Gå til innhold

Tegn på livet etter døden?


Anbefalte innlegg

http://www.enhet.no/and01.php

http://www.unification.net/norge/and01.htm

I korthet går det ut på vitnesbyrd fra mennesker som hevder å ha hatt nær døden - opplevelser. Jeg fant det hele nokså interessant. Det er en hel rekke mennesker som kan fortelle om dette, og det de sier, kan understøttes av legene. Dette har da også gått på blant annet "Fakta på lørdag". Det har også vært laget programmer for både BBC og Schrødingers katt om dette. Jeg personlig synes dette er veldig fascinerende. Særlig interessant er det med kirurgen som selv begynte å tro på pasientenes opplevelser etter å ha opplevd det samme selv. Andre kirurger slår fast at nær døden - opplevelser ikke kan forklares naturlig.

Hva mener dere? Er dette sterke indikasjoner på at etterlivet er reelt?

Om kirurgen:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat14/thread320508/#post_320508

alanseportalen.no/web/index.php?option=com_content&view=article&id=238&Itemid=182

Og om forklaringer:

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/kan-ikke-forklare-nar-doden-opplevelser/

http://www.altnett.no/no/artikler/filosofi_+_livssyn/N%C3%A6r-d%C3%B8den-opplevelser+hos+klinisk+d%C3%B8de.9UFRnS1K.ips

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Særlig interessant er det med kirurgen som selv begynte å tro på pasientenes opplevelser etter å ha opplevd det samme selv. Andre kirurger slår fast at nær døden - opplevelser ikke kan forklares naturlig.

Det er ingen grunn til å nekte å tro at de har opplevd det de sier, men det er heller ikke noen grunn til å tro at det er annet enn en form for hallusinasjoner, Å slå fast at det ikke kan ha noen naturlig forklaring er useriøst, jeg tviler litt på at noen kirurger har sagt det. Det eneste man kan slå fast er at man ikke vet sikkert hva forklaringen er, men det er vidt forskjellig fra å slå fast at det ikke kan ha noen naturlig forklaring.

Anonym poster: d15bb0c717e3db9df02adad5aa840c2a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er hallusinasjoner, så hvorfor har alle de som opplevde nær-døden-opplevelse sett akkurat det samme som skjer etter døden?

Anonym poster: 0a322d7fb2f2196516c0e770a3b44d0e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er hallusinasjoner, så hvorfor har alle de som opplevde nær-døden-opplevelse sett akkurat det samme som skjer etter døden?

Anonym poster: 0a322d7fb2f2196516c0e770a3b44d0e

Ingen av dem har sett hva som skjer detter døden. De lever jo!

Jeg _antar_ at alle pasienter som har hatt slike opplevelser har fått i seg omtrent den samme kjemikaliecocktailen ifbm narkose. Det jeg _vet_ er at noen psykoaktive droger gir alle brukere de samme visuelle inntrykkene av "kaleidoskopaktige" mønstre av roterende sirkler i sterke farger. Noen stoffer gir "aurasyn" i en bestemt periode etter inntak, og noen stoffer gir mange brukere følelsen av å smelte/renne utover. Et annet stoff gir brukere illusjonen av at en eller annen bestemt ting (varierer med bruker) popper opp overalt" i en viss periode etter inntak. Det er ikke så unaturlig at mennesker som får biokjemien sin endret av det samme stoffet samme stoffet, og har liggende i bakhodet andres historier om hva de har opplevd under påvirkning av stoffet, får den samme opplevelsen.

For det er ganske påfallende at de fleste slike opplevelser skjer i narkose (drømmer at de svever ut av kroppen og betrakter utenfra), eller under oksygenmangel i hjernen (ser lys, og "møter" døde slektninger).

Det å "se lyset" er nok en biokjemisk greie, for det har jeg også opplevd. Det å "møte" døde slektninger i lyset er sannsynligvis en projisering av forventninger, skapt av kultur og tro. Tenk på alt hjernen din ellers klarer å spinne opp av fantasiforestillinger fra dine ønsker.

Anonym poster: d666e4b6776b871896c05c74cdff0360

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...