tuji Skrevet 29. mars 2004 #41 Del Skrevet 29. mars 2004 Det er barnets valg om det vil konfirmeres eller ikke, så om far er uenig i konfirmasjonen er revnende likegyldig. Konfirmasjon er forøvrig helt gratis, man kan vel komme til et kompromiss med et lite selskap? Kan man ikke be slekt eller venner om å bidra med kaker eller småretter til et koldtbord? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 29. mars 2004 #42 Del Skrevet 29. mars 2004 Sermonien er gratis og barnets valg. Festen er det som kan koste og der bør den som betaler bestemme; altså dersom mor vil bestemme alt, må hun betale alt. Dersom de skal betale halvparten hver, må de få like mye de skulle ha sagt i budsjetteringen også. I min konfirmasjon var vi hjemme hos oss og spise hjemmelaget mat og hjemmebakt kake.. tror ikke det var en spesielt dyr affære, men det var hyggelig.. Det var et kompromiss mellom mine ønsker, min fars ønsker og min mors ønsker.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 29. mars 2004 #43 Del Skrevet 29. mars 2004 Sermonien er gratis og barnets valg. Festen er det som kan koste og der bør den som betaler bestemme; altså dersom mor vil bestemme alt, må hun betale alt. Dersom de skal betale halvparten hver, må de få like mye de skulle ha sagt i budsjetteringen også. Utrolig enig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Xavia Skrevet 29. mars 2004 #44 Del Skrevet 29. mars 2004 Må man spleise på briller? Trodde det var derfor man betalte bidrag, jeg. Aner du hva briller koster?? Barnebriller kommer lett opp i 3000kr. Tenk å ha to som må ha briller? Og tenk at far betaler kanskje 1100kr i måneden. Det dekker jo bare såvidt mat, klær og deler av SFO /barnehageregningen. Jeg synes helt klart at foreldrene skal dele på sånne utgifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 29. mars 2004 #45 Del Skrevet 29. mars 2004 Aner du hva briller koster?? Barnebriller kommer lett opp i 3000kr. Tenk å ha to som må ha briller? Og tenk at far betaler kanskje 1100kr i måneden. Det dekker jo bare såvidt mat, klær og deler av SFO /barnehageregningen. Jeg synes helt klart at foreldrene skal dele på sånne utgifter. Ja, jeg har briller selv, så jeg vet godt hva det koster. Derimot vet jeg ikke hva som er vanlig å betale i bidrag, trodde de fleste betalte mer enn 1100 kr. Om 1100 er vanlig, er jeg enig med deg at man bør spleise. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Xavia Skrevet 29. mars 2004 #46 Del Skrevet 29. mars 2004 Det er nok mange som betaler myyyye mer i bidrag. Men unektelig mange jeg kjenner betaler kun minstebidrag. Det skal jo stå i forhold til inntekt og samvær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
VesleBråka Skrevet 29. mars 2004 #47 Del Skrevet 29. mars 2004 En i min familie lot være å ha selskap da en av ungene konfirmerte seg, fordi faren som var familieforsørger var arbeidsledig da og de prioriterte mat til barna sine heller enn selskap til slekta. Man MÅ jo ikke ha stort selskap, man må ta hensyn til økonomien. Jeg synes heller ikke det er riktig at trygdekontoret skal betale for stort familieselskap. Har man ikke penger, så forminsker man. Middag for bare selve familien, faddere og besteforeldre f.eks. Jeg synes også at faren skal få lov til å prioritere pengebruken sin, deriblandt reservere seg mot stort familieselskap på konfirmasjonsdagen. Det betyr da at hans søsken etc. ikke kan komme. Men han må jo være med å spleise på et lite selskap hvis ungen vil konfirmere seg. Det blir da ikke så dyrt hvis de er 10 stk eller noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 29. mars 2004 #48 Del Skrevet 29. mars 2004 Det er vel egentlig rett og rimelig at foreldrene bidrar etter evne? Både når det gjelder konfirmasjoner og briller?! Hvis jeg hadde hatt barn med en jeg ikke bodde sammen med, ville jeg (håper jeg..) prøvd å se det i et helhetspersepktiv. Det er jo barnets beste som gjelder og et barn har det ikke godt hvis den ene foreldren blir deprimert og blakk pga at h*n blir tvunget til å spleise over evne. Så om ikke moren i dette tilfelle har så mye sympati med den blakke faren, burde hun kanskje være litt raus med ham for barnets skyld? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 30. mars 2004 #49 Del Skrevet 30. mars 2004 For meg hadde det vært veldig enkelt. Hvis mine barn ønsket å konfirmere seg og ha stor fest ville jeg sett på gjestelista. Hvis jeg hadde fem fra min familie og det skulle være femten fra fars side ville jeg nok sørget for at far betalte sin del og vel så det. Men hadde hovedtyngden kommet fra min side ville jeg sett på det som min plikt å sørge for fest for egen familie. Jeg ser ingen god grunn til at ikke far skulle betalt festen for egen familie, men jeg ser helt klart gode grunner til at han ikke skulle betalt festen for min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flo* Skrevet 30. mars 2004 #50 Del Skrevet 30. mars 2004 Utdrag fra trygdeetatens brosjyre om Barnebidrag Særtilskudd Den bidragspliktige kan bli pålagt å yte særtilskudd til å dekke særlige engangsutgifter som barnet får. Det kan for eksempel gjelde utgifter til konfirmasjon eller tannregulering. Utgiftene må være dokumentert av bidragsmottakeren.Særtilskudd fastsettes bare når den bidragspliktige har full bidragsevne.Særtilskudd kan pålegges etter at barnet har fylt 18 år dersom vilkårene for å fastsette bidrag utover fylte 18 år er oppfylt. BM må altså søke til trygdekontoret om å få særtilskudd til konfirmasjonen. Som dere ser er det ikke automatikk i at en hver BY skal være med å dekke denne utgiften. Om BY i dette tilfellet kun betaler 100 kr i bidrag pr mnd kan det vel tyde på at han ikke har full bidragsevne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 30. mars 2004 #51 Del Skrevet 30. mars 2004 Så lenge utgiftene er rimelige i forhold til et konfirmasjonsselskap,så skal det deles,går den ene parten ikke med på det,så blir det en trygdesak. Da er det trygdekontoret som går inn og pålegger den andre foreldreren å betale. Det blir oppført som gjeld hos den som ikke betaler. Det som trygdekontorets regler mener med rimelige utgifter som man kan forvente,er leie av lokale,mat til gjestene og klær til konfirmanten. Hos oss ble det 8500,.for dette og det skulle deles. Fotografering,takkekort,bunader,frisør dekkes ikke. En konfirmasjon koster penger og jeg synes ikke at man må være kristen for å få lov til å konfirmere seg,dette er en tradisjon som er ganske godt forankret på litt gamle verdier og ikke bare kr.dom.så er det jo fint å ikke måtte stå utenfor å se att alle de andre får en fest og ikke en selv.Så er det en festdag for hele slekta. Man blir liksom en meter større den dagen der. Jeg er alene med 3 barn og jeg sparte penger et helt år og ingenting kunne tas av de bostøttepengene jeg fikk igjennom husbanken. Så en konfirmasjon koster. Siden jeg hadde 2 andre barn som også skulle ha nye klær + meg og 4 friørtimer og alt som følger med fra start til mål,så kostet vel dette gildet 18-19000,-kroner,men da er også en flott konfirmasjonsgave tatt med også. Og da er til og med innbydelseskortene tatt med. Sønnen min ble kjempefornøyd med dagen og festen og alle koste seg. Det var verdt hver ei krone. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Furstina Skrevet 31. mars 2004 #52 Del Skrevet 31. mars 2004 Så lenge utgiftene er rimelige i forhold til et konfirmasjonsselskap,så skal det deles,går den ene parten ikke med på det,så blir det en trygdesak. Da er det trygdekontoret som går inn og pålegger den andre foreldreren å betale. Det blir oppført som gjeld hos den som ikke betaler. Det som trygdekontorets regler mener med rimelige utgifter som man kan forvente,er leie av lokale,mat til gjestene og klær til konfirmanten. Hos oss ble det 8500,.for dette og det skulle deles. Fotografering,takkekort,bunader,frisør dekkes ikke. Har man inte pengar är 8500 mycket pengar. Jag är som tidigare sagt inte van vid konfirmationer men fotografering kan man sköta själv, det behöver man inte gå till en fotograf för. Bunad? Detta antar jag är en gåva till barnet, för man konfirmeras väl i en vit dräkt? Frisör? Vad gör man som kostar så mycket utöver det vanliga hos en frisör i samband med konfirmation? Barnen ska väl klippas ändå? Óch någon särkild konfirmationsfrisyr gör man väl inte? jag är kanske bara okunnig i ämnet men jag förstår inte varför en konfirmation behöver/ska kosta så mycket pengar? Särskilt om man inte har pengar. mat till sällskapet, javisst. Men sen då? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 31. mars 2004 #53 Del Skrevet 31. mars 2004 Bunad er ikke et must, da. Det er til og med dumt å kjøpe bunad til en konfirmant, fordi h*n vil vokse ut av den på no time. Jeg fikk min konfirmasjonsbunad i fjor, tolv år etter konfirmasjonen. Det var nok lurt. Bedre å låne en bunad til dagen. (Furstina: Mange steder er det vanlig å ha bunad under konfirmantkappen. Andre steder er det mer vanlig å ha vanlige penklær. Det er bare i kirken man har kappen på.) Man trenger heller ikke å gå til frisøren og sette opp håret, det tror jeg ikke er så vanlig. Det er maten som koster mest, og det kan man gjøre billigere ved å be venner om å bidra med retter. En konfirmasjon må ikke være en dyr affære. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blåveis Skrevet 31. mars 2004 #54 Del Skrevet 31. mars 2004 Bunad er ikke et must, da. . Nei, det er det ikke! Desverre følest det nok slik for mange. Da jeg ble konfirmert hadde alle jentene bunad, så et annet valg hadde nok blitt lagt godt merke til! Det er til og med dumt å kjøpe bunad til en konfirmant, fordi h*n vil vokse ut av den på no time. . Dette er jeg derimot helt uenig i! Som sagt hadde både jeg og alle mine klassevenninner bunad som vi fikk til konfirmasjonen, og så vidt jeg vet er det ingen som har "vokst ut" av den (min er lagt ut i vidden, noe som det vanligvis blir lagt inn mulighet for, men passer fremdeles perfekt!) Man trenger heller ikke å gå til frisøren og sette opp håret, det tror jeg ikke er så vanlig.. Helt enig! De fleste har vel bare "løst hår" til konfirmasjonen.. (det hade i alle fall alle i mitt kull) Det er maten som koster mest, og det kan man gjøre billigere ved å be venner om å bidra med retter. En konfirmasjon må ikke være en dyr affære. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugla Skrevet 1. april 2004 #55 Del Skrevet 1. april 2004 Jeg tror at det oftere og oftere blir brukt å ha middag for de nærmeste (konfirmantens søsken, foreldre, besteforeldre og faddrer), og så innvitere "resten" av familien (tanter, onkler), og event. venner/naboer, til kaffe og kaker etterpå. Det vil jo redusere utgiftene noe. Og man kan vel be et par tanter/veninner ta med en kake? Her er det ikke så uvanlig at man tar med en kake som "vertinne-gave". Jeg har vært i flere konfirmasjoner (og bryllup) der det har blitt gjort på denne måten. Det synes jeg er helt OK, og det har blitt et hyggelig selskap! Og hovedpersonen (i dette tilfellet konfirmanten), får masse oppmerksomhet (og "selvfølgelig" gaver!). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå