Gå til innhold

BV meiner sosiale medie som MSN og Skype er godt nok for samvær


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

I denne artikkelen fra en liten avis på vestlandet kan man lese at Barnevernet og UNE meiner at sosiale medier er godt nok for å opprettholde samvær mellom foreldre og barn.

Bakgrunnen er at det egyptiske foreldreparet dei siste åra i påvente av oppholdstillatelse har fått hjelp av BV i ein vanskelig situasjon der UNE nå gir barna lov å bli i norge i fosterhjem mens foreldrene må reise tilbake til Egypt..

ARTIKKEL

I vedtaket som Utlendingsnemnda (UNE) gjorde 29. oktober, gir nemnda ei grundig utgreiing.

I vedtaket skriv dei at sakkunnig har tilrådd at barnevernet går over til å arrangere månadleg samvær mellom dei biologiske foreldra og borna. Og at eit såpass avgrensa samvær ikkje er grunn nok til å gi foreldra opphaldsløyve i landet. I tillegg til bruk av sosiale medium meiner nemnda at borna har høve til å vitje foreldre og familie i Egypt i feriane og at foreldra har høve til å søke visum for å reise til borna sine i Noreg.

Nemnda meiner at det er til det beste for borna at dei får bli Noreg, fordi dei har vore tre år under omsorg i fosterheim og elles har hatt ein vanskeleg, mellom anna ein omskifteleg, livssituasjon.

Dersom sosiale media i en slik sammenheng er "godt nok" er det da også godt nok for andre barn sett i forhold til samvær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

*hmm* litt skeptisk her nå, men dersom tema i tråden er "er msn godt nok som samvær" vil jeg påstå at det er det IKKE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke snakk om at msn o.l. er godt nok for samvær på generelt grunnlag. Saken du refererer til er et unntak basert på bakgrunnsinformasjon som ikke kommer fram her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...