la_luz Skrevet 14. mars 2004 #1 Del Skrevet 14. mars 2004 Noen som har noen oppskrifter? Spiste linse- salat engang, hvordan lager man det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 15. mars 2004 #2 Del Skrevet 15. mars 2004 Vet ikke hvordan man lager linsesalat, men linsestuing av røde linser er veldig godt. Kjempegod linsestuing (røde linser) Bruk dobblet så mye vann som linser (eks 1 dl. linser 2 dl. vann) Kokes i ca. 15 min. (til vannet har kokt inn i linsene, blandingen blir grøtaktig) Ta kasserollen av plata og avkjøl litt. Ha i litt soyaolje og hakket løk ( i tillegg er det godt med hvitløk og ingefær). Bruk stavmikser i blandingen for å få stuingen jevn. Veldig godt til stekt fisk bl. a og som erstatning for poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. mars 2004 #3 Del Skrevet 15. mars 2004 Gresk kald linsesalat (4-6 pers.) 2 nellikspiker 1 løk 200 g brune linser 1 laurbærblad 1 ts salt 1¼ liter vann ½ kopp olivenolje ⅓ kopp hvitvinseddik 2 ts tørket oregano 2 hakkede sjalottløk 2 finhakkede selleristenger 6 salatblader Stikk nellikspikrene i løken og legg den i en kjele sammen med linser, laurbærblad, salt og vann. Kok opp og la koke uten lokk i 20 minutter. Kast løken og laurbærbladet. Hell linsene i en bolle og rør inn en blanding av olje, eddik og oregano. La avkjøles, dekk til og sett i kjøleskap til den er helt kall. Rør inn løk og selleri. Legg salatbladene på et fat eller i en bolle og fordel linsene over. Salat med kylling og linser (6 pers.) 5-6 kyllingfileter 2-3 ss smør 2 finstrimlede røde chili 3-4 ss presset lime/sitron ½ dl god olivenolje 4 dl hele røde linser 15-20 hvitløksbåter 1 liter finskåret isbergsalat 2 pakker småsalat (baby leafs) 1 rød + 1 gul paprika raust med høvlet parmesan Skjær kyllingen i grove strimler som blandes med limesaft, chili og olje. La trekke noen timer i kjøleskap. Skrell hvitløk og skjær salat i biter og paprika i strimler. Stek salamiskivene over svak varme i sitt eget fettt il de blir sprø. La renne av på kjøkkenpapir. Kok linsen ei lettsaltet vann 8-10 minutter. La hvitløksbåtene koke med de siste 4-5 minuttene. Stek kyllingstrimlene med marinaden i smør ca 5 minutter. Fordel salat, grønnsaker, nykokte avrente linser og kylling på store tallerkener. Pynt med parmesan. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå