Gjest Jente 32 Skrevet 23. januar 2004 #1 Del Skrevet 23. januar 2004 Noen som har en kjempegod og lett oppskrift på Dronning Maud dessert??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa- Skrevet 23. januar 2004 #2 Del Skrevet 23. januar 2004 Er det den desserten med, med krem i mellom lagene av pikekyss, sjokoladesaus og hakkede mandler? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Myumi Skrevet 23. januar 2004 #3 Del Skrevet 23. januar 2004 Jeg lurer på om det kan være Dronning Maud Formage du mener, med flere lag av høvlet sjokolade. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2004 #4 Del Skrevet 23. januar 2004 Her er en oppskrift: Dronning Maud pudding · 1 pl Dronning sjokolade · 5 pl gelatin · 5 eggeplommer · 5 ss sukker · 6 dl kremfløte · ½ dl portvin · kokende vann La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 10 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Bland eggedosis og krem forsiktig. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn portvinen (varm). Bland gelatinoppløsningen i fromasj-kremen etter litt avkjøling. Riv sjokoladen. Legg fromasj-krem og sjokolade lagvis i en glassbolle og dryss litt sjokolade på toppen. La puddingen stivne i kjøleskapet før servering. Håper det smaker! :D Pulverheksa, jeg lurer om det du mener kalles hoffdessert (så kongelig er det i hvert fall ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Myumi Skrevet 23. januar 2004 #5 Del Skrevet 23. januar 2004 Nilmas oppskrift ser korrekt ut i følge min kokebok. Men hos meg brukes ordet fromage, ikke pudding. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 23. januar 2004 #6 Del Skrevet 23. januar 2004 Nilmas oppskrift ser korrekt ut i følge min kokebok. Men hos meg brukes ordet fromage, ikke pudding. Boken din er nok litt fin på det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. januar 2004 #7 Del Skrevet 23. januar 2004 Hehe Fisk, jeg tror nok Coffee har rett i at fromasj er det korrekte navnet, for rent "teknisk" er det jo en fromasj. I den oppskriften jeg har lagt inn (en jeg fant på nettet), brukes jo faktisk begrepene om hverandre. Godt er det uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 23. januar 2004 #8 Del Skrevet 23. januar 2004 Hehe Fisk, jeg tror nok Coffee har rett i at fromasj er det korrekte navnet, for rent "teknisk" er det jo en fromasj. I den oppskriften jeg har lagt inn (en jeg fant på nettet), brukes jo faktisk begrepene om hverandre. Godt er det uansett. Ok da Kanskje pudding er en norsk vri på det hele Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Myumi Skrevet 23. januar 2004 #9 Del Skrevet 23. januar 2004 Boken din er nok litt fin på det Tror ikke det, oppskriften er en fromage, ikke en pudding. En Dronning Maud fromage har mange ørsmå luftbobler i seg som gjør at den er lett og smelter på tungen. En pudding er mye mer kompakt og har en helt annen konsistens, mer som gele. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 23. januar 2004 #10 Del Skrevet 23. januar 2004 Om jeg ikke husker helt feil står det også en oppskrift på papiret til dronningsjokoladen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 23. januar 2004 #11 Del Skrevet 23. januar 2004 Tror ikke det, oppskriften er en fromage, ikke en pudding. En Dronning Maud fromage har mange ørsmå luftbobler i seg som gjør at den er lett og smelter på tungen. En pudding er mye mer kompakt og har en helt annen konsistens, mer som gele. Ok, ok, jeg gir meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. januar 2004 #12 Del Skrevet 25. januar 2004 Skal gelatinplatene i varm vann?+portvin etterpå? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 26. januar 2004 #13 Del Skrevet 26. januar 2004 Skal gelatinplatene i varm vann?+portvin etterpå? Nei, gelatinplatene skal bløtes i kaldt vann. Deretter klemmer du ut vannet og løser opp gelatinen i portvin som du har varmet litt opp (trenger ikke å koke). Håper dette hjalp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå