*Shira* Skrevet 13. november 2003 #1 Del Skrevet 13. november 2003 Hjelp.. Jeg har fått en halv elg i fryseren. Jeg har kjøttdeig, indrefilet, ytrefilet, steiker, grytekjøtt. Trenger noen gode oppskrifter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. november 2003 #2 Del Skrevet 13. november 2003 Viltkakene jeg har lagt inn oppskrift på HER er veldig gode, synes jeg. :D Enkel viltgryte. Brun kjøttet i flere omganger og kok ut pannen med LITT vann etter hver omgang. Hell kjøttet og sjyen over i en gryte etter hver omgang. Tilsett et beger Creme Fraiche, 8-10 einebær og salt og pepper. Kokes til kjøttet er mørt. Serveres med kokte mandelpoteter eller hjemmelaget potetstappe og grønnsaker etter eget ønske. Enkelt og godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitterchick Skrevet 13. november 2003 #3 Del Skrevet 13. november 2003 Elghakk er svinegodt! 500 g elg-kjøttdeig 1 stor løk 5 store poteter 2-3 gulerøtter 1 l buljong salt pepper timian laubærblad Småhakk løken og stek opp sammen med kjøttdeigen. Kutt poteter og gulerøtter i terninger og ha oppi. Hell over buljong. Jeg pleier å starte med 1/2 liter og heller spe på mer etterhvert. Kok til grønnsakene er møre og hele greia har fått lapskaus-konsistens. man kan også ha tørkede erter oppi, for dem som liker det. Krydre underveis etter smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 13. november 2003 #4 Del Skrevet 13. november 2003 Jeg pleier å lage elg gryte av grytekjøttet. Det gjør jeg omtrent slik: 1. Hakk en sjalottløk og fres denne i smør. Bruk en jerngryte på sterk varme. Tilsett så elgkjøttet og, brunes på alle sidene. Tilsett deretter vann slik at det dekker kjøttet. Ha i sjalottløker, hele. Dette småkoker ganske lenge til meg - jo lengre, jo mørere kjøtt får du. Etter en koketid på 1 - 2 timer, tar jeg ut kjøttet og blander ut kraften. Ta i: enebær, litt buljong, kanskje noe kikkoman, endel skiver brunost, en skje honning. Smak deg frem! Jeg bruker maizena for å få litt tykkere saus. Tilsett så kjøttet, litt sopp, paprika i strimler. Serveres med erter og gullerøtter, tyttebær og dflatbrød og kokt potet eller ris. Bon Appetitt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå