tøydokka Skrevet 28. oktober 2014 #1641 Skrevet 28. oktober 2014 Laget suppe med kantareller, sjampinjong (nå er det faktisk lov å skrive det slik ), og blomkål. Hadde oppi en suppepose fra toro med soppsmak for å gi suppekraften mer smak. Freste oppkuttet sopp og blomkål i stekepannen før jeg hadde de oppi suppen. Brukte 50-50 vann og melk. Ble alldeles nydelig!!!
FantasDick Skrevet 28. oktober 2014 #1642 Skrevet 28. oktober 2014 Ville ha nybakt brød da jeg kom hjem fra jobb, men gadd ikke vente på heving, så fant en oppskrift på et som ikke trenger heve. Oppskriften var 10 dl hvetemel, 5 dl vann, bakepulver, salt og olje. Jeg brukte smør istedet for olje og blandet hvetemel, fibra, grov sammalt hvete, havregryn, linfrø og solsikkefrø istedet for bare hvetemel. Ble ganske godt!
Gjest Zeitgeist Skrevet 29. oktober 2014 #1643 Skrevet 29. oktober 2014 Kanelsnurrer. Fulgte oppskriften fra Trines Matblogg. Endringer/Merknader: - Hadde 150 g med hvitt sukker i deigen, samt usaltet smør - Helmelk med en temperatur på ca 20 C - Eltet deigen for hånd i ca. 30 minutter (i godt selskap med The Big Bang Theory) - Lot deigen heve i et forholdsvis kjølig rom i fem timer - Fyll: Saltet smør, rårørsukker, og Cassia-kanel (vanlig kanel altså) - Etterheving: ca. 45 minutter - Steketid: ca. 15 minutter Resultat: Veldig luftige og saftige kanelsnurrer. Passe søt bakverk, med karamellisert rårørsukker i snurrene. Dyrebart godt. Frøs ned det som ikke forsvant umiddelbart etter at bakverket var avkjølt. Satte et par frosne snurrer rett inn i kald ovn og skrudde ovnstemperaturen opp til 150 C. Etter ca. 20-25 minutter var de som nystekte igjen. Neste bakeprosjekt: Grovbrød, såkalt "Feriebrød". Med langtidsheving. Tror det har noe for seg.
j23 Skrevet 29. oktober 2014 #1644 Skrevet 29. oktober 2014 Bakt gjærbakst i dag. Kanelboller og knuter fylt med vaniljekrem og rosiner. Har du oppskrift eller fremgangsmåte? Hvordan få fyllet inni?
Gjest Skrevet 29. oktober 2014 #1645 Skrevet 29. oktober 2014 Kjelesjokoladekake fra detsoteliv.no, men med 12 dl mel og ikke 6 dl som det står i oppskriften. Da blir den kjempegod!
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2014 #1646 Skrevet 29. oktober 2014 Trelags formkake - nederste lag: sjokolade med hasselnøtter -Lag nummer to: krydder og sukater -Lag nummer tre: Eple, rosiner og kanel Alt sammen er blandet inn i deigen, så det ble tre forskjellige deiger Anonymous poster hash: fc194...ec6
Susa Skrevet 2. november 2014 #1647 Skrevet 2. november 2014 Croquembouche Fraisier Gulrotkake Diplomatkake Creamy unbaked cheesecake Firkløverkake Suksessterte Har feira mine 30 og gubbens 40 år i helga☺
Gjest Lille-pus Skrevet 2. november 2014 #1648 Skrevet 2. november 2014 Pizza m/skinke, oliven, chilimarinert hviløk og hjemmelaget saus m/jalapeno.
Kvist Skrevet 2. november 2014 #1649 Skrevet 2. november 2014 Tradisjonell formkake i sånn form med mønster og hull i midten. Med en del av røra farget sjokkrosa Den står til avkjøling nå, spent på hvordan den ser ut når jeg skjærer i den.
Stine87 Skrevet 2. november 2014 #1650 Skrevet 2. november 2014 Pizza og rullekake med nyrørt jordbærsyltetøy
Kvist Skrevet 2. november 2014 #1651 Skrevet 2. november 2014 Tradisjonell formkake i sånn form med mønster og hull i midten. Med en del av røra farget sjokkrosa Den står til avkjøling nå, spent på hvordan den ser ut når jeg skjærer i den. Kaka ble god, men den rosa delen var visst så rosa at hele kaka ble rosa inni. Skikkelig rosa... så i grunnen bare ut som om røra var litt ujevnt rørt. Jeg som hadde håpa på rosa og gule felter med tydelig skille i mellom. Jaja, da lærte jeg det. 1
AnonymBruker Skrevet 2. november 2014 #1652 Skrevet 2. november 2014 2 sorter brownies. En med "ostekake" og en med peanøttsmørAnonymous poster hash: 5f125...e59
Anje Skrevet 3. november 2014 #1653 Skrevet 3. november 2014 Sjokoladefondant. Med mørk sjokolade og uten (ekstra) sukker. Farlig god.
Gjest Zeitgeist Skrevet 4. november 2014 #1654 Skrevet 4. november 2014 Grove rundstykker med bakgrunn i oppskrift fra Trines Matblogg. Endringer og tilføyelser: 100 gram smeltet smør i stedet for 4 ss 5 dl kefir i stedet for lettmelk 20 gram ferskgjær i stedet for 50 g 1 ts brunsukker Tilsatte smøret etter at jeg hadde rørt inn alt det grove melet. Smøret hadde da avkjølt seg nok til å ikke ta livet av gjæra. Hvetemelet hadde jeg i litt og litt, og eltet godt for hånd mellom hver gang. Total eltetid: ca. 20 minutter for hånd. Brukte heller ikke alt melet, hadde omlag 100 gram igjen etter at jeg satte deigen til heving. Deigen ble hevet kaldt i ca. 3,5 timer til dobbel størrelse. (Rommet har en temp. på ca 9-10 grader). Stekte rundstykkene midt i ovnen med vanndamp i ca. 17 minutter. Resultat: Luftig bakverk, god kornsmak.
Butter Skrevet 5. november 2014 #1655 Skrevet 5. november 2014 Grove scones med youghurt, nøtter og rosiner. Servert med blåbærsyltetøy og brunost. Kakao søtet med honning til. nam
Anaïs Skrevet 5. november 2014 #1656 Skrevet 5. november 2014 Kanelsnurrer (oppskrift fra trine's matblogg). Kjempegode!
Purple Basil Skrevet 6. november 2014 #1660 Skrevet 6. november 2014 Det siste jeg bakte var en gresskarpai. Det gikk til helvete
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå