Gå til innhold

Assister din egen befruktning


Gjest sexysadie

Anbefalte innlegg

Gjest sexysadie

Er du enslig eller lesbisk kvinne og skuffa fordi helsevesenet ikke får hjelpe deg med å bli gravid? Du kan fikse det selv. Kjøp frossen sæd i utlandet, eller gjør en avtale med en venn. Her kommer oppskriften.

frossen sæd. Spermier er små celler, de er lette å tine opp i romtemperatur uten at de tar for mye skade, og når de tiner, våkner de til liv igjen.

Etter at de har tint opp har du rundt 24 timer på deg før de kreperer, men det gjelder selvfølgelig å få dem inn i skjeden så fort som mulig.

En annen måte å skaffe seg sædceller på, er å få en mann til å gi bort noen privat. Det aller første du må gjøre dersom du får til en slik avtale (det er nok lurt å snakke med en advokat), er å forsikre deg om at han ikke har noen seksuelt overførbare sykdommer, som for eksempel hepatitt eller HIV.

Ferske sædceller klarer seg også i rundt 24 timer i romtemperatur. Sjansene for å bli gravid er nok litt bedre med fersk sæd enn med frossen sæd.

Tidspunktet er kjempeviktig

For å få sprøytet sæden inn i skjeden, trenger du en plastsprøyte (uten spiss) og gjerne et kateter (lite rør), eller en plastpipette, for å få sædcellene så langt opp i skjeden, mot livmorhalsen, som mulig.

Dersom du bruker fersk sæd, koagulerer den gjerne med en gang den kommer ut i friluft, men den blir flytende igjen om du venter litt.

Det er dokumentert at for å bli gravid ved vanlig samleie, må samleiet skje forut for selve eggløsningen. Tidspunktet er altså svært viktig. Sæden bør sprøytes inn mellom én og to dager før antatt eggløsning.

Eggløsning kan påvises ved urintester eller ved å måle kroppstemperatur. Kroppstemperaturen slår bare ut akkurat når kvinnen har eggløsning, mens en urintest kan gi utslag på forhånd. På apoteket får du kjøpt slike tester som vil slå ut ett døgn før eggløsningen.

Andre metoder

Kvinnen som skal få inseminasjonen bør ligge på ryggen med bøyde bein fra hverandre, gjerne med en pute under baken, for å gjøre jobben lettere. Det er viktig at sædcellene kommer så langt inn i skjeden som mulig. Bli liggende på ryggen i ti minutter etterpå. Noe av sæden vil renne ut igjen etter hvert, men det er naturlig.

Det finnes også andre metoder; egentlig er det bare å bruke fantasien. Noen kvinner bruker pessaret, som egentlig er designet for prevensjon, til befruktning. Det er formet som en kopp, som kan fylles med sæd, og settes inn i retning livmorhalsen. Pessaret kan stå inne noen timer.

Kan ikke straffeforfølges

Du kan ikke straffes for å gjøre disse tingene selv.

- Det som ligger bak Bioteknologiloven er at lesbiske og enslige kvinner ikke skal få offentlig støtte til assistert befruktning. Du kan ikke straffeforfølges om du gjør det selv.

Dette er hentet i fra en artikkel på www.forskning.no av Kristin Straumsheim Grønli. http://www.forskning.no/Artikler/1069769580.61

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...