Jump to content
AnonymBruker

Nakkekoteletter stekt i ovn, Hvordan får de møre?

Recommended Posts

AnonymBruker

Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.

Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.

Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Frk Midnattsol

Ååå, de aller beste og desidert møreste kotelettene får jeg når de stekes i ovnen.... :jepp:

Jeg pleier ikke å steke de på steikpanna først, men krydrer de bare, og putter de i en form. Bruker i tillegg stekepose - men mest bare for å slippe å skitne ut ovnen.... :)

Lar de stå på en ca 200 grader i ca 1 time, men man ser egentlig når de er ferdige...

Synes det blir utrolig møre og gode når de har vært i ovnen, og kan overhode ikke sammenlignes med når de stekes på steikepanne...

Lykke til :)

PS ....og jeg pleier aldri å snu de...men har de egentlig på en rist i en form, og har stekeposen over...

Edited by Frk Midnattsol

Share this post


Link to post
Share on other sites
Havbris

Jeg har akkurat nå en form med nakkekoteletter i ovnen. Brunet de såvidt i stekepanne, deretter over i en ildfast form. La løk, hvitløk og grønnsaker i bunnen av formen, krydret litt og helte på noen dråper chilisaus og soya, deretter la jeg nakkekotelettene på toppen. 200 grader i 1 time. De pleier å bli utrolig møre og saftige.

Share this post


Link to post
Share on other sites
yoga

Møre nakkekoteletter er så godt!

Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Deretter krydrer jeg de med provencekrydder, også bærer det i nn i ovnen med formen hvor kotelettene ligger under skiver av tomat, løk og ananas. Jeg pleier å ha aluminiumsfolie over, og lar og den står på 200 grader i ca 40 min.

Veldig veldig godt..! Serveres enten alene eller med fullkornsris ved siden av. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
nybegynneren

Eller la de koke en stund etter steking.det gjør susen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg vender nakkekotelettene i mel, steker de raskt i smør, salter og peprer, legger i langpanne. Heller over litt vann (passer på under steketiden også, slik at det ikke går tørt), og så lar jeg de stå i stekeovn på mellom 125-150 gr i 2-3 timer. Da faller de helt fra hverandre, men er fremdeles saftige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

melisn

Jeg hadde olivenolje i en liten langpanne i går, hvor jeg hakket masse hvitløk over.

Så kryddret jeg kotelettene på begge sider, å la dem i langpannen, dekte til med plastfolie, å lot dem ligge i kjøleskapet til i dag.

I dag skrellet jeg et eple, som jeg delte i biter, 3 gulerøtter, som jeg delte i skiver, halv rødløk, å purre, litt vann som dekte formen, la kotelettene oppå grønnsakene,

steker på 200 gr i 1 time, snur kotelettene etter 30 min, å da skreller jeg poteter å lar de dampe i kasserolle på rist.

Serverer med hjemmelaget sjy, kraften av det som er i langpannen bruker jeg.

Masse forskjellige grønne grønnsaker, rødkål å tyttebær :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.

Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.

Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over?

Kommer an på tykkelsen. Tykke har jeg i ovnen 1 time og 15 min på 200 grader. Bruner de i pannen først. Husk dekk formen i ovnen så de ikke tørrer ut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...