Gå til innhold

Dagbok om livet og graviditet og sånn


Nuttapia

Anbefalte innlegg

Nevøen din høres ut som en skikkelig søtnos! :hjerte: Det er så koselig å være tante! :rodmer: Jeg har en nevø som snart blir 6 år og allerede har begynt på skolen, han er verdens søteste. :Nikke: Helt sprøtt at han har blitt så stor, jeg husker jo så godt når han var helt nyfødt...

Blir deilig å få oppussinga unnagjort, da! :jepp: Vi skal også i gang med litt oppussing her, gruer meg litt i grunn... :sjenert: Men det er jo bare å komme igang.

Så flink du er til å lage mat helt fra bunnen av!! :) Jeg har lovet meg selv å bli flinkere med det jeg også. Her om dagen spiste vi tandoori kylling som jeg lagde ved hjelp av et sånt "kit", fikk helt sjokk når jeg så at krydderblandingen inneholdt 22% salt!! :blink: Og det var MYE krydder. Jeg og kjæresten ble helt kvalme av saltsmaken. Nå blir det skjerpings framover! :nigo:

Jaaa, tiden går fort med disse små! Herlighet, blir nesten redd jeg. Og tiden går vel enda fortere når man får smått selv :klo: Knallfint å være tante.

Er bare å komme igang, men ETT ROM OM GANGEN, jeg bare sier det! Jeg skjønner meg IKKE på de som begynner litt her og litt der.. Det er fullstendig ulogisk..

22% salt!?!?!?!?! :sjokkert: Åh herreguuud..!! Nei, veitu, jeg er så forsiktig nå i graviditeten. Her er lite pose- og boksmat på bordet. MEGET lite. Jeg har så IKKE lyst på masse vann i kroppen :riste:

Det er utroooolig godt med tandoori, forresten :sikle: Og sikkert en sånn sjelden gang, innimellom, så gjør det sikkert ingenting. Men er jo litt ekkelt at dere ble dårlige av det! :spy:

Sauser og supper fra bunn av er utrolig enkelt! Kjøp heller ferske fileter enn å kjøpe halvfabrikata etc. Lag kjøttkaker/burgere selv! Det er sååå mye godt man kan lage, som ikke tar lang tid :jepp: Det koster ofte bittelitt mer, men man blir mett på en sunn måte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvite vegger med mørkt gulv er kjempefint! :Nikke:

Skjønne nevøen :hjerte: ikke lenge til du får din egen lille klump!

Ja, det blir veldig bra!! :jepp: Så tenkte å kjøpe et hvitt loddent teppe å ha på gulvet der oppe da. Slik at tassen kan kose seg på det hvis jeg er på badet og ordner meg :)

Jaaa :hjerte: Tiden går så fort, Lollipop!! Tenk, du er straks 10 uker! Og du har 2 inni deg!! :strix:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaaa, tiden går fort med disse små! Herlighet, blir nesten redd jeg. Og tiden går vel enda fortere når man får smått selv :klo: Knallfint å være tante.

Er bare å komme igang, men ETT ROM OM GANGEN, jeg bare sier det! Jeg skjønner meg IKKE på de som begynner litt her og litt der.. Det er fullstendig ulogisk..

22% salt!?!?!?!?! :sjokkert: Åh herreguuud..!! Nei, veitu, jeg er så forsiktig nå i graviditeten. Her er lite pose- og boksmat på bordet. MEGET lite. Jeg har så IKKE lyst på masse vann i kroppen :riste:

Det er utroooolig godt med tandoori, forresten :sikle: Og sikkert en sånn sjelden gang, innimellom, så gjør det sikkert ingenting. Men er jo litt ekkelt at dere ble dårlige av det! :spy:

Sauser og supper fra bunn av er utrolig enkelt! Kjøp heller ferske fileter enn å kjøpe halvfabrikata etc. Lag kjøttkaker/burgere selv! Det er sååå mye godt man kan lage, som ikke tar lang tid :jepp: Det koster ofte bittelitt mer, men man blir mett på en sunn måte!

Er sikkert enkelt å lage sauser og supper fra bunnen av, men det krever liksom litt mer planlegging og derfor blir det ikke så ofte noe av...:sjenert: Men skal begynne å google oppskrifter og bli flinkere nå. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ups... Jeg er blitt skikkelig saltsjuk... Mer enn før, faktisk, og nå fikk jeg litt dårlig samvittighet... Skjerpings, Tina!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er sikkert enkelt å lage sauser og supper fra bunnen av, men det krever liksom litt mer planlegging og derfor blir det ikke så ofte noe av... :sjenert: Men skal begynne å google oppskrifter og bli flinkere nå. :jepp:

Krever ikke mye planlegging! :jepp:

Nuttapias brunsaus:

Ta en liten dært med stekesmør i en kjele, og hell oppi finhakket rødløk, hvitløk og kanskje litt sopp? Stek det til løken er blank og fin.

Hell oppi 1 til 2 dl vann, og gjerne med en buljongterning oppi. Ta oppi ca en ss worshester sauce. La dette koke hardt til vannmengden har halvert ca.

Deretter tar du oppi ca 2 dl vann, og ca 2 dl melk (etter ønske på tykkelsen)

Rør godt, og la det koke en stund. Ta oppi 4-5 skiver brunost (alt ettersom søtheten du ønsker på sausen), og gjerne en ss tyttebærsyltetøy. Rør godt, og tilsett gjerne 1/2 dl fløte på slutten, en ts sukkerkulør og litt pepper.. IKKE salt, buljongen er salt nok!

VOILA! Herlig brunsaus til dine hjemmesnekra kjøttkaker :nigo: Når du har gjort dette et par ganger, så ser du at du ikke klarer deg uten diverse basics på kjøkkenet, og at det smaker 1000 ganger bedre enn pose :Nikke:

Jeg starter ofte på samme måte når jeg skal lage lapskaus eller grønnsakssuppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ups... Jeg er blitt skikkelig saltsjuk... Mer enn før, faktisk, og nå fikk jeg litt dårlig samvittighet... Skjerpings, Tina!!!

:fnise:

Jeg spiste nesten KUN salt lakris i 1.trimester :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Unnfangelsen finner sted omkring: 7. mai 2012

Hjertet begynner å slå: 1. juni 2012

Embryoet beveger seg: 25. juni 2012

Alle indre organer er ferdig formet: 2. juli 2012

Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster: 2. juli 2012

Risiko for spontanabort avtar: 16. juli 2012

Kjønnet begynner å bli tydelig (ikke på ultralyd): 30. juli 2012

Fosteret svelger og tisser: 13. august 2012

Du kan kjenne fosterets bevegelser: 27. august 2012 (Skjedde allerede i uke 12

:))

Tid for ultralyd: 30. august 2012

Fosteret begynner å få et søvnmønster: 10. september 2012

Han begynte å høre mye tidligere enn 1.oktober

:)

Ni av ti barn overlever om de blir født nå: 29. oktober 2012

Mange fostre legger seg med hodet ned: 3. desember 2012

Svangerskapspermisjonen begynner: 9. januar 2013

Antatt termindato: 1.februar 2013

På torsdag er det kun 3 måneder igjen til termin

:strix:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 uker på vei, og lillegutt er 25 uker gammel :rodmer:

Tassen veien 1 kg og er 32 cm lang! Jeg synes han virker innmari stor, jeg! Tenk han skal vokse seg utrolig mye større, og magen kommer til å se ut som en medisinball + litt til! :ler:

Bilder tatt idag, etter morgenstellet, før frokost + et par bilder til :hjerte:

12 uker:

post-31659-0-03464400-1351590504_thumb.j

18 uker:

post-31659-0-05453200-1351590557_thumb.j

27 uker:

post-31659-0-92241600-1351590581_thumb.jpost-31659-0-58183600-1351590592_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hurra for 27 uker og kun tre mnd til termin :strix:

Rart å tenke på at du er bare 3 uker før meg, men at det føles som du er milelangt foran meg :fnise:

Fine bilder, du er BEAUTIFUL! :hjerte:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hurra for 27 uker og kun tre mnd til termin :strix:

Rart å tenke på at du er bare 3 uker før meg, men at det føles som du er milelangt foran meg :fnise:

Fine bilder, du er BEAUTIFUL! :hjerte:

Takker :nigo: Hihi, jeg føler også at Belle bl.annet er et halvt svangerskap foran meg - minst, men er jo kun 2 uker :fnise: Og du er jo jammen hakk i hæl på meg, Mala!

Takk for fine ord, Mala!

Men kjenner kiloene røyner på, har vært LITT for stillesittende, så nå må jeg ut å svømme ellerno! Ikke fordet at jeg er så feit eller noe, men kjenner at kroppen blir uvanlig tung.. Det beste er vel å svømme :jepp:

Så søt mage! Tenk tre måneder igjen!

Takk, fru E! :hjerte: Ja, nå går tiden fort! Er masse som skjer fremover, så blir nok å tenke på :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krever ikke mye planlegging! :jepp:

Nuttapias brunsaus:

Ta en liten dært med stekesmør i en kjele, og hell oppi finhakket rødløk, hvitløk og kanskje litt sopp? Stek det til løken er blank og fin.

Hell oppi 1 til 2 dl vann, og gjerne med en buljongterning oppi. Ta oppi ca en ss worshester sauce. La dette koke hardt til vannmengden har halvert ca.

Deretter tar du oppi ca 2 dl vann, og ca 2 dl melk (etter ønske på tykkelsen)

Rør godt, og la det koke en stund. Ta oppi 4-5 skiver brunost (alt ettersom søtheten du ønsker på sausen), og gjerne en ss tyttebærsyltetøy. Rør godt, og tilsett gjerne 1/2 dl fløte på slutten, en ts sukkerkulør og litt pepper.. IKKE salt, buljongen er salt nok!

VOILA! Herlig brunsaus til dine hjemmesnekra kjøttkaker :nigo: Når du har gjort dette et par ganger, så ser du at du ikke klarer deg uten diverse basics på kjøkkenet, og at det smaker 1000 ganger bedre enn pose :Nikke:

Jeg starter ofte på samme måte når jeg skal lage lapskaus eller grønnsakssuppe.

NAM! :sikle: Denne må testes. :jepp: Jeg trenger jo ikke google oppskrifter når jeg har deg! :nigo:

Grattis med kun 3 mnd igjen!! :strix: Så nydelig mage du har! :hjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NAM! :sikle: Denne må testes. :jepp: Jeg trenger jo ikke google oppskrifter når jeg har deg! :nigo:

Grattis med kun 3 mnd igjen!! :strix: Så nydelig mage du har! :hjerte:

Taaakkk :rodmer::fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi! Du er kommet så langt at bebisen kan overleve om den blir født nå! Helt magisk :hjerte:

AKkurat dette er neste milpæl for meg også nå:-) Magisk er det, det er rett ordet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...