Gå til innhold

Kokeboken "Friskere Fremtid"


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er det noen som har denne boken og har prøvd ut oppskriftene?

Kan lese mer om den her:

http://www.friskerefremtid.no/

Den beskriver et kosthold uten mel, melk og sukker.

Om noen har prøvd oppskriftene, eller har prøvd ut et liknende kosthold, setter jeg stor pris på ergaringsutvekslinger. Er det et vanskelig kosthold å følge? Er det vanskelig å få tak i ingrediensene i "vanlige" matbutikker? Er det noe spesielt man bør tenke på (kosttilskudd osv) når man går på et slikt kosthold?

Alle svar mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg regner med at det er snakk om lavkarbo. Jeg ser at forlaget er Lille Måne og det forlaget gir ut de fleste lavkarbobøkene i Norge. Jeg vet ikke hvilken retning innen lavkarbo denne boken er da. Lavkarbo er en samlebetegnelse som bare sier at karbohydratinntaket er under 150g per dag.

Om du trenger spesielle ingredienser spørs hva du skal gjøre. Til vanlig middag trenger du ingen spesialingredienser i det hele tatt. Det er egentlig bare snakk om å bytte ut poteten med ekstra grønnsaker som vokser over jorda og lage en god feit saus - bearnaisesaus for eksempel.

Skal man bake, så kan det hende at du trenger spesielle ingredienser. Men jeg ser at flere av disse vanlige spesialingrediensene vi bruker kommer i dagligvarebutikker.

Sukrin (en naturlig søtning som ikke påvirker blodsukkeret)

Fiberhusk (tykner til bakst)

Johannesbrødkjernemel (jevning av supper og sånt)

Disse er de viktigste, og de finner du i helsekost og kanskje også i dagligvareforretningen din. Det finnes mange andre søtninger også (for eksempel stevia, tagatose, xylitol, FOS), og jeg liker å blande søtningene siden alle har litt bismak.

LCHF (som den lavkarboen jeg følger) er ikke et vanskelig kosthold å følge i det hele tatt. Det tok litt tid å omprogrammere hjernen fra at man alltid skal spise brød, poteter, pasta, ris, nudler, couscous i et måltid og skrenke inn på fettet og for all del ikke spise mettet fett til å kutte ut de store karbokildene og spise fet mat. Lite karbohydrater, nok proteiner i forhold til størrelsen din og aktivitetsnivået ditt og så fyller man på med fett til man blir mett. Gjerne mettet fett. Det at mettet fett er usunt var bare en hypotese som de ikke har klart å bevise til tross for 60 år med iherdige forsøk.

En kort innføring i LCHF: LCHF på tre minutter. Og les gjerne denne nybegynnertråden på lavkarbo.no.

Og det er nok oppskrifter på lavkarbo.no til at du kan spise noe forskjellig til hvert måltid i flere år fremover. Oppskriftsdelen på lavkarbo.no. Ikke alle som er melkefrie da, men alle er uten mel og sukker i alle fall.

Endret av Supera
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg regner med at det er snakk om lavkarbo. Jeg ser at forlaget er Lille Måne og det forlaget gir ut de fleste lavkarbobøkene i Norge. Jeg vet ikke hvilken retning innen lavkarbo denne boken er da. Lavkarbo er en samlebetegnelse som bare sier at karbohydratinntaket er under 150g per dag.

Om du trenger spesielle ingredienser spørs hva du skal gjøre. Til vanlig middag trenger du ingen spesialingredienser i det hele tatt. Det er egentlig bare snakk om å bytte ut poteten med ekstra grønnsaker som vokser over jorda og lage en god feit saus - bearnaisesaus for eksempel.

Skal man bake, så kan det hende at du trenger spesielle ingredienser. Men jeg ser at flere av disse vanlige spesialingrediensene vi bruker kommer i dagligvarebutikker.

Sukrin (en naturlig søtning som ikke påvirker blodsukkeret)

Fiberhusk (tykner til bakst)

Johannesbrødkjernemel (jevning av supper og sånt)

Disse er de viktigste, og de finner du i helsekost og kanskje også i dagligvareforretningen din. Det finnes mange andre søtninger også (for eksempel stevia, tagatose, xylitol, FOS), og jeg liker å blande søtningene siden alle har litt bismak.

LCHF (som den lavkarboen jeg følger) er ikke et vanskelig kosthold å følge i det hele tatt. Det tok litt tid å omprogrammere hjernen fra at man alltid skal spise brød, poteter, pasta, ris, nudler, couscous i et måltid og skrenke inn på fettet og for all del ikke spise mettet fett til å kutte ut de store karbokildene og spise fet mat. Lite karbohydrater, nok proteiner i forhold til størrelsen din og aktivitetsnivået ditt og så fyller man på med fett til man blir mett. Gjerne mettet fett. Det at mettet fett er usunt var bare en hypotese som de ikke har klart å bevise til tross for 60 år med iherdige forsøk.

En kort innføring i LCHF: LCHF på tre minutter. Og les gjerne denne nybegynnertråden på lavkarbo.no.

Og det er nok oppskrifter på lavkarbo.no til at du kan spise noe forskjellig til hvert måltid i flere år fremover. Oppskriftsdelen på lavkarbo.no. Ikke alle som er melkefrie da, men alle er uten mel og sukker i alle fall.

Takk for det lange og gode svaret, Supera! :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...