Mariahamm Skrevet 1. juni 2013 #1 Skrevet 1. juni 2013 (endret) Vi skal ha en 3-retters meny, som i utgangspunktet så sånn her ut: Forrett: asparges med serrano skinke, fritert brie servert med fransk vinaigrette og balsamico reduksjon. Hovedrett: kalve entrecôte servert med glasert sjalottløk, aspargesbønner, gulerotpurre, syltet tomat og ovnsbakte poteter med urter. Rødvinssaus. Dessert: bringebærmousse servert med sjokoladefondantkake og italiensk marengs. Vi har prøvesmakt, og synes alt smakte herlig, bortsett fra mannen som ikke helt likte forretten. De andre alternativene til forrett er: 1. Sashimi av laks servert med wasabirogn, urtesalat, glassnudler, sprøtt brød og pondus gele. 2. Bøffelmozzarella servert med solmodne tomater, ristede pinjekjerner, balsamicoreduksjon, parmesan- og serranochips. 3. Carpaccio av indrefilet reinsdyr med ristede pinjekjærner, balsamicoreduksjon, rocculasalat med trøffelolje. Chips av jordskok. Vi heller nok mest mot forretten med sashimi av laks, men klarer ikke ta en endelig avgjørelse. Føler det kan bli litt mye med carpaccio til forrett, siden det er kjøtt også i hovedretten. Er det noen som har noen innspill? Endret 1. juni 2013 av Mariahamm
Gjest lisha Skrevet 1. juni 2013 #2 Skrevet 1. juni 2013 Hehe, der var mye jeg ikke skjønte så mye av men utifra det jeg skjønte, så syns jeg alternativ en eller tre
panic-attack Skrevet 1. juni 2013 #3 Skrevet 1. juni 2013 Vi skal ha en 3-retters meny, som i utgangspunktet så sånn her ut: Forrett: asparges med serrano skinke, fritert brie servert med fransk vinaigrette og balsamico reduksjon. Hovedrett: kalve entrecôte servert med glasert sjalottløk, aspargesbønner, gulerotpurre, syltet tomat og ovnsbakte poteter med urter. Rødvinssaus. Dessert: bringebærmousse servert med sjokoladefondantkake og italiensk marengs. Vi har prøvesmakt, og synes alt smakte herlig, bortsett fra mannen som ikke helt likte forretten. De andre alternativene til forrett er: 1. Sashimi av laks servert med wasabirogn, urtesalat, glassnudler, sprøtt brød og pondus gele. 2. Bøffelmozzarella servert med solmodne tomater, ristede pinjekjerner, balsamicoreduksjon, parmesan- og serranochips. 3. Carpaccio av indrefilet reinsdyr med ristede pinjekjærner, balsamicoreduksjon, rocculasalat med trøffelolje. Chips av jordskok. Vi heller nok mest mot forretten med sashimi av laks, men klarer ikke ta en endelig avgjørelse. Føler det kan bli litt mye med carpaccio til forrett, siden det er kjøtt også i hovedretten. Er det noen som har noen innspill? jøss her var det mye ¨fancy¨mat! tror nok jeg hadde gått for nummer 3.... men om det er basert på at vi ikke har familie som spiser fisk vet jeg ikke.. her har vi gått for en enkel suppe til forrett
Mariahamm Skrevet 1. juni 2013 Forfatter #4 Skrevet 1. juni 2013 Haha, jeg vet det høres overstadig fancy ut. Men vi er absolutt ikke vant til sånn mat, og det smakte helt fantastisk. Høres nok bare litt mer komplisert ut når det skrives ned 2
venus_ Skrevet 1. juni 2013 #5 Skrevet 1. juni 2013 Kommer litt an på gjestene, men jeg hadde ikke turt å servere rått kjøtt eller fisk til min familie, så jeg hadde gått for nr 2. 1
Gjest Kiara! Skrevet 1. juni 2013 #6 Skrevet 1. juni 2013 Nr2, i et bryllup med så mange ulike ganer er rå mat veldig liter lurt. Men jeg mener også at forretten dere allerede har er den beste og enkleste. 6
Suzi Skrevet 1. juni 2013 #7 Skrevet 1. juni 2013 Jeg tror jeg da hadde valgt nr 1. Men det er ut i fra hvordan jeg kjenner min gjester. :-)
Mariahamm Skrevet 1. juni 2013 Forfatter #8 Skrevet 1. juni 2013 Hm, du har nok kanskje et poeng kiara. Men jeg aner ikke hvordan bøffelost smaker Jeg likte godt den originale forretten, men vil jo at mannen også skal være fornøyd. At det skal være så vanskelig å bestemme seg
cecilie85 Skrevet 1. juni 2013 #9 Skrevet 1. juni 2013 Bøffelmozarella er vel ikke bøffelost? Det er vel bare en betegnelse på en ganske vanlig type mozarella. Tomat- og mozarella salat er godt det, men kanskje litt kjedelig. Jeg ville valgt sashimi, fordi jeg syns det er supergodt, og det er fint med fisk først når det er kjøtt etterpå. Forøvrig høres alt godt ut, ingen av alternativene vil være feil
Gjest Adriane Skrevet 1. juni 2013 #10 Skrevet 1. juni 2013 Jeg ville beholdt forretten dere allerede har, og om ikke ville jeg gått for nr 2. Til nød nr 3, men vet at mange er skeptiske til å spise rått kjøtt (og fisk for den saks skyld)
venus_ Skrevet 1. juni 2013 #11 Skrevet 1. juni 2013 Bøffelmozarella er vel ikke bøffelost? Det er vel bare en betegnelse på en ganske vanlig type mozarella. Tomat- og mozarella salat er godt det, men kanskje litt kjedelig. Jeg ville valgt sashimi, fordi jeg syns det er supergodt, og det er fint med fisk først når det er kjøtt etterpå. Forøvrig høres alt godt ut, ingen av alternativene vil være feil Bøffelmozzarella er mozzarella laget av bøffelmelk 2
cecilie85 Skrevet 1. juni 2013 #12 Skrevet 1. juni 2013 Etter et kjapt googlesøk ser jeg at bøffelmozarella er laget av bøffelmelk, men tror ikke det skal være vesentlig stor smaksforskjell på det og annen type mozarella.
Mariahamm Skrevet 1. juni 2013 Forfatter #13 Skrevet 1. juni 2013 Litt enig i at det kan være litt kjedelig med bøffelmozarella. Alle venner og slikt er godt vant med sushi, men besteforeldre og andre er kanskje skeptiske til sashimi av laks.
AnonymBruker Skrevet 1. juni 2013 #14 Skrevet 1. juni 2013 Jeg syntes ikke dette var fryktelig "fancy", jeg da. Høres ut som en god, ganske jordnær meny med smaker de fleste vil like! Personlig synes jeg mozarellaen høres himmelsk ut. Med gode, smaksrike tomater (ikke de vasne man får i løsvekt i butikken) er det SÅ godt! Har dere vegetarianere blant gjestene så kan det jo også serveres til dem. (men har dere mange med laktoseintoleranse så er det ikke et like godt valg) Anonym poster: 9d55c1afcb9269095cc23f9dd6b03620 2
Mariahamm Skrevet 1. juni 2013 Forfatter #15 Skrevet 1. juni 2013 Bare meg med laktoseintoleranse, men jeg tar piller så det går fint. Er faktisk flere vegetarianere, så sånn sett er det jo praktisk! De får selvfølgelig egne retter der det er kjøtt uansett, men
Gjest Kim Skrevet 1. juni 2013 #16 Skrevet 1. juni 2013 Jeg hadde valgt aspargesene med serrannoskinke.
Gjest gjest17 Skrevet 1. juni 2013 #17 Skrevet 1. juni 2013 Jeg ville valgt nummer to, om jeg ikke hadde gått for den opprinnelige forretten. :-)
Petalouda Skrevet 1. juni 2013 #18 Skrevet 1. juni 2013 Jeg ville valgt den dere allerede har, eller alternativ to.
Anglofil Skrevet 1. juni 2013 #19 Skrevet 1. juni 2013 Må si jeg ikke hadde valgt noen av alternativene. Mvh Yvonne
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå