Gjest Anonymous Skrevet 23. mars 2004 #1 Del Skrevet 23. mars 2004 Etter tips her inne prøvde jeg oppskriften på Vigfas/Wenches boller. Elter ingenting og får tilnærmet perfekt resultat. I dag lagde jeg hjemmelaget pizza, og pizzadeig pleier jeg heller ikke å elte, bare røre godt sammen med sleiv. Jeg brukte ca en tredjedel sammalt hvete og et par klyper timian, og laget ekstra stor oppskrift for å fryse ned et par halvstekte bunner. Da pizzaen var ferdig var jeg lei av kjevla, så det ble rundstykker i stedet. De beste jeg noen sinne har laget! Og det uten et sekunds elting! Gjærbakst er så mye morsommere nå! ( til know-it-all tv-kokker og heimkunnskapslærere!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. mars 2004 #2 Del Skrevet 23. mars 2004 Tja, jeg merker i allefall milevis forskjell på konsistensen på det ferdige produktet når jeg elter veldig godt og når jeg ikke orker/har tid til å elte særlig. Men hvis du får vellykkede resultater skal ikke jeg ødelegge gleden. Kos deg med bakingen. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 23. mars 2004 #3 Del Skrevet 23. mars 2004 Arkana: har du prøvd Vigfas boller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokalven Skrevet 24. mars 2004 #4 Del Skrevet 24. mars 2004 Å elte er en god måte å få ut aggresjon på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 24. mars 2004 #5 Del Skrevet 24. mars 2004 Arkana: har du prøvd Vigfas boller? Ja, den oppskriften er den samme jeg har brukt i flere år (fikk den fra Wenche på God Morgen Norge). :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Imax Skrevet 25. mars 2004 #6 Del Skrevet 25. mars 2004 TAKK! Jeg elter nesten ikke, og min erfaring av gjærdeig er at hevetid er alfa og omega. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. mars 2004 #7 Del Skrevet 25. mars 2004 hevetid er alfa og omega. Jeg hever gjerne en del mer enn det står i oppskriften, jeg går ikke etter tid, men i stedet bruker jeg fyrstikkmetoden for å sjekke om deigen er ferdig hevet. Man lager en liten fordypning i deigen med en finger, og holder en tent fyrstikk i gropen og hvis fyrstikken slokner er deigen ferdig hevet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Emanuelle Skrevet 25. mars 2004 #8 Del Skrevet 25. mars 2004 Wenche på god morgen norge sa en gang at søte bolledeiger så vidt skulle eltes sammen ,mens grove brødeiger skulle eltes lenge :-) Elter lenge selv, men er enig i at hevingen er det viktigste! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Litago Skrevet 26. mars 2004 #9 Del Skrevet 26. mars 2004 Elter nesten ikke jeg heller. Blir så godt atte! :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå