Gå til innhold

Linser


la_luz

Anbefalte innlegg

Noen som har noen oppskrifter?

Spiste linse- salat engang, hvordan lager man det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke hvordan man lager linsesalat, men linsestuing av røde linser er veldig godt.

Kjempegod linsestuing

(røde linser)

Bruk dobblet så mye vann som linser (eks 1 dl. linser 2 dl. vann)

Kokes i ca. 15 min. (til vannet har kokt inn i linsene, blandingen blir grøtaktig)

Ta kasserollen av plata og avkjøl litt.

Ha i litt soyaolje og hakket løk ( i tillegg er det godt med hvitløk og ingefær).

Bruk stavmikser i blandingen for å få stuingen jevn.

Veldig godt til stekt fisk bl. a og som erstatning for poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gresk kald linsesalat (4-6 pers.)

2 nellikspiker

1 løk

200 g brune linser

1 laurbærblad

1 ts salt

1¼ liter vann

½ kopp olivenolje

⅓ kopp hvitvinseddik

2 ts tørket oregano

2 hakkede sjalottløk

2 finhakkede selleristenger

6 salatblader

Stikk nellikspikrene i løken og legg den i en kjele sammen med linser, laurbærblad, salt og vann. Kok opp og la koke uten lokk i 20 minutter. Kast løken og laurbærbladet. Hell linsene i en bolle og rør inn en blanding av olje, eddik og oregano. La avkjøles, dekk til og sett i kjøleskap til den er helt kall. Rør inn løk og selleri. Legg salatbladene på et fat eller i en bolle og fordel linsene over.

Salat med kylling og linser (6 pers.)

5-6 kyllingfileter

2-3 ss smør

2 finstrimlede røde chili

3-4 ss presset lime/sitron

½ dl god olivenolje

4 dl hele røde linser

15-20 hvitløksbåter

1 liter finskåret isbergsalat

2 pakker småsalat (baby leafs)

1 rød + 1 gul paprika

raust med høvlet parmesan

Skjær kyllingen i grove strimler som blandes med limesaft, chili og olje. La trekke noen timer i kjøleskap. Skrell hvitløk og skjær salat i biter og paprika i strimler. Stek salamiskivene over svak varme i sitt eget fettt il de blir sprø. La renne av på kjøkkenpapir.

Kok linsen ei lettsaltet vann 8-10 minutter. La hvitløksbåtene koke med de siste 4-5 minuttene. Stek kyllingstrimlene med marinaden i smør ca 5 minutter. Fordel salat, grønnsaker, nykokte avrente linser og kylling på store tallerkener. Pynt med parmesan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...