Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

- Rettpsykiatri gjøres "i helgene og på privat basis"

Recommended Posts

AnonymBruker

Ganske vanvittig, det som kommer frem her. I en så viktig sak har disse menneskene som bedriver sitt subjektive skjønn så vanvittig makt.

Rettspsykiatri i Norge er noe man gjør «i helgene og på privat basis», sier psykiater Randi Rosenquist, som etterlyser mer ordnede arbeidsforhold.

– Rettspsykiaterne må få bedre, mer ordnede arbeidsforhold. Jeg synes det er helt merkelig at vi har et institutt for rettstoksologi, genetikk og rettspatologi, mens rettspsykiatri er noe man gjør i helgene og på privat basis, sier Rosenqvist til NRK.

Det finnes per i dag ingen egen spesialitetsutdanning innen rettspsykiatri, ei heller noen organisert skolering eller videreutdannelse innen feltet.

Rosenqvist har ved to anledninger møtt den terrortiltalte på Ila fengsel, for å vurdere om Breiviks helse hadde blitt påvirket av fengselsoppholdet.

Den erfarne psykiateren skrev notater til fengselsledelsen etter møtene. Ingen av gangene fant Rosenqvist tegn til psykose hos Breivik.

Den erfarne rettspsykiateren Randi Rosenqvist har vært leder for Den rettsmedisinske kommisjon i perioden 1998 til 2009. Det er denne kommisjonen som i siste instans godkjenner rettssakkyndige rapporter.

– Jeg tror at vi må større kompetanse hos rettspsykiaterne, og det får vi bare hvis de er tilknyttet et faglig miljø, sier Rosenqvist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Ja, jeg etterlyser større kompetanse - særlig hos Rosenqvist!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...