Eplegrønn Skrevet 16. desember 2003 #1 Del Skrevet 16. desember 2003 Trodde så 100% at jeg så en tråd med oppskrifter med eggeplommer her inne, men nå fant jeg ingen.. Har bakt 6 tårnkaker, og har 18 eggeplommer jeg skulle ha gjort noe fornuftig med, ellers må de nok kastes. Finnes det noen snille sjeler som vil dele oppskrifter med meg? Hilsen Eplegrønn :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 16. desember 2003 #2 Del Skrevet 16. desember 2003 http://forum.kvinneguiden.no/viewtopic.php?t=60143 Der er tråden du leter etter. Men med så mange plommer, så tror jeg at du fåt slike kaker for resten av livet. Kanskje du kan lage en eller annen middagsrett med noen av dem? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eplegrønn Skrevet 17. desember 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 17. desember 2003 Tusen takk Lea! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 17. desember 2003 #4 Del Skrevet 17. desember 2003 Pasta carbonara! Pasta med fløte/eggeplomme-blanding (går an å bruke hele egg og), med kvartet sort pepper og stekt bacon i biter på. Nammenam! Ellers er hjemmelagede sauser (majones, bearnaise, hollandaise) klassikere. Du kan også bruke eggeplommer for å få en omelett/eggerøre enda gulere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 17. desember 2003 #5 Del Skrevet 17. desember 2003 har 18 eggeplommer jeg skulle ha gjort noe fornuftig med, ellers må de nok kastes. Hilsen Eplegrønn :D Uff da Lykke til! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amarone Skrevet 18. desember 2003 #6 Del Skrevet 18. desember 2003 Har ikke oppskriften, men det skal være en gammel formkake som heter gullkake, hvor bare eggeplommen skal brukes. Den heter gullkake, fordi det finnes en annen som heter sølvkake hvor bare eggehvitene skal brukes. Ellers står det i min Ingrid Espelid-kokebok at du kan fryse eggeplommer utrørt i litt vann. De kan sikkert fremdeles brukes til carbonara, men det er nok dårligere med bernaisen. Du får invitere alle du kjenner til carbonara-fest.... Amarone Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluebird Skrevet 18. desember 2003 #7 Del Skrevet 18. desember 2003 Har ikke oppskriften' date=' men det skal være en gammel formkake som heter gullkake, hvor bare eggeplommen skal brukes. Den heter gullkake, fordi det finnes en annen som heter sølvkake hvor bare eggehvitene skal brukes. [/quote'] Litt nede på denne siden står det oppskrift på Gullkake (og Sølvkake). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rufus Skrevet 18. desember 2003 #8 Del Skrevet 18. desember 2003 Jeg har en annen variant av "Gullkake"...veldig holdbar og god :D Gullkake (1 form à 1 1/2 l) 150 g smør 150 g sukker 6 eggeplommer 2 dl kremfløte 225 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver ca. 50 g grovhakkede mandler ca. 2 dl rosiner 1 dl rom 1/2 plate kokesjokolade Kaken kan lages både med og uten rosiner, valnøtter, sjokolade og rom. Rosiner og valnøtter bør bløtes i rom over natten. Rør smør og halvparten av sukkeret hvitt. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland smørkremen vekselsvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver. Rør forsiktig inn pisket krem. Tilsett eventuelt valnøtter, rosiner, sjokolade og overskytende rom. Hell røren i en smurt form og stek ved nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 3/4 - 1 time. Hvelv kaken og avkjøl på rist. Gullkake er fin å fryse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 18. desember 2003 #9 Del Skrevet 18. desember 2003 Så kjekt! Har en søster som bare tåler plommen, så disse kakene høres bra ut for oss! Gullkake til henne, og sølvkake til oss av restene... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå