Pringle Skrevet 5. november 2013 Forfatter #21 Del Skrevet 5. november 2013 Og så i tråd med trådens tittel: Meierismør og godt smør, god olje og godt brød, samt ekte fløte. Hva er alternativet, og hvem ville finne på å dytte i seg dette?? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2013 #22 Del Skrevet 5. november 2013 Uttrykkene meierismør og godt smø kommer av at det var smørrasjonering under og etter krigen, sånn at smørsubstitutter (margarin) var vanlig. Det ble dermed behov for å presisere at det var ordentlig smør man mente. Det er dessverre fremdeles ofte nødvendig å bruke disse begrepene, ettersom mange mener margarin når de sier smør. Når det gjelder god olje og godt brød, så er svaret helt opplagt. Det finnes massevis av middelmådig olje og smør, sånn at den som skriver/sier dette, samtidig vil presisere at kvalitet er viktig her. Anonymous poster hash: 74174...101 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2013 #23 Del Skrevet 5. november 2013 Hva med kaldkun? Det er jo feil man kan få det, om man ikke skal ha det som pålegg da. De aller fleste vil ha en varm kun på julaften, ikke en kald en. Anonymous poster hash: 4f73b...bf6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pepsiprinsessa Skrevet 15. november 2013 #24 Del Skrevet 15. november 2013 "Kjelleren var full av døde lik." 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blomst83 Skrevet 15. november 2013 #25 Del Skrevet 15. november 2013 Jeg henger meg opp i sånne ting som egentlig er åpentlys. F.eks ferske reker/rundstykkert etcs selges. Det er vel nok å skrive reker/rundstykkers ets selges.Man pleie da ikke å selge gammal mat. Eller årets pinnekjøtt er nå å få i butikken. Jeg håper da virkelig ikke at de selger fjorårets. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november 2013 #26 Del Skrevet 20. november 2013 Jeg henger meg opp i sånne ting som egentlig er åpentlys. F.eks ferske reker/rundstykkert etcs selges. Det er vel nok å skrive reker/rundstykkers ets selges.Man pleie da ikke å selge gammal mat. Eller årets pinnekjøtt er nå å få i butikken. Jeg håper da virkelig ikke at de selger fjorårets. Det er synd å se hvor mange som åpenbart sliter med elementær språkforståelse. Ferske reker står jo i motsetning til frosne reker. Ferske rundstykker er nystekte rundstykker. Og jorda, fjorårets pinnekjøtt finnes fremdeles å få kjøpt. "Årets" er som regel brukt for å signalisere at man nærmer seg jul, og at man nettopp har laget pinnekjøtt, pluss selvfølgelig for å understreke at det er nylaget vare man har med å gjøre. Er disse tingene virkelig så vanskelig å forstå? Anonymous poster hash: 74174...101 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blomst83 Skrevet 20. november 2013 #27 Del Skrevet 20. november 2013 Det er synd å se hvor mange som åpenbart sliter med elementær språkforståelse. Ferske reker står jo i motsetning til frosne reker. Ferske rundstykker er nystekte rundstykker. Og jorda, fjorårets pinnekjøtt finnes fremdeles å få kjøpt. "Årets" er som regel brukt for å signalisere at man nærmer seg jul, og at man nettopp har laget pinnekjøtt, pluss selvfølgelig for å understreke at det er nylaget vare man har med å gjøre. Er disse tingene virkelig så vanskelig å forstå? Anonymous poster hash: 74174...101 Jeg sliter ikke med å forstå det,men det irriterer meg for det. Og bare så det er sagt så har jeg jobbet i både matvarebutikk og bakeri. Og i f.eks bakeriet ble brødet bakt tidlig på morningen, og så levert til bakeriet. Da ble brødet stekt typ kl. 06.00 og bakeriet var åpent til 20.00. Jeg vil da påstå at det ikke er nystekt brød man får kjøpt. Og disse ferske rundstykkene er nedfrosset,lagt til tining kvelden før og så stekt opp dagen etter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november 2013 #28 Del Skrevet 20. november 2013 Jeg sliter ikke med å forstå det,men det irriterer meg for det. Og bare så det er sagt så har jeg jobbet i både matvarebutikk og bakeri. Og i f.eks bakeriet ble brødet bakt tidlig på morningen, og så levert til bakeriet. Da ble brødet stekt typ kl. 06.00 og bakeriet var åpent til 20.00. Jeg vil da påstå at det ikke er nystekt brød man får kjøpt. Og disse ferske rundstykkene er nedfrosset,lagt til tining kvelden før og så stekt opp dagen etter. Men da er det jo løgner fra butikkenes side du irriterer deg over, og ikke selve den språklige uttrykksformen. For ferske rundstykker er da et helt legitimt uttrykk så lenge rundstykkene er nystekte, og ferske reker er et greit nok begrep for reker som ikke er eller har vært frosne. Innlegget ditt burde dermed blitt postet i "forbruker og økonomi", snarere enn i språkforumet.Anonymous poster hash: 74174...101 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blomst83 Skrevet 20. november 2013 #29 Del Skrevet 20. november 2013 Men da er det jo løgner fra butikkenes side du irriterer deg over, og ikke selve den språklige uttrykksformen. For ferske rundstykker er da et helt legitimt uttrykk så lenge rundstykkene er nystekte, og ferske reker er et greit nok begrep for reker som ikke er eller har vært frosne. Innlegget ditt burde dermed blitt postet i "forbruker og økonomi", snarere enn i språkforumet.Anonymous poster hash: 74174...101 Jeg irriterer meg over det jeg skrev i mitt første innlegg,noe jeg har rett til uten å bli rakket ned på. Grunnen til at jeg nevnte det med brød etc nå var et svar til ditt innlegg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest halebein Skrevet 20. november 2013 #30 Del Skrevet 20. november 2013 Å fortsette videre... Om du fortsetter med noe er det greit, men å fortsette videre med noe er unødvendig bruk av ord. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november 2013 #31 Del Skrevet 20. november 2013 Jeg irriterer meg over det jeg skrev i mitt første innlegg,noe jeg har rett til uten å bli rakket ned på. Grunnen til at jeg nevnte det med brød etc nå var et svar til ditt innlegg. Ja, så det er altså bløffingen du irriterer det over, og ikke språkbruken i seg selv. Anonymous poster hash: 74174...101 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blomst83 Skrevet 20. november 2013 #32 Del Skrevet 20. november 2013 Ja, så det er altså bløffingen du irriterer det over, og ikke språkbruken i seg selv. Anonymous poster hash: 74174...101 Jeg henger meg opp i språkbruken også.Derfor jeg kommenterte i denne tråden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. november 2013 #33 Del Skrevet 20. november 2013 Ja, ok, så du mener altså at det er feil språkbruk og "smør på flesk" å si at man har ferske reker og rundstykker når man har nettopp dét?Anonymous poster hash: 74174...101 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleSnupp Skrevet 24. november 2013 #34 Del Skrevet 24. november 2013 Min personlige favoritt er rygge bakover. Går det ant å rygge noen andre veier? I tillegg synes jeg bruken av ordet lukke i tospann med opp er en annen høydare. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå