Gå til innhold

Man tager en boks Creme Fraiche.....


MarianneE

Anbefalte innlegg

......men er usikker på resten!

Har nemlig en boks stående i kjøleskapet, men hva kan jeg bruke den til?

Takknemlig for litt hjelp.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Wok grønnsaker (paprike, løk, purre, minimais, bønneskudd) og kylling eller svinekjøtt. Ha på litt buljong (høns eller kjøtt) og hell over boksen med Creme Fraiche på slutten. Server med ris ved siden av.

Det er kjempe godt og lettvindt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det i dip jeg. Blander litt rømme og CF. Blir veldig godt!

Har jeg rester putter jeg det i vaffelrøre. Funker fint det :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Creme Fraiche kan du bruke akkurat som du bruker rømme. Det er for eksempel veldig godt i viltsaus o.l.

Her har jeg lagt inn oppskrift på en veldig god forrett med røkelaks og Creme Fraiche.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Creme Fraiche kan du bruke akkurat som du bruker rømme.

Hva er da forskjellen på rømme og CF?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lettrømme:

Pasteurisert, homogenisert lettfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 20 %.

Brukes til kalde retter.

Creme Fraiche:

Pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 35 %.

Til matlaging. Skiller seg ikke ved koking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er da forskjellen på rømme og CF?

Sannelig om jeg er helt sikker, men jeg innbiller meg at CF er litt mildere og mer "kremet". Men i praksis har det ikke så stor betydning, står det CF i en oppskrift og jeg bare har rømme i kjøleskapet, går jeg ikke ut og handler... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lettrømme:

Pasteurisert, homogenisert lettfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 20 %.

Brukes til kalde retter.

Man kan godt bruke lettrømme til varme retter. Det du kan risikere er at sausen ser litt rar ut, men det skjer i praksis svært sjelden. Så med mindre du skal ha gjester og vil være helt sikker på at sausen skal se bra ut, kan du gjerne bruke lettrømme i sauser og gryter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det som står på produsentens side, så lettrømme er ment å brukes til kalde retter mens creme fraiche er ment til varme retter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det som står på produsentens side' date=' så lettrømme er ment å brukes til kalde retter mens creme fraiche er ment til varme retter.[/quote']

Ja, jeg vet at det er det Tine skriver, men i praksis går det alldeles utmerket an å bruke lettrømme i varme retter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller du kan lage en typ dressing som er kjempegod!

1 bk CF

Hvitløk etter smak

Riv skallet (fint), av 1 lime og 1 sitron

Press saften ut av lime og sitron ha oppi.

----pisk kraftig til den får et skummende lag på toppen-------

Stavmikser er fint, men for hånd er heller ikke noe problem.

Masse frisk persille

Salt og pepper

Rør om litt.

Denne bruker jeg til nesten alt av kjøtt og kylling retter, fungerer fint til fisk å, kan da ha i dill i stedet.

Den holder en stund i kjøleskapet.

Perfekt oppå pizza!

Jeg er tilbehørsfrik, så jeg må alltid ha masse rare sauser og dressinger.

Denne fikk jeg av kokken på jobben!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 hakket løk + masse masse skivet champignon stekes.

Krydres med pepper og evt. salt.

Ha oppi boksen med Creme F. .. og la det surre litt ..

Nydelig til alle kjøttretter ... eller bare alene på brød

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes crème fraîche er altfor fet og fyldig på smak til å bruke i dressinger/diper, men bruker den gjerne i gryteretter, stuinger, supper og sauser. Noen ganger lager jeg hjemmelagede salatpålegg og da er det godt med litt crème fraîche i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

eller du kan bruke det i til å lage tunfisksalat...mmmmmmm..kjempegodt å ha på brød eller saltkjeks.

tunfisk

salt

pepper

hakket rødløk

craime fraice

(også godt å blande inn rødbeter)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...