Gå til innhold

Fersk gjær som er utgått på dato - kan den brukes?


PepsiMax

Anbefalte innlegg

Tenkte å bake pizza i dag, men ser at fersk gjæren min gikk ut 29/8. Gjør det noe eller kan jeg bruke den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Deigen vil kanskje heve dårligere, siden gjæra dør etterhvert - men tror ikke det er farlig å bruke den :)



Anonymous poster hash: b7431...e05
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg ville prøvd å "starte" gjæren i litt lunken væske med litt sukker før den blandes i melet og resten av væsken. Hvis det kommer bobler etter ti minutter så virker den og du slipper skuffelsen med defekt gjær.



Anonymous poster hash: 61de4...721
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker fersk gjær til kaldheving og da bruke jeg veldig lite. Resutlatet er at jeg alltid ender opp med gjær som er utgått på dato i kjøleskapet.. Overraskende liten forskjel på helt fersk og "ugtått".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...