det! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

at dette KAN berre ikkje bli siste gong eg føder - eg er på ingen måte ferdig med det! :ler:

Det har jeg også tenkt - helt til mannen minner meg på at jeg må gå gravid :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...